Κατηγορίες
Στίβος IN THE SPOTLIGHT

Λευκωσία: Νικητής Φραντζεσκάκης, “τρομερός” Ντουσάκης, ατομικό ρεκόρ η Τζατζιμάκη

Επιτυχημένη παρουσία των Χανιωτών σφυροβόλων στη Λευκωσία.

Επιστροφή στους αγώνες για τον Χρήστο Φραντζεσκάκη, ο οποίος αγωνίστηκε σε ημερίδα ρίψεων στην Λευκωσία. Ήταν ο πρώτος αγώνας του. ύστερα από μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας.

Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2019 ήταν νικητής στη σφυροβολία με 72μ. 86, επίδοση που σημείωσε στην πέμπτη του προσπάθεια, ενώ είχε ακόμη έγκυρες βολές στα 67μ.76, 69μ.44 και 72μ.12.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη δεν είναι ακόμη στην αγωνιστική κατάσταση στην οποία θα ήθελε, ωστόσο μέσα από τους αγώνες αναμένεται σύντομα να βρεθεί πάλι σε βολές πάνω από τα 75μ.. Ο 21χρονος πρωταθλητής θα κάνει τον επόμενο αγώνα του το Σάββατο (17/4) στο 6ο Κύπελλο Ρίψεων, που διοργανώνει η ομοσπονδία, στην Θεσσαλονίκη. Στη δεύτερη θέση πίσω από τον Φραντζεσκάκη ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης με 72μ. και νέο ατομικό ρεκόρ και στην τρίτη ο Ντάνιελ Ράμπα με 70μ. 66. Ο Ιβάν Μενγκλεμπέη ήταν έκτος με 67μ.62.

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Ντουσάκη!

Στην ίδια διοργάνωση, ο Ορέστης Ντουσάκης έβαλε από νωρίς στη σεζόν υποψηφιότητα για μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Ο νεαρός Χανιώτης ήταν νικητής στη σφυροβολία της κατηγορίας του με βολή στα 77μ.42, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, αφού βελτιώνει το 73μ.80 που πέτυχε το 2020. Ο Ντουσάκης πέτυχε βολή καλύτερη από το όριο (69μ.) συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και έδειξε πως μέσα από τους αγώνες θα κυνηγήσει μεγαλύτερες βολές. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη θα κάνει τον επόμενο αγώνα του το Σάββατο (17/4) στη Θεσσαλονίκη.

Ατομικό ρεκόρ και η Αφροδίτη Τζατζιμάκη 

Η 16χρονη Αφροδίτη Τζατζιμάκη ξεκίνησε τη χρονιά με εντυπωσιακό τρόπο, αφού δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ. Η νεαρή στην τέταρτη βολή της έριξε 63μ.54 και κατέλαβε την δεύτερη θέση στη σφυροβολία Κοριτσιών Κ18, πίσω από την Βαλεντίνα Σάββα, που εντυπωσίασε έχοντας καλύτερη βολή στα 69μ.75. Η Τζατζιμάκη, η οποία είχε ατομικό ρεκόρ 64μ.12 από το 2019, είχε ακόμη έγκυρες βολές στα 57.44μ.

sports3.gr