Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT Καθρέπτη Καθρεπτάκι Μου

Κολυμβητήριο Χανίων: Τι ακριβώς συμβαίνει και δεν προχωρούν τα έργα;

Αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο έντονη η απορία και η αγωνία γιατί δεν προχωρούν τα έργα στο κολυμβητήριο Χανίων.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, πραγματοποιώντας αυτοψία (και) στο κολυμβητήριο της Νέας Χώρας είχε αναφερθεί στα “μερεμέτια” που απαιτούνται και θα γίνουν εκεί. Πολλοί τον χλεύασαν για τη λέξη “μερεμέτια”, αλλά, έστω, είπαν … ας γίνουν ακόμα και αυτά, να “σουλουπωθεί” το κολυμβητήριο.

Τα “μερεμέτια” αφορούν εργασίες στην 25άρα και 12,5 άρα πισίνα, την αφαίρεση από κει των επικίνδυνων σκεπάστρων, ενώ, ως γνωστόν τα χρήματα (γύρω στις 250 χιλιάδες ευρώ) έχουν εγκριθεί από τη ΓΓΑ. Κι όμως, ενώ αυτή την περίοδο, αν όχι να είχαν ολοκληρωθεί, τα έργα θα έπρεπε να είναι σε εξέλιξη, εν τούτοις και δεν έχουν ξεκινήσει και δεν υπάρχει κάτι που να προμηνύει κάτι τέτοιο.

Η, σε γενικές γραμμές, “λαλίστατη” διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων (δεν είναι κακό αυτό), τηρεί “σιγήν ιχθύος” και ίσως θα έπρεπε να εξηγήσει τους λόγους αυτής της καθυστέρησης, τη στιγμή που, πλέον, άπαντες στο κολυμβητήριο της Νέας Χώρας συνωστίζονται στην 50άρα πισίνα, αγωνιστικά και μη τμήματα.

Τραγική ειρωνεία, κάποτε “έψαχναν” την 50άρα και συνωστίζονταν στην 25άρα και τώρα συμβαίνει το αντίθετο…

Τι ακριβώς συμβαίνει όμως;

Μήπως και ο ΝΟΧ που είναι αυτός που χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, εδώ και πολλά χρόνια, να μας πει τι συμβαίνει, πέραν της ανεπίσημης ενημέρωσης ότι έρχεται συνεχώς σε επικοινωνία με τη ΓΓΑ, τονίζοντας το πρόβλημα; Μήπως δηλαδή είναι αλλού το πρόβλημα;

Κάποιος πάντως να εξηγήσει σε παιδιά και γονείς τι γίνεται γιατί πλέον φτάσαμε Σεπτέμβριο μήνα και ακόμα… ουδέν.

Εάν υπάρχει πρόβλημα και εάν υποθέσουμε ότι ζούμε σε μια αθλητική κοινότητα που διέπεται από “σύμπνοια” και αίσθημα “συνεργασίας” γιατί δεν βγαίνουν “ομού”, ΕΑΚ Χανίων και ΝΟΧ να μας εξηγήσουν τι συμβαίνει; Γίνεται αυτό; Είναι εφικτό; Μια κοινή συνέντευξη τύπου, ας πούμε…;

Για την ώρα, πέραν των άλλων, άνθρωποι που έφαγαν με το…κουτάλι τις πισίνες, όπως ο πρώην διεθνής πολίστας του ΝΟΧ Χρήστος Νικολαντωνάκης ή ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, θα εκφράζουν με τρόπο καυστικό την αγωνία τους για το μέλλον της αθλητικής εγκατάστασης στη Νέα Χώρα.

Σχολίασε ο Χρήστος Νικολαντωνάκης χτες:

Κολυμβητήριο Χανίων ώρα 0…Αν δεν μπορείτε καλό θα είναι να παραιτηθείτε προς κάθε εμπλεκόμενο ….Η διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων είναι υποχρεωμένη να δώσει επίσημες απαντήσεις πριν τους αγώνες σκοποβολής που είναι στις 5-6 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων εκτός και αν θεωρείτε ότι οι αγώνες είναι ποιο σημαντικοί από το Κολυμβητήριο Χανίων στο γιατί δεν προχωρούν τα έργα.

Βασίλης Φουντουλάκης – info@mirrorsports.gr