Κατηγορίες
Τοπικό IN THE SPOTLIGHT

Κούτας: “Να φτάσουμε τον Μινώταυρο όσο ψηλότερα γίνεται”

Συνέντευξη του προπονητή του Μινώταυρου Βασίλη Κούτα στην επίσημη σελίδα της ομάδας.

Την αισιοδοξία του ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ακόμα καλύτερα στο μέλλον εκφράζει σε συνέντευξή του ο Βασίλης Κούτας. Ο τεχνικός της ομάδας μας αναφέρεται στη δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικά και οργανωτικά, μιλά για τους στόχους που έχουν τεθεί από κοινού με τη διοίκηση και μεταξύ άλλων αναφέρεται στο ότι ο Μινώταυρος θα μπορούσε να κάνει την προσπάθεια στο μέλλον ώστε να διεκδικήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα…

Κόουτς, πώς αισθάνεσαι που είσαι στο Μινώταυρο;

«Είμαστε πραγματικά πολύ ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε στο Μινώταυρο. Σίγουρα είχαμε δυσκολίες στην αρχή της σεζόν γιατί άλλαξαν πολλά, ήρθε νέα διοίκηση και αρκετοί ποδοσφαιριστές, είχαμε αλλαγή δεδομένων σε αρκετά πράγματα. Σιγά-σιγά όμως με την καθημερινή δουλειά και την υποστήριξη των ανθρώπων τόσο του προέδρου όσο και του ΔΣ, αρχίζουμε και βάζουμε τα πράγματα σε μια σειρά, την οποία και επιζητούμε σε οργανωτικά θέματα, αλλά και στο αγωνιστικό επίπεδο. Είμαστε ευχαριστημένοι από τα παιδιά γιατί η συμμετοχή τους στις προπονήσεις είναι πάρα πολύ σημαντική και ελπίζουμε να συνεχίσουν έτσι. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα έρθουν ακόμα καλύτερες προοπτικές για την ομάδα».

Μακροπρόθεσμα ποιος είναι ο στόχος για τον Μινώταυρο;

«Μέσα από τη δουλειά πρέπει σιγά-σιγά να ξεκινήσουμε να βάζουμε στόχους, μικρούς μεν, αλλά στόχους. Πιστεύω ότι με την παρουσία νέων παιδιών, τα οποία βέβαια χρειάζονται πάρα πολλή δουλειά και σε συνδυασμό με το δέσιμο των πιο έμπειρων κάποια στιγμή στο μέλλον αν και παίζουν πολλά πράγματα ρόλο όπως το οικονομικό αλλά και να ωριμάσουν οι συνθήκες στην Ακαδημία για να έχεις μία βάση ποδοσφαιριστών, ο Μινώταυρος πρέπει να επιδιώξει κάποια στιγμή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Οχι όμως αυτό να συμβεί στο άμεσο μέλλον. Αυτό που θα επιδιώξουμε, είναι μέσα από τη δουλειά, με υπομονή και επιμονή, να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

Ο Μινώταυρος έχει φέρει φέτος αποτελέσματα που ίσως θα μπορούσε να έχει διεκδικήσει και καταφέρει κάτι καλύτερο, είναι έτσι τα πράγματα; Είσαστε ευχαριστημένοι από τη συγκομιδή της ομάδας;

«Βαθμολογικά δεν είμαστε ευχαριστημένοι γιατί έχουμε φέρει κάποιες ισοπαλίες ενώ αρχικά το αποτέλεσμα ήταν υπέρ μας. Εχουμε ένα θέμα για το πώς διαχειριζόμαστε τα παιχνίδια, αλλά αυτό βασικά αφορά την ωρίμανση των ποδοσφαιριστών μας και ειδικότερα των μικρότερων. Συνεχίζουμε πάντως, απομένουν ακόμη τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, οπότε θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να φτάσουμε το Μινώταυρο όσο ψηλότερα γίνεται. Μακάρι να μπορέσουμε να φτάσουμε στις πρώτες 5 θέσεις, όπου πιστεύω ότι αυτό είναι εφικτό και από ‘κει και πέρα να έχουμε έτσι έναν καλό οδηγό για το μέλλον γιατί όσο ανεβαίνεις τόσο και οι προσδοκίες αυξάνονται, αλλά και τα ίδια τα παιδιά φτιάχνουν μια καλή ψυχολογία και βλέπουν ότι μέσα από τη δουλειά μπορούν να γίνουν καλύτεροι. Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος σε αρκετά παιχνίδια δεν έχουμε πιάσει σε μεγάλο βαθμό τα στάνταρ απόδοσης που θέλουμε και αυτή είναι η επιδίωξη μας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Δηλαδή, θέλουμε να γίνουμε περισσότερο καλοί, αυξάνοντας το χρόνο που μπορούμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο με οργάνωση, σωστή σκέψη και πειθαρχία με βάση αυτά που ζητάμε στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα πάντως υπάρχουν οι αντίπαλοι και οι διαφορετικές συνθήκες σε κάθε παιχνίδι. Εμείς αυτό που προσπαθούμε, είναι κάθε μέρα να γινόμαστε πιο υπομονετικοί στο παιχνίδι και να βγάζουμε μεγαλύτερες εντάσεις γιατί πιστεύω ότι τα νέα παιδιά όντως σε αυτό το κομμάτι τα καταφέρνουν με τρεξίματα, με δύναμη και μπαίνουν στην φιλοσοφία που θέλουμε να έχουμε ως ομάδα, να μην αφήνουμε δηλαδή να πέφτει τίποτα κάτω στο παιχνίδι».

Ενα ακόμη κεφάλαιο για το Μινώταυρο είναι και η ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να φτάσουν ίσως σε κάποια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας; Γενικότερα ποιο είναι το πλάνο που υπάρχει στις ακαδημίες;

«Σίγουρα υπάρχουν κάποια παιδιά με πρώτο τον Μάνο Βόρφι ο οποίος είναι ένα παιδί που δουλεύει. Η άποψή μου είναι ότι θα του δοθεί η δυνατότητα να δείξει πράγματα σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, άλλωστε πρόσφατα τον είδε η Επισκοπή σε κάποιες προπονήσεις, όμως υπάρχουν και άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες που θα ήθελαν να τον δουν. Δεν είναι βέβαια μόνο ο Βόρφι. Ο στόχος είναι να μπουν σ’ αυτή τη διαδικασία αργότερα και άλλα παιδιά, εξάλλου με την Παλαιόχωρα αγωνίστηκε ο Καυκαλάς ο οποίος είναι ένα παιδί 14 ετών και ένας παίκτης που έχει καλά στοιχεία και εάν συνεχίσει να δουλεύει, μπορεί να προχωρήσει. Υπάρχουν όμως κι άλλα παιδιά, όπως ο Σούλκε, ο Σεληνιωτάκης, ο Φιωτάκης που έρχεται από την Κ16, ο Πουλιδάκης, ο Πρωτοπαπαδάκης, ο Μαξίμ, ο Νταγιάκος… Ολα αυτά είναι παιδιά που έχουν δυνατότητες. Το θέμα είναι να συνεχίσουν να δουλεύουν γιατί όπως γνωρίζετε, μονάχα το ταλέντο δε φτάνει».

Πώς είναι φέτος το πρωτάθλημα;

«Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλές εναλλαγές στην βαθμολογία. Για μένα δεν υπάρχει φαβορί σε κανένα παιχνίδι, είτε παίζει ο πρώτος με τον τελευταίο, είτε παίζει ο δεύτερος με τον όγδοο. Νομίζω ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλές ακόμη απώλειες για τους πρωτοπόρους, αλλά και για τις ομάδες που βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας. Το πρωτάθλημα φέτος δείχνει απρόβλεπτο και αυτό είναι θετικό γιατί είναι ένα καλό κίνητρο για το φίλαθλο κόσμο ώστε να το παρακολουθεί. Μάλιστα πιστεύω ότι ο κόσμος πηγαίνει στο γήπεδο και καλό θα είναι ν’ αυξηθεί και να πηγαίνει περισσότερο, στηρίζοντας τις ομάδες και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τους παράγοντες όπου όπως έχω ξαναπεί, αυτή είναι η δύναμη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που το κρατούν σ’ ένα επίπεδο γιατί δίνουν πολλά πράγματα τόσο από την τσέπη τους όσο και από τον προσωπικό τους χρόνο και γενικότερα από τη ζωή τους».

Πώς αισθάνεσαι που βρίσκεσαι τα τελευταία αρκετά χρόνια στα Χανιά, το περίμενες ότι θα ήσουν τόσο καιρό και ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος κόουτς;

«Πράγματι είμαι πάρα πολλά χρόνια στα Χανιά, είναι μια περιοχή που την θεωρώ δεύτερη πατρίδα μου, έχω κάνει φίλους και μεγαλώσει πάρα πολύ τις σχέσεις μου γενικότερα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το βιοτικό επίπεδο που υπάρχει στην πόλη. Ο στόχος μου ήταν και παραμένει ν’ ανέβω κατηγορίες, το έκανα και με τον Γιώργο Πετράκη στην ΠΑΕ Χανιά, άλλωστε ήμουν στην Κ20. Βέβαια, αυτή τη στιγμή η κύρια ενασχόληση μου δε μου επιτρέπει να φύγω από τα Χανιά για ν’ ανοίξω, που λένε, τα φτερά μου, αλλά ο κύριος στόχος μου είναι σε 2-3 χρόνια που αναμένεται να έχω τελειώσει με την βασική μου δουλειά να επιδιώξω ν’ ανέβω επίπεδο στην προπονητική. Μακάρι βέβαια να είμαστε καλά γιατί στο ποδόσφαιρο βάζεις τη μία μέρα έναν στόχο και την επομένη τον αλλάζεις, αλλά ο κύριος στόχος μου είναι αυτός, να καταφέρω δηλαδή κάποια στιγμή ν’ ανέβω κατηγορία…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *