Κατηγορίες
Τοπικό IN THE SPOTLIGHT Απόλλων Αγ. Ιωάννη

Κύπελλο Ελλάδας: Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Ξαναγίνεται η κλήρωση στο γκρουπ του Απόλλωνα Αγ. Ιωάννη

Μια ομάδα κακώς μπήκε στην κλήρωση και το ανακοίνωσε η ΕΠΟ. Την Τετάρτη η κλήρωση.

Νέος αντίπαλος θα προκύψει για τον Απόλλωνα Αγ. Ιωάννη.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Κατά τη διαδικασία καταρτισμού του αγωνιστικού προγράμματος της Α΄ (πρώτης) φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2022-23 διαπιστώθηκε ότι εκ λάθους συμπεριελήφθη στην κλήρωση σωματείο που δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση, σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη.

Η ΕΠΟ αισθάνεται την υποχρέωση να απολογηθεί για την αβελτηρία αυτή και να δηλώσει ότι το θέμα θα διερευνηθεί διεξοδικά εσωτερικά, προκειμένου να διακριβωθούν οι αιτίες του συγκεκριμένου λάθους. Σε περίπτωση δε που προκύψουν ευθύνες αυτές θα αποδοθούν.

Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, και με γνώμονα την απόλυτη διαφάνεια των διαδικασιών και το κύρος του θεσμού, η κλήρωση των αγώνων του 4ου γκρουπ της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας θα διενεργηθεί εκ νέου, χωρίς -προφανώς- τη συμμετοχή του σωματείου που δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος 2022-23.

Η νέα κλήρωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 και ώρα 11:00 στα γραφεία της ΕΠΟ”.

Η ομάδα που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής είναι η ΑΕ Μυκόνου, καθώς στην κλήρωση για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου συμμετέχουν οι Κυπελλούχοι των ΕΠΣ.

Στην ΕΠΣ Κυκλάδων δεν έχει βγει ακόμα Κυπελλούχος, καθώς εκκρεμεί ο ημιτελικός ανάμεσα στον ΑΟ Πύργου και τον ΑΠΟ Ελλάς Σύρου και φυσικά ο μεγάλος τελικός, στον οποίο έχει προκριθεί ο ΑΟ Πανναξιακού, με την ομάδα της Νάξου να περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων ζήτησε από τις τρεις ομάδες που προαναφέραμε να δηλώσουν το εάν θα ήθελαν ή όχι να λάβουν μέρος στον θεσμό του Κυπέλλου. Και οι τρεις όμως απάντησαν αρνητικά και η ΑΕ Μυκόνου προσφέρθηκε εκπροσωπήσει την ΕΠΣ Κυκλάδων στο Κύπελλο.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων ενημέρωσε εγγράφως την ΕΠΟ και η Ομοσπονδία συμπεριέλαβε την ΑΕ Μυκόνου στην κλήρωση, χωρίς όμως η συγκεκριμένη ομάδα να έχει δικαίωμα συμμετοχής. Γι’ αυτό και η κλήρωση που έγινε θεωρείται άκυρη και θα γίνει νέα την ερχόμενη Τετάρτη (24/8).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.