Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Χανιώτικη Επικαιρότητα

Κρήτη: “Πονηρούληδες” ταβερνιάρηδες – Πώς χρεώνουν πελάτες με το που θα κάτσουν στο τραπέζι

Είναι μέρες διακοπών, και “οι πονηριές” των εστιατόρων δεν έχουν τέλος.

Πλέον, χρεώνουν το ψωμί και το νερό, αυτόβουλα, καθώς η χρέωση για τα “κουβέρ” έχει καταργηθεί βάσει νόμου.

Ένεκα τούτου, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  εφιστά την Προσοχή των καταναλωτών

Οι καταστηματάρχες, έχουν αντικαταστήσει το “κουβέρ” με ψωμί και νερό. Σύμφωνα, με την 1/7.5.2007 αγορανομική διάταξη, που ισχύει, από τις 24 Μαΐου 2007, τα κέντρα και τα καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης δεν επιτρέπεται να χρεώνουν, στην πελατεία τους, το λεγόμενο κουβέρ (σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες, οδοντογλυφίδες κ.λπ.).

Σύμφωνα, με τις αγορανομικές διατάξεις, για τα καταστήματα εστίασης, όλα τα προσφερόμενα είδη (ψωμί, ψωμί με βούτυρο, ψωμί με πατέ ελιάς, εμφιαλωμένο νερό, που πολλές φορές, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που καταργήθηκε το κουβέρ, χρεώνονται, αντί του κουβέρ) πρέπει να αναγράφονται, υποχρεωτικά, στους τιμοκαταλόγους, με τις αντίστοιχες τιμές τους.

 Ο πελάτης μπορεί να τα παραγγείλει, όπως όλα τα υπόλοιπα είδη. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε ενέργεια του καταστηματάρχη να χρεώσει είδη, όπως ψωμί, ψωμί με βούτυρο, εμφιαλωμένο νερό κ.λ.π., που ο πελάτης δεν έχει παραγγείλει, αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας. Οι Καταναλωτές πρέπει να ελέγχουν τους λογαριασμούς τους και να αρνούνται να πληρώσουν κουβέρ ή “μεταλλαγμένο” κουβέρ.

Για παράδειγμα, μία τετραμελής οικογένεια, με το που θα καθίσει στο τραπέζι αυτόματα έχει χρεωθεί 10 ευρώ ( για ψωμί 2Χ4= 8 συν 2, νερό, ίσον 10 ευρώ)

Τέλος, η Ενωση Προστασία Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τους καταστηματάρχες εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης, να προσέχουν τους καταναλωτές ,να τηρούν την υπάρχουσα νομοθεσία, γιατί ο τουρισμός θέλει την στήριξη όλων μας

Για  καταγγελίες στο 1520, Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και

στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης 2821092306

Flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *