Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα

Κρίσεις ΕΛΑΣ: Χανιώτης ο νέος Γενικός Αστυνομικός διευθυντής Κρήτης

Μετά από 21 χρόνια Χανιώτης αξιωματικός αναλαμβάνει το «τιμόνι» της αστυνομίας στο νησί

Μετά την κρίση των Υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Σκούμα και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Γεωργίου Γιάννινα και Λάζαρου Μαυρόπουλου:

Στον βαθμό του Υποστρατήγου προήχθη ο έως τώρα Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Γεώργιος Λυμπινάκης, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης.

Να σημειωθεί πως ο προηγούμενος Χανιώτης αξιωματικός που είχε αναλάβει καθήκοντα Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, ήταν ο Ιωάννης Πανηγυράκης το 2001, πριν απο 21 ολόκληρα χρόνια.

Ο Υποστράτηγος Γιώργος Λυμπινάκης κατετάγη το 1983 στην τέως χωροφυλακή και αποφοίτησε από τη σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ το 1995 και από το τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης το 2007.

Έχει υπηρετήσει σε περιοχές της Αττικής, της Δωδεκανήσου, του Ηρακλείου και εδώ και πολλά χρόνια  σε διάφορες υπηρεσίες του νομού Χανίων μεταξύ αυτών στο τμήμα τροχαίας επί μακρόν και στην ΥΠΑΣΕΚ, πριν αναλάβει τα ηνία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων τον Φεβρουάριο του 2016 !

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στο μεταξύ ως διατηρητέος στον βαθμό του Ταξίαρχου κρίθηκε ο έως τώρα Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Νίκος Σπυριδάκης.

Αναλυτικότερα οι αποφάσεις των κρίσεων για τους Ταξίαρχους και οι τοποθετήσεις Υποστρατήγων

Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Υποστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω έντεκα (11) Ταξίαρχοι Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων :

ΠΑΝΤΕΛΗΣ Δημήτριος
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Σοφία
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
ΜΑΝΤΖΙΩΚΑΣ Αστέριος
ΔΟΥΒΑΛΗΣ Κωνσταντίνος
ΜΠΑΛΛΑΣ Γεώργιος
ΤΣΕΤΣΙΚΑΣ Νικόλαος
ΛΥΜΠΙΝΑΚΗΣ Γεώργιος
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος
ΜΠΑΔΕΚΑΣ Αθανάσιος (Υγειονομικός – Ιατρός)

Flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *