Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2

Κούγιας: “Ψίχουλα” τα χρήματα για την SL2! Τι είπε για Λεουτσάκο

Δηλωσεις του μεγαλομέτοχου της Λάρισας Αλέξη Κούγια στον Οver Fm.

Aναλυτικά:

Για την επιστολή που έστειλε η ΑΕΛ στην Σούπερ Λιγκ 2:

-“Τα προβλήματα της Σούπερ Λιγκ 2 ήταν πάντα πολλά. Ήταν το πιο βρώμικο πρωτάθλημα της Ευρώπης παλαιότερα και ακόμη είναι. Πολλά είναι τα στημένα παιχνίδια. Είναι ένα αμαρτωλό πρωτάθλημα και πρέπει να γίνουν εκκαθαρίσεις”.
“Την επιστολή την έστειλα γιατί ήθελα να κάνω αισθητή την παρουσία της ΑΕΛ. Η απάντηση ήταν άμεση και με ευπρεπή τρόπο. Έμεινα ικανοποιημένος από τις τοποθετήσεις της Σούπερ Λιγκας 2”.

-Για την άποψή του περί προεδρίας στη διοργανώτρια αρχή:

-“Τον Λεωνίδα Λεουτσάκο τον γνωρίζω από πολύ παλιά. Έχω μια πολύ καλή σχέση μαζί του και μπορώ να πω ότι εξεπλάγην ως ένα βαθμό όταν εξελέγη πρόεδρος στη Σούπερ Λιγκ 2, όχι αν είναι ικανός ή όχι σε καμία περίπτωση, απλά ήταν μια έκπληξη για εμένα. Πιστεύω πως στην προεδρία πρέπει να είναι κάποιος που είναι και ιδιοκτήτης μιας ομάδας. Είναι θέμα διοίκησης και όχι διαχείρισης σε μια τέτοια περίπτωση. Τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει πολλά. Μπορεί ξαφνικά να γίνει κάποιος πρόεδρος από το πουθενά. Δεν έχει καμία σημασία αν έχεις τα προσόντα, αν είσαι δοκιμασμένος ή όχι, αρκεί να σε θέλει μια μερίδα ανθρώπων”.

-Για τη νέα διευρυμένη Σούπερ Λιγκ 2:

“Είναι “ψίχουλα” τα χρήματα που θα μοιράσουν. Η Σούπερ Λιγκ 1 έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους φιλάθλους, και είναι λογικό. Αν θα γίνουν 32 οι ομάδες στην δεύτερη κατηγορία με τα 7 εκατομμύρια ευρώ πώς θα επιβιώσουν οι σύλλογοι;! Αν εφαρμοστεί το οικονομικό πλάνο που έχει προωθήσει ο Λευτέρης Αυγενάκης, αμφιβάλλω αν θα γίνουν όντως 36 οι ομάδες”.

“Είχα ενστάσεις ως προς τον αριθμό των συμμετεχουσών ομάδων. Είχα προτείνει να υπάρχουν 16 ομάδες στην Σούπερ Λιγκ1, 16 στην Σούπερ Λιγκ2 και 16 στη Σούπερ Λιγκ3”.

-Για το σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται τελικά η ΑΕΛ τη νέα χρονιά:

“Εκκρεμεί η καταγγελία μας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ακόμη δεν είναι σίγουρο αν η ΑΕΛ θα είναι στη νέα κατηγορία. Εγώ είμαι βέβαιος ότι η ΑΕΛ θα δικαιωθεί και θα πάρει τη θέση του ΠΑΣ Γιάννινα στο νέο πρωτάθλημα”. “Όπως και να έχει μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτό, εμένα με ενδιαφέρει το κάθε παιχνίδι της Κυριακής να είναι καθαρό. Είτε ήττα είτε νίκη έρθει αρκεί να είναι καθαρή τη δέχομαι. Αυτό που δεν δέχομαι είναι να είναι καλύτερη η ομάδα μου από άλλες και να παίξει τελικά στην Σούπερ Λιγκ 2. Δεν είναι αυτοσκοπός μου η ομάδα μου να είναι μόνιμα στην πρώτη κατηγορία. Ακόμη και στη δεύτερη κατηγορία με νοιάζει να είναι καθαρά τα ματς”.