Κατηγορίες
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ IN THE SPOTLIGHT

Κόλτζος για Πλατανιά, Γ’ Εθνική και …αβέβαιο μέλλον

Τι ανέφερε σε δηλώσεις του ο προπονητής του Πλατανιά Γιώργος Κόλτζος.

Ο τεχνικός του Πλατανιά έκανε δηλώσεις στο χανιώτικο ραδιόφωνο ΣΚΑΪ Γαύδος FM 88,8 και στην εκπομπή “Καθρέφτης των Σπορ” με τον Βασίλη Φουντουλάκη.

Αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Γ’ Εθνική, αλλά και στην ομάδα του, ενώ εξέθεσε την άποψή του για το τι πρέπει να γίνει στο μέλλον.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Γιώργου Κόλτζου:

Για το “χάος” που επικρατεί στη Γ’ Εθνική: “Έχουμε σταματήσει προπονήσεις για 15 μέρες και αναμένουμε τις εξελίξεις. Από τον Οκτώβριο συνεχώς αλλάζουν πράγματα. Δεν μπορείς να κάνεις προγραμματισμός, ούτε τίποτα.”

Για την πιθανότητα να επανεξεταστεί το ζήτημα της Γ’ Εθνικής την Παρασκευή: “Θεωρώ ότι κάθε νέο που ανακοινώνεται για τη Γ’ Εθνική είναι ενθαρρυντικό, αλλά δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε να ξεκινήσουμε και να τελειώσουμε το πρωτάθλημα, κάτω από αυτές τις συνθήκες”.

Αν πρέπει να ολοκληρωθεί η Γ’ Εθνική: “Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, αφού είναι ένα ερασιτεχνικό, ως επί το πλείστον, πρωτάθλημα. Αντικειμενικά σημαίνει, ότι υπάρχουν νεαροί παίκτες. Πρέπει να γίνονται αγώνες Τετάρτη-Κυριακή για να ολοκληρωθεί και κάποια παιδιά που θα έχουν σχολεία δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν. Αν συνεχίζουν επίσης να παίζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες πίεσης θα έχουν πολλούς τραυματισμούς. Επίσης από τον όμιλό μας έχουν αποχωρήσει 4 ομάδες. Δεν μιλάμε δηλαδή για πρωτάθλημα με σωστές ισορροπίες. Πολλές οι αντικειμενικές δυσκολίες. Παρόλα αυτά εγώ θα ήθελα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με σωστούς όρους και με το κατάλληλο υγειονομικό πρωτόκολλο”.

Για το σενάριο να ξεκινήσουν οι ομάδες από μηδενική βάση και σε έναν γύρο: “Αν γίνει σε έναν γύρο, το σωστό είναι να ξεκινήσουν οι ομάδες από το “0”. Αυτό είναι το δίκαιο. Η διοργανώτρια αντιμετωπίζει δυσκολίες. Υπάρχουν και ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή υπό την πίεση του υποβιβασμού. Αν όμως στην πορεία του πρωταθλήματος η ΕΠΟ πει ότι δεν πέφτει κανείς, αυτόματα θα αποχωρήσουν, στην πορεία του πρωταθλήματος κι άλλες ομάδες και αυτό θα αλλοιωθεί τελείως. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και πρέπει να βρεθεί λύση συμφέρουσα για τις ομάδες. Μιλάμε για χιλιάδες κόσμο που απασχολείται σε αυτές. Δεν πρέπει να αφανιστούν”.

Σε τι κατάσταση είναι ο Πλατανιάς: “Τηρήσαμε το lockdown όλο τον καιρό. Την περασμένη εβδομάδα κάναμε κάποιες λίγες προπονήσεις. Με τα παιδιά που ήταν στα Χανιά. Το Σάββατο ενημερωθήκαμε για πάγωμα των προπονήσεων και είμαστε πάλι σε αναμονή”.

Για τη μεταγραφή Παπατζίκου στη Σαντορίνη: “Εμείς κατανοούμε τους παίκτες που έχουν περάσει ένα δύσκολο διάστημα ανεργίας. Θέλουν να αγωνιστούν. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε κανέναν. Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ θέλουν αξιόλογους παίκτες. Μακάρι να ξεκινήσει η FL και να παίξουν αυτά τα παιδιά και να δείξουν τις δυνατότητές τους.

Για το μέλλον του Πλατανιά: “Όλες οι ομάδες είναι στην αναμονή. Ο Πλατανιάς είναι μια ιστορική ομάδα με μεγάλη πορεία τα τελευταία χρόνια στην Σούπερ Λιγκ. Τώρα περνάει κρίση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ρομαντικοί παράγοντες που βάζουν λεφτά από το υστέρημά τους. Δεν ξέρω τι θαγίνει γιατί η κρίση επηρεάζει τους πάντες. Πάντως ο Πλατανιάς έχει βάλει κάποιες βάσεις, όπως η δημιουργία του αθλητικού κέντρου του, που προσφέρει πολλά. Είμαι αισιόδοξος. Πολλά θα εξαρτηθούν το καλοκαίρι. Είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων”.

Για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου: “Δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό. Είναι άσχημο να γίνονται αγώνες χωρίς κόσμο. Ακούγονται πολλά για την αναδιάρθρωση. Θα πάρει χρόνο για να γίνουν αλλαγές. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι μέλλει γενέσθει με το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

mirrorsports.gr