Κατηγορίες
Υγρός στίβος IN THE SPOTLIGHT

Κολυμβητήριο Χανίων: Μπαίνει σε “τροχιά” μελετών – Πρέπει να ολοκληρωθούν σε 4 μήνες

Τι περιλαμβάνεται στην Προγραμματική Σύμβαση.

Έπειτα από το Μνημόνιο Συνεργασίας με τον ΟΑΚ, υπογράφεται και Προγραμματική Σύμβαση, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εντός τεσσάρων μηνών.

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού το έργο «Μελέτη Εργασιών Επισκευής – Συντήρησης Κτηριακών Εγκαταστάσεων και Αντικατάστασης Η/Μ Εξοπλισμού του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων», ύψους 248.000 ευρώ και εντός των προσεχών ημερών θα υπογραφεί η σχετική Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρη Παπαδογιάννη.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφτηκε με τον ΟΑΚ στα μέσα Οκτωβρίου, αναθέτει στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης να εκπονήσει για το Κολυμβητήριο Χανίων, εντός τεσσάρων μηνών:
* Τοπογραφική Αποτύπωση των χώρων πραγματοποίησης εργασιών.
* Αρχιτεκτονική Μελέτη για τις απαιτούμενες αντικαταστάσεις, την αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση.
* Στατική Μελέτη για την επισκευή του φέροντος οργανισμού των εγκαταστάσεων και των κερκίδων.
* Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη για την αντικατάσταση Η/Μ εξοπλισμού.
* Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Αξιολόγηση, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθόσον το Ναυταθλητικό Κέντρο είναι σε επαφή με τη θάλασσα και Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων.
* Τεύχη Δημοπράτησης Έργων.

Ως γνωστόν, το Εθνικό Κολυμβητήριο Χανίων χρίζει άμεσης συντήρησης και αναβάθμισης, λόγω της παλαιότητας του και της έλλειψης εργασιών για πάρα πολλά χρόνια. Τα προβλήματα είχαν επισημανθεί κατά την επίσκεψη στα Χανιά του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στις 13 Ιουλίου, ακολούθησε αυτοψία τεχνικού κλιμακίου της ΓΓΑ και δρομολογήθηκε η λύση της σύνταξης των Μελετών μέσω του ΟΑΚ, προκειμένου να τρέξουν ταχύτερα όλες οι διαδικασίες και να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα. Η τήρηση, βέβαια, του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης των Μελετών είναι στην απόλυτη ευθύνη των στελεχών και της διοίκησης του ΟΑΚ.  

«Το κολυμβητήριο είναι απόλυτη προτεραιότητα», είχε δηλώσει ο κ. Αυγενάκης και «πρέπει σύντομα να ξαναβρεθεί στην κατάσταση που αρμόζει στην αθλητική, οικονομική, κοινωνική και τουριστική ζωή του νομού. Να ξαναγίνει σύγχρονο, ασφαλές, ένα στολίδι για τα Χανιά και τον τόπο», όπως τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Σχόλιο “ms”: Η είδηση σίγουρα ακούγεται ως μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη. Για κάθε σημαντικό έργο που πρέπει να γίνει απαιτούνται μελέτες. Έστω κι αν υπήρξε καθυστέρηση, εντός 4 μηνών θα εκπονηθούν οι μελέτες για τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν στο κολυμβητήριο Χανίων. Συνεπώς, μέχρι τον προσεχή Μάιο θα έχουν συνταχθεί οι μελέτες. Αισιοδοξούμε ότι οι μελέτες θα αξιοποιηθούν άμεσα, με τα κονδύλια που θα χρειαστούν και που είναι, προφανώς, εξασφαλισμένα, ώστε άμεσα το καλοκαίρι να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του κολυμβητηρίου της Νέας Χώρας… Δεν νοείται μια πόλη με τόση παράδοση στον υγρό στίβο, να μην έχει το κολυμβητήριο που τις αξίζει… Αναμένουμε…