Κατηγορίες
Υγρός στίβος

Κορυφαία κολυμβήτρια και με …διαφορά η Άννα Ντουντουνάκη!

Τους κορυφαίους των κορυφαίων, αθλητές, προπονητές και σωματεία στην κλασική κολύμβηση ψήφισαν οι Έλληνες προπονητές.

Η Άννα Ντουντουνάκη αναδείχθηκε καλύτερη κολυμβήτρια της περιόδου!

Μάλιστα, η ανάδειξή της έγινε με συντριπτική διαφορά!

Η πρωτοβουλία της ιστοσελίδας pisina.net ξεκίνησε αμέσως μετά την λήξη του πανελληνίου πρωταθλήματος της open Κατηγορίας. Δόθηκε το βήμα στους προπονητές που έχουν διαγράψει μια μεγάλη πορεία στα δρώμενα της κλασικής κολύμβησης τα τελευταία χρόνια.

Ζητήθηκε από τους προπονητές να επιλέξουν τον κορυφαίο κολυμβητή και την καλύτερη κολυμβήτρια της περιόδου 2019-2020, τους καλύτερους νέους αθλητές της χρονιάς, την θετική έκπληξη της συγκεκριμένης περιόδου, τον κορυφαίο προπονητή (δεν μπορούσαν φυσικά να επιλέξουν τον εαυτό τους) και την πιο παραγωγική ομάδα της χρονιάς.

Να σημειωθεί ότι το 2020 ήταν μια καταστροφική χρονιά για τον παγκόσμιο αθλητισμό και οι διοργανώσεις ήταν περιορισμένες στο εσωτερικό και μηδαμινές στο εξωτερικό. Η χρονική περίοδος της επιλογής ήταν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μικρής πισίνας του 2019 και οι διοργανώσεις του 2020.

Η ΑΝΝΑ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ (με συντριπτική πλειοψηφία) ήταν η καλύτερη κολυμβήτρια της περιόδου. Δόθηκαν από μια ψήφος στην Μαρίλεια Δρασίδου, την Ιωάννα Σαχά και την Μάρθα Μάτσ

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΖΑΙΟΣ επιλέγει ως ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς. Ψηφίστηκαν επίσης ο Απόστολος Χρήστου και ο Κριστιάν Γκολομέεβ.

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΓΓΛΕΖΑΚΗΣ ήταν ο καλύτερος νέος Κολυμβητής της χρονιάς, με ισχνή πλειοψηφία απέναντι στους Δημήτρη Μάρκο και τον Απόστολο Παπαστάμο. Δόθηκε επίσης ψήφος στον Αλέξανδρο Κάχρη.

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜΑΣΙΩΤΗ ήταν αδιαφιλονίκητα η καλύτερη νέα κολυμβήτρια. Ψηφίστηκαν επίσης η Ιωάννα Σαχά και η Ζαχαρούλα Καλογέρη.

Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ της περιόδου ακούει στο όνομα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ. Αρκετούς ψήφους στην συγκεκριμένη κατηγορία πήρε ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, ενώ από μια ψήφο πήραν ο Γιάννης Χρήστου και ο Αντωνιου του ΠΑΟΚ.

Στην κατηγορία «οι πιο δημιουργικοί προπονητές» τον τίτλο του κορυφαίου μοιράσθηκαν οι ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΡΑΡΗΣ και ΜΙΛΤΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ενώ ψηφίστηκαν και οι Άκης Οικονόμου, Χρυσάφης Βαγγελακάκης, Διονυσης Παπαδάκης, Ανδρεας Ζέππος και Γιώργος Δαμασιωτης.

Τέλος, στην κατηγορία «η πιο παραγωγική ομάδα της περιόδου» τον τίτλο κατέκτησε η ΡΟΗ που ήταν η κορυφαία ομάδα στο πρωτάθλημα κατηγοριών. Αρκετούς ψήφους πήραν επίσης ο ΑΟΠΦ και ο Ολυμπιακός, ενώ μια ψήφος δόθηκε στο Κολλέγιο Ντερή.