Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κούγιας για Λιγνάδη: Αν αποδειχθεί ότι είναι παιδεραστής θα αποχωρήσω από την υπεράσπιση

Τι αναφέρει για την υπόθεση που έχει συνταράξει το Πανελλήνιο ο γνωστός ποινικολόγος και πρόεδρος της ΑΕΛ.

«Αν δεν πειστώ για την αθωότητα του Δημήτρη Λιγνάδη δε θα τον υπερασπιστώ. Είμαι πατέρας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Κούγιας.

Αν δεν πειστεί για την αθωότητα του Δημήτρη Λιγδάνη, τότε θα αποχωρήσει από την υπεράσπισή του, δήλωσε απόψε ο Αλέξης Κούγιας, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του γραφείου του πως «απεδέχθη την εντολή του κορυφαίου σκηνοθέτου και ηθοποιού και μέχρι προ ολίγου διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος» και θα είναι «μαζί με τον εξαίρετο συνάδελφο κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του», ενώπιων της ανακρίτριας, η οποία έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη (24/2).

Αρχικά, ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε ότι ο σκηνοθέτης δηλώνει απολύτως αθώος, μιλώντας στον Τ/Σ Mega. «Ήμουν μαθητής του πατέρα Λιγνάδη» πρόσθεσε και ανέφερε πως είδε έναν δυστυχισμένο, συγκλονισμένο, ταπεινό άνθρωπο. «Δεν μίλαγε για τον εαυτό του, η μεγαλύτερη του στενοχώρια του ήταν αυτά που είπε η κ. Μενδώνη για αυτόν και όχι αυτά για τα οποία τον καταγγέλλουν».

Σε ερώτηση για την γυναίκα που θεωρείται μάρτυρας – κλειδί στην υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο κ. Λιγνάδης ο δικηγόρος απάντησε: «Μου είπε κάτι για την κυρία αυτή. Μου την χαρακτήρισε αναξιόπιστη μάρτυρα…».

Για άνδρα που έχει καταγγείλει τον γνωστό σκηνοθέτη, ο κ. Κούγιας σχολίασε: «Ένας από τους καταγγελλόμενους, εμφανίστηκε και τον άκουσα να λέει ότι ήταν πριν 20 χρόνια. Τότε δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα. Τον έπαιρνε μόνος του τηλέφωνο για να πάει σπίτι του».

Παρά τα παραπάνω, ο ίδιος επεσήμανε, ακόμη, πως υπάρχει ένα «παράθυρο» να αποχωρήσει από την υπόθεση: «Αν δεν πειστώ για την αθωότητά του, δε θα τον υπερασπιστώ. Είμαι πατέρας. Δεν θα ήθελα ποτέ ο πατέρας τους να είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει να ξεπλύνει, έναν άνθρωπο που θα έχει κάνει κάτι βρώμικο…».

Σε ανάλογες δηλώσεις προέβη και στον Τ/Σ Blue Sky, ερωτηθείς για παλαιότερη τοποθέτησή του πως δεν αναλαμβάνει υποθέσεις παιδεραστίας. Ο κ. Κούγιας απάντησε πως εμμένει στις δηλώσεις του αυτές και ότι αν διαπιστώσει πως ο εντολέας του δεν ήταν ειλικρινής μαζί του, τότε θα αποχωρήσει από την υπεράσπιση Λιγνάδη.

Νωρίτερα σήμερα, το γραφείο του κ. Κούγια εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πριν από λίγη ώρα, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κύριος Αλέξιος Κούγιας απεδέχθη την εντολή του κορυφαίου σκηνοθέτου και ηθοποιού και μέχρι προ ολίγου διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον εξαίρετο συνάδελφο κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του, η οποία έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24/02/2021 και ώρα 12:00 ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακριτού.

Ο κύριος Αλέξης Κούγιας θα επισκεφθεί αύριο την κυρία Ανακριτή, θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου.

Αθήνα, 22/02/2021

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αλέξιος Χ. Κούγιας».

ieidiseis.gr