Κατηγορίες
MAN OF THE WEEKEND

Man of the Weekend o Γιάννης Μαρκάκης! Η σταθερή “αξία”, ο Ίκαρος και το κάπνισμα

Ένας από τους προπονητές που έχουν προσφέρει τα μέγιστα εδώ και δεκαετίες, στο χανιώτικο ποδόσφαιρο, είτε σαν προπονητής, είτε σαν ποδοσφαιριστής, είναι ο Γιάννης Μαρκάκης που επιλέχθηκε για “Man of the Weekend”.

Από τα πλέον αγαπητά παιδιά του ποδοσφαίρου μας, πάντοτε χαμογελαστός, πάντοτε προσιτός, καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής με μεγάλη προσφορά!

Έχει επιστρέψει πλέον στον αγαπημένο του Ίκαρο Μουρνιών με τον οποίο πραγματοποιεί φέτος μια συμπαθητικά θετική πορεία που θα μπορούσε να είναι καλύτερη αν δεν προέκυπταν αγωνιστικά προβλήματα.

Ο Γιάννης Μαρκάκης απαντά στις ερωτήσεις μας, γνωρίζοντας (εμείς) ότι αποτελεί από τους πλέον ειλικρινείς ανθρώπους στο ποδόσφαιρό μας.

Φυσικά, την καλύτερη απάντηση την αφήνει για το τέλος και φυσικά είναι για το μεγάλο του πάθος, το κάπνισμα!

Διαβάστε τις απαντήσεις που δίνει στο mirrorsports.gr

Η ομάδα με τα “συν” και τα “πλην” της κάνει μια συμπαθητική πορεία φέτος και παρά τα προβλήματα. Ποιος είναι ο αντικειμενικός σας στόχος;

Αντικειμενικός μας στόχος ήταν να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο δηλαδή, επιθετικό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες. Και με δεδομένο, από την αρχή, ότι θα πρωταγωνιστήσουν 2 ομάδες… Απόλλων και Σπάθα λόγω μπάτζετ, η δουλειά των υπολοίπων σωματείων ήταν να στηρίξουν το υλικό τους και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Δικος μας στόχος είναι να τερματίσουμε στη πρώτη εξάδα και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε, παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο,και κυρίως, χωρίς σκοπιμότητες. Αλλωστε η βαθμοθηρια ποτέ δεν μας ενδιέφερε.

Πώς νιώθεις που επέστρεψες στον Ίκαρο;

Επέστρεψα μετά από 13 χρόνια και βρήκα παιδιά που ήταν ταλέντα και τώρα είναι…πιο μεγάλοι από εμενα (χαχα!). Ωραίο συναίσθημα να γυρίζεις εκεί που σε αγαπούν και τους αγαπάς. Σα να μη πέρασε μια μέρα.

Είσαι “σταθερή αξία” στα γήπεδα των Χανίων. Είχες σκεφτεί να τα παρατήσεις ποτέ;

Θα σταματήσω όταν θεωρήσω ότι δε μπορώ να προσφέρω. Ή όταν θεωρήσω ότι έχω κορεστεί. Αλλά το ποδόσφαιρο κάθε χρόνο μου δίνει καινούργια κινητρα

Πώς κρίνεις το φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΧ;

Μετά από 2 χρόνια αγωνιστικής απραξίας θεωρούσα ότι το επίπεδο θα ήταν χαμηλότερο. Και μπορεί να κρίθηκε νωρίς ο πρωταθλητής αλλά το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό….για τα δεδομένα που είχαν να αντιμετωπίσουν τόσο τα σωματεία όσο και οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές.

Τι βλέπεις για τη μάχη ανόδου στη Β’ ΕΠΣΧ; Σε ρωτάω σαν άνθρωπο που φόρεσε τη φανέλα της Ιωνίας.

Έπαιξα 9 χρόνια στην Ιωνία και θα ήθελα να τη δω εκεί που αξίζει. Αλλά ήμουν και στον Ήφαιστο 2 χρόνια και μπορεί να μην τελειώσαμε καμία χρονιά, αλλά πέρασα θαυμάσια. Μακαρι να ανέβαιναν και οι 2, αλλά θεωρώ ότι δικαιούται που ανεβαίνει ο Κισσαμικος και, όποιος δεν ανέβει από Ιωνία, Ήφαιστο και Τσικαλαριά