Κατηγορίες
MAN OF THE WEEKEND ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

“Man of the Weekend” o Γ. Κόλτζος – Επιστροφή στον Άρη Σούδας και η αξία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Επιστρέφει δυναμικά η στήλη μας “Man of the Weekend” όπου κάθε εβδομάδα θα επιλέγεται το “πρόσωπο” του Σαββατοκύριακου, με μια συνέντευξη που θεωρούμε θα έχει ενδιαφέρον.

Για αυτή την πρώτη εβδομάδα της περιόδου 2022-2023 επιλέχθηκε ο προπονητής του Άρη Σούδας, Γιώργος Κόλτζος που επέστρεψε στον Άρη Σούδας και η ομάδα του πήρε σημαντική νίκη στην πρεμιέρα επί της Ιωνίας.

Μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα. Για το τοπικό Χανίων, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, την αξία των υποδομών, τις δυσκολίες της Γ’ Εθνικής αλλά και τη “ζόρικη” Β’ Εθνική.

Διαβάστε τι μας είπε ο τεχνικός του Άρη Σούδας

Η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα στην πρεμιέρα, πόσο σας δίνει ώθηση ενόψει της συνέχειας;

Κάθε θετικό ξεκινημα σου δίνει καλή ψυχολογία και πιο ευκολα μπορείς να βελτιώσεις τις αδυναμίες που βλέπεις από παιχνίδι σε παιχνίδι. Νέα ομάδα ,με συνδυασμό παλιών και νεαρών ποδοσφαιριστών όποτε μια νίκη στην πρεμιέρα είναι πάντα κάτι θετικό.

Πόσο έτοιμη μπορεί να είστε αυτή την περίοδο, δεδομένου ότι σας λείπουν επίσημα ματς;

Καμία ομάδα στις πρώτες αγωνιστικές δεν μπορεί να νιώθει σίγουρη για το βαθμό ετοιμότητας της .Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα και η γρηγορη χημεία μιας νέας ομαδας, όπως είμαστε εμείς.

Ο Γιώργος Κόλτζος με τον προπονητή της ΑΠ Σούδας, Στέλιο Κουκουδάκη

Βλέπουμε ότι θα υπάρξει πολύς ανταγωνισμός στο φετινό τοπικό. Συγκαταλέγεστε στα φαβορί; Πόσο σημαντικό είναι αυτό για το ποδόσφαιρο των Χανίων;

Πάντα μια ομάδα που έρχεται από τη Γ’ Εθνική ξανά στο τοπικό θέτει υψηλούς στόχους πόσο μάλλον η ομαδα μας που ανέκαθεν προσπαθεί να διεκδικεί πρωτάθλημα και κυπελλο. Διαθέτουμε υψηλούς στόχους και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Πολλές ομαδες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και σίγουρα αυτό θα ανεβάσει το επίπεδο του πρωταθλήματος αφού πολλοί καλοι ποδοσφαιριστές έχουν μοιραστεί σε όλες τις ομαδες.

Αξίζει τελικά μια ομάδα να διεκδικεί, μέσω τοπικού, άνοδο στη Γ’ Εθνική, βάσει των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Έτσι όπως διοργανώνονται κάθε χρόνο τα πρωτάθληματα χωρίς οργάνωση και προγραμματισμό μια κατηγορία όπως της Γ’ Εθνικής, με τόσα πολλά εξοδα, θεωρώ ότι μόνο ζημιά μπορεί να δημιουργήσει στις ομαδες αφού τα εξοδα είναι δυσβάσταχτα και χωρίς τη στοιχειώδη βοήθεια από τη πολιτεία ή την ομοσπονδία. Χρειάζεται μεγάλος προγραμματισμός και αλλαγή στη δομή μιας ομαδας για να μπορέσει να συμμετέχει σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, χωρίς οικονομικές απώλειες.

Τι σε έκανε να επιλέξεις τον Άρη Σούδας, να συνεχίσεις την καριέρα σου δεδομένου ότι πέρυσι δούλευες έστω και σαν συνεργατης στην Σούπερ Λιγκ 2;

Στον Άρη Σούδας έχω ξανασυνεργαστεί το 2016-17 και 2017-18 και έχω μια πολύ καλή επαφη με τους ανθρώπους της διοίκησης όπως και με την Ακαδημία και αυτό που ήθελα ήταν να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που σε βαθος χρόνου θα μπορεί να αποτελείται από παιδιά της Ακαδημίας και παιδιά που θα είναι δεμένα με το σύλλογο.Οι στόχοι θελουμε να παραμείνουν υψηλοί όποτε ήταν και ένα παραπάνω κίνητρο όπως και οι γηπεδικές συνθήκες που νιώθω όμορφα σε ένα ωραίο περιβάλλον.Επίσης αυτά που συνάντησα ατο πρωτάθλημα της Β εθνικής όπως την αποκαλώ ήταν κωμικοτραγικά με συνθήκες ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που ουσιαστικά έχει ελάχιστες διάφορες με τη κατηγορία που βρίσκομαι.Το να είσαι σε ένα περιβάλλον που νιωθεις όμορφα. Έχεις υγεία ποδοσφαιρική και ασχολεισαι με την εξέλιξη ερασιτεχνών και νέων παιδιών είναι ότι πιο ομορφο και δημιουργικο.

Φάση από το παιχνίδι του Άρη Σούδας με την Ιωνία

Πόσο επηρεάζουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποφάσεις όπως αυτή που προέκυψε περί αναστολής των πρωταθλημάτων;

Το γεγονός ότι ενώ ζήσαμε όλοι δυόμισι χρόνια καραντίνας με κλειστά γήπεδα ποδοσφαίρου και παρθηκε μια τέτοια απόφαση για ένα θέμα καθαρά γραφειοκρατικό, μόνο ντροπη μπορεί να προκαλέσει. Ας ελπίσουμε όλα να πάρουν το δρόμο τους και να μπούμε σε μια ποδοσφαιρική κανονικότητα που την έχουν αναγκη παραγοντες γονείς αθλητές προπονητες και όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Επειδή δουλεύεις και σε επίπεδο ακαδημιών και υποδομών τι θετικά και τι αρνητικά συμπεράσματα εξάγεις για την εξέλιξη των μικρών ποδοσφαιριστών σε μια εποχή που αλλάζουν τα πάντα σε όλα τα επίπεδα;

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αναγκη τις ακαδημιες και δεν μπορεί ποδοσφαιρική ομάδα να συντηρηθεί μελλοντικά χωρίς την αξιοποίηση της.Υπάρχει ταλέντο σε όλη την Ελλάδα αλλά οι παραγοντες προτιμούν για δικούς τους λόγους να προωθούν ξένους αγνώστου επιπέδου ποδοσφαιριστές που δεν προφέρουν τιποτα ουσιαστικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το μέλλον βρίσκεται στις ακαδημιες και το βάρος πέφτει στην πραγματική αξιοποίηση τους.Τα νέα παιδιά χρειάζονται κίνητρο σε μια εποχή που η έλλειψη ασχολιών και στόχων είναι έντονη και το να μπορούμε εμείς σαν προπονητες να τους ανοίγουνε έναν ποδοσφαιρικό ορίζοντα είναι κάτι σημαντικό. Ειδικά εδώ στα Χανια και παρακολουθώντας ακαδημιες πολλών ομάδων συναντώ νέα παιδιά πολύ ταλαντούχα που χρειάζονται πραγματική δουλειά για να μπορέσουν να βρεθούν σε υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου.Δουλειά όχι μόνο ποδοσφαιρική, αλλά και ψυχολογική γιατί το ποδόσφαιρο είναι είναι μια συνεχόμενη διαχείριση συναισθημάτων.

mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.