Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2 IN THE SPOTLIGHT

Κούγιας για Ροκάκη και την πιθανότητα να θέσει o ίδιος υποψηφιότητα για την SL2!

Ο Κούγιας παραχώρησε συνέντευξη για όλους και για όλα, ενώ στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία.

Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΟΛΟΣ 98.6 FM» και σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σχολίασε τις φήμες που κυκλοφορούν για την πιθανή επιστροφή στην ΑΕΛ, μίλησε για την ΕΠΟ και τη διοίκησή της, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις συμμαχίες των παραγόντων.

Αναλυτικά το ένα μέρος της συνέντευξης:

Υπάρχει ένα δημοσίευμα που σας φέρνει κοντά στον Ηρακλή. Αληθεύει;

«Ουδέν σχόλιο».

Τηρείται η συμφωνία αποπληρωμής από την πώληση της ΑΕΛ;

«Δεν τηρείται εδώ και μήνες. Οφείλονται δόσεις του Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και δεν ξέρω αν τον Απρίλιο θα πάρω κάποια χρήματα. Δεν τηρείται η συμφωνία και σε ένα σημείο που αφορά την τεχνική υποδομή, που το γνωρίζει ο νέος αγοραστής. Ουσιαστικά ο νέος αγοραστής χρηματοδοτεί την ΑΕΛ με δικά μου χρήματα.

Υπάρχουν επανειλημμένες οχλήσεις και οι απαντήσεις του, μου έχουν δημιουργήσει πολύ άσχημα συναισθήματα. Δεν έχω προσφύγει στην δικαιοσύνη γιατί πραγματικά δεν θέλω αν επιστρέψω στην ΑΕΛ.

Έχω και την νομική δυνατότητα να επιστρέψω στην ΑΕΛ και τη νομική δυνατότητα να προκαλέσω οικονομικά προβλήματα στον αγοραστή, τα οποία είναι πέρα της ΑΕΛ. Την εξόφληση των χρημάτων μου, την εγγυάται η εταιρία βάση της οποίας πείστηκα πως έχω έναν αξιόπιστο αγοραστή και μιλάω για την εταιρία που ελέγχει οικονομικά την ANIMUS. 

Λυπάμαι που το λέω, αλλά περίμενα μεγαλύτερη συνέπεια και το κυριότερο απ’ όλα μεγαλύτερο σεβασμό. Κάποιες ανακοινώσεις που έχει κάνει ο νέος αγοραστής θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου και λυπάμαι πολύ που σ’ αυτές τις προσπάθειες αναμείχθηκε κι ένα πρόσωπο που το είχα μαζί μου είκοσι χρόνια, μιλάω για τον οικονομικό διευθυντή τον Χριστακόπουλο, που έμεινε εκεί και τον οποίο χρησιμοποίησαν.

Επτά χρόνια που ήμουν στην ΑΕΛ, τα πέντε χρόνια η ομάδα ήταν στην Α’ Εθνική, την πρώτη χρονιά πήρε το πρωτάθλημα και πέρυσι έχασε από αυτούς που συνέλαβαν τον συνέταιρό τους με 110 κιλά κοκαΐνης, κάνοντας μάλιστα δυο ήττες σ’ όλο το πρωτάθλημα. Έτσι λοιπόν όχι μόνο δεν εισπράττω τις δόσεις, αλλά η τωρινή διοίκηση χρησιμοποιεί χρήματα της δικιάς μου περιόδου και εκταμιεύτηκαν τώρα και για τα οποία υπήρχε ειδικός όρος στη συμφωνία».

Είναι αλήθεια ότι σας έχει προταθεί η θέση του προέδρου της Super League 2;

«Ναι αληθεύει».

Οι προθέσεις σας σε αυτό το κομμάτι;

«Εξαρτάται. Αυτή τη στιγμή έχει πρόεδρο η Super League2. Αναμένεται η απόφαση του Ειδικού δικαστηρίου για το αν θα παραμείνει ή όχι, αλλά άσχετα της απόφασης, ο συγκεκριμένος πρόεδρος δεν έχει μέλλον, δεδομένου ότι ο κ. Αυγενάκης γνωρίζει ποιοι στηρίζουν το συγκεκριμένο πρόσωπο, που είναι ένας άνθρωπος από τη Λακωνία, είχε μια ομάδα από ένα χωριό, τον Βλαχιώτη, και που κάθε μέρα φεύγει στην Αθήνα να πουλήσει τα οπωρικά του. Δεν έχει γραμματικές γνώσεις, δεν έχει καμία επαφή με το ποδόσφαιρο.

Όπως γνωρίζετε η θέση του προέδρου και στην SL1 και στην SL2, έχει δύο προϋποθέσεις: η μία να είναι πτυχιούχος ανώτατης σχολής και η άλλη είναι να έχει υπηρεσία τουλάχιστον 10 ετών – αλλά πραγματική υπηρεσία – σε επαγγελματικές ομάδες. Ο συγκεκριμένος, αλλά ούτε και ο Ροκάκης, έχουν το δεύτερο. Ο πρώτος έφερε βεβαιώσεις από τις πιο βρώμικες ομάδες στο παρελθόν, την Ηλιούπολη, από αυτή την εταιρία του Τσακογιάννη και του Παπαδόπουλου, από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον Αχαρναϊκό όπου ο Λεουτσάκος, ο προηγούμενος πρόεδρος, ήταν υπάλληλος ενός Μαυρίδη τον οποίο είχαν απαγάγει και ζητούσαν λύτρα.

 Ο Λεουτσάκος είναι και αστυνομικός. Ο άλλος, ο Ροκάκης έχει μια βεβαίωση από τα Χανιά, ότι τέσσερα χρόνια ήταν ειδικός σύμβουλος εκεί. Ο άλλος ήταν ειδικός σύμβουλος από τον Βλαχιώτη, δηλαδή διάλεξαν έναν ειδικό σύμβουλο από τον Βλαχιώτη στην Ηλιούπολη. Ήταν ειδικός σύμβουλος όμως και στον Αχαρναϊκό και στην Καλαμαριά. Να πούμε ότι ο Σταμούλης που είναι αντιπρόεδρος της Super League2, όταν έφυγε από τον Αχαρναϊκό, που ήταν αντιπρόεδρος, ξαφνικά βρήκε την ποδοσφαιρική του υγεία – είναι ανεπάγγελτος – στην Καλαμαριά. Όλοι αυτοί έδωσαν βεβαίωση ότι ο νυν πρόεδρος έχει προϋπηρεσία δέκα ετών».

Πώς κατάφερε και συγκέντρωσε την πλειοψηφία;

«Ακούγονται πάρα πολλά. Φανταστείτε ότι αυτός βγήκε πρόεδρος με την ψήφο του Απόλλωνα Λάρισας που την άλλη μέρα αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Το θέμα είναι πως ούτε ο ένας ούτε ο άλλος έχουν τις δυνατότητες να στηρίξουν ένα όραμα. 

Η Super League 2 είναι πολύ σημαντική κατηγορία, είναι η βάση του ποδοσφαίρου, όπως και η Γ’ και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα βεβαίως, αρκεί να διοργανώνονται σωστά και σε ποδοσφαιροομάδες περιοχές όπως είναι ο Βόλος, η Λάρισα και άλλες περιοχές που έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύπτουν και να εξελίσσουν ταλέντα. Εδώ και οι δύο είναι ανεπαρκείς. Ο καθένας τους ‘’πουλάει’’ για να εκλεγεί ότι θα φέρει χρήματα. Κανένας δεν έφερε χρήματα.

 Πέρυσι πήραμε 57.000 και οι προϋπολογισμοί μας, για ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα, όπως ήταν η ΑΕΛ ήταν πάνω από 1.200.000. Ή πρέπει να έχεις μια μηχανή να κόβεις λεφτά ή να είσαι στοιχηματζής».

