Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: “Λουκέτο” σε βενζινάδικο – Έρευνα και για λαθρεμπόριο καυσίμων!

Όλα ξεκίνησαν όταν μετά από καταγγελία που έγινε μέσω της εφαρμογής “appodixi” της ΑΑΔΕ, απδοείχθηκε παρατυπία σε πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στο Ηράκλειο.

Από τον έλεγχο που έγινε επιτόπου διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχαντα απαραίτητα παραστατικά για τα καύσιμα στις δεξαμενές ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο λαθρεμπόριου.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

«Τελωνειακοί Ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισαν παράνομα πρατήρια καυσίμων σε Ηράκλειο και Κω, με αποτέλεσμα τη διετή σφράγισή τους.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Ειδικότερα:

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που προέκυψαν από καταγγελία στην εφαρμογή appodixi της ΑΑΔΕ, διαπιστώθηκε ότι για την πώληση πετρελαίου θέρμανσης εκδόθηκε χειρόγραφη απόδειξη Λιανικής Πώλησης, η οποία δεν είχε διαβιβαστεί στα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ. Από τον επιτόπιο έλεγχο στο πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης διαπιστώθηκαν ελλιπή παραστατικά για τα καύσιμα στις δεξαμενές, και διερευνάται το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Ελεγκτές του Τελωνείου της Κω, διενεργώντας τακτικό έλεγχο σε ξενοδοχείο του νησιού, διαπίστωσαν κατοχή νοθευμένων καυσίμων.

Ο έλεγχός τους συνεχίστηκε στο πρατήριο από όπου έγινε η προμήθεια και διαπιστώθηκε η ύπαρξη λαθραίων καυσίμων σε:

τρία βυτιοφόρα οχήματα, συνολικής ποσότητας 5.960 λίτρων και

πέντε δεξαμενές με 1.072 λίτρα πετρέλαιο και 11.853 λίτρα βενζίνη.

Τα καύσιμα κατασχέθηκαν και θα απαντληθούν από τις δεξαμενές και τα βυτιοφόρα.

Ταυτόχρονα, οι υποθέσεις διαβιβάζονται στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων, ενώ, επιπλέον, ενεργοποιούνται άμεσα οι διαδικασίες δέουσας επιμέλειας, για την απαγόρευση διάθεσης καυσίμων σε επιχειρήσεις που συνδέονται με τα πρατήρια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *