Κατηγορίες
Αυτοδιοίκηση IN THE SPOTLIGHT

Lockdown:Τα sms στο 13033 θα αργήσουν να φύγουν!

Δείτε μέχρι πότε ενδέχεται να μας… ταλαιπωρούν.

Σε κρίσιμη καμπή παραμένει η χώρα με την χτεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ να μην αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία καθώς, παρότι το lockdown έχει επιβληθεί εδώ και περίπου 3 εβδομάδες, ο καθημερινός αριθμός θανάτων από κορωνοϊό δεν λέει να πέσει ενώ κάθε μέρα έχουμε και νέο θλιβερό ρεκόρ διασωληνωμένων. Συνεπώς, παρά την σταδιακή άρση του lockdown δεν φαίνεται πως θα «γλιτώσουμε» από τα SMS στο 13033.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτι που φαινόταν πιθανό, φαίνεται να κλειδώνει. Τι είναι; Η παραμονή του SMS στο 13033 και μετά την άρση του Lockdown, ακόμα και μέχρι το Πάσχα. Το πιθανότερο σενάριο είναι η χώρα να βαδίζει με SMS για τους επόμενους 4 μήνες και μέχρι το Πάσχα όταν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης, θα είναι σε πλήρη εξέλιξη ο εμβολισμός του μεγαλύτερου μέρους των πολιτών.

Η κυβέρνηση βάζει σε απόλυτη προτεραιότητα τη δημόσια Υγείας και σχεδιάζει και την επίταξη και άλλων κλινικών κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα ενώ όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός χτες, γίνονται αορίστου χρόνο όσοι γιατροί εργάζονται στις ΜΕΘ.

13033 SMS

Οι ενέργειες της κυβέρνησης δεν περιορίζονται εκεί καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με το μήνυμα που θα απευθύνει προς τους πολίτες τις επόμενες μέρες αναμένεται να παρουσιάσει και τον οδικό χάρτη για την επόμενη μέρα της χώρας χωρίς κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι επιδημιολόγοι όσο και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν πως ο κίνδυνος θα εξαλiφθεί εντελώς εάν εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ίσως και πάνω από το 70%. Δεν είναι τυχαίο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χθες, αναφερόμενος στη στρατηγική εμβολιασμού σε 1.018 κέντρα ανά τη χώρα, πως ο στόχος είναι από τον Ιανουάριο να τεθεί σε εφαρμογή ένα πολύ καλά οργανωμένο και επιθετικό σχέδιο εμβολιασμού, της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού πληθυσμού που θα έχει ορίζοντα έξι μηνών. Έτσι κυβέρνηση και επιδημιολόγοι προσδιορίζουν το τέλος της πανδημίας στη χώρα μας με την έναρξη του καλοκαιριού.

dikaiologhtika.gr