Για τη μεγάλη διαφορά στα οικονομικά της SL1 με την SL2 και για το γεγονός ότι κανένας μεγαλοπαράγοντας δεν ενδιαφέρεται.

«Ποιος μεγαλοπαράγοντας; Να σας πως τη σύνθεση της Εκτελεστικής. Πρόεδρος ο Μπαλτάκος, τι σχέση έχει με το ποδόσφαιρο ο Μπαλτάκος; Υπάλληλος του Γιαννακόπουλου ήταν για είκοσι χρόνια, όσο ζούσε ο Παύλος, μετά τον έδιωξε ο Δημήτρης. Δεν έχει πάει σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, ούτε ξέρει πώς είναι. Ήταν δικηγόρος στην ΠΑΕ τότε που ήμουν εγώ αντιπρόεδρος. 

Αναπληρωτής πρόεδρος είναι ο Αστέριος Αντωνίου από την Πέλλα. Πρόεδρος σωματείου τρίτης κατηγορίας Πέλλας, γραμματέας του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Από εκεί και πέρα μέλη: Διακοφώτης άνεργος, Φύτρας έχει μπαρ στην Τήνο, ο Θωμαϊδης που είναι και εκπρόσωπος και με την ψήφο του εξελέγη ο Μαρτσούκος, έχει μπαρ στο Αιγάλεω».

Για το ότι δέχεται να συνδιαλέγεται με τέτοια άτομα στο χώρο του ποδοσφαίρου:

«Δεν το δέχομαι, αλλά το πάθος είναι πάθος. Τις επιλογές μου δεν μου τις επιβάλει ο κάθε Μαρτσούκος ή ο κάθε Μπέος ή ο κάθε Γιάννης Παπαδόπουλος. Γι’ αυτό πατάω στα πόδια μου, για να επιλέγω. Είμαι ο μόνος ιδιοκτήτης που από το 1981 έχω ποδοσφαιρική ομάδα δική μου, Ηρακλής πολλά χρόνια. Δέκα χρόνια ήμουν συνέταιρος στον Ηρακλή, επτά χρόνια ΠΑΣ Γιάννινα, επτά χρόνια Παναχαϊκή, επτά χρόνια Λάρισα.

 Καμία ομάδα μου δεν διαλύθηκε ποτέ οικονομικά, καμιά ομάδα μου – εκτός από τον υποβιβασμό στη Γ’ της ΑΕΛ που θυμάστε τι έγινε μέχρι και τα δελτία μας ανακάλεσαν μισή ώρα πριν τον αγώνα με τη Λαμία – δεν υποβιβάστηκε.

Και ξέρετε δύο φορές ο εισαγγελέας στον Βόλο διέταξε προκαταρκτική για τα παιχνίδια του Βόλου του ΝΠΣ με τη Λαμία κι εμείς πέσαμε για έναν βαθμό».

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να θέσετε υποψηφιότητα για την προεδρία της SL2;

«Πρέπει να γίνουν νέες εκλογές. Δεν λέω ότι θα το κάνω. Είχα πρόταση από πάρα πολλές ΠΑΕ της SL2, απ’ όλη την Ελλάδα, μετά τις εκλογές. Εγώ έχω ένα πρόβλημα με τη δουλειά μου, η δύναμή μου είναι η δουλειά μου, πρέπει να δουλεύω 15 ώρες την ημέρα. Την ώρα που γίνονται αυτά τα συμβούλια στη Super League2, εγώ αγορεύω στα δικαστήρια. Δεν μπορώ να αφήσω τη δουλειά μου. Θέλει πολύ σκέψη. Αν αποφάσιζα να γίνω πρόεδρος της Super League2, θα έφτιαχνα το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα».

-Ποιες θα ήταν οι πρώτες σας ενέργειες για την κατηγορία;

«Θα λιγόστευα τις ομάδες, θα τις έκανα 16. 16 ομάδες για τη Super League1, 16 για τη Super League2 και μία ημιεπαγγελματική κατηγορία τη Γ’ Εθνική».

sportal.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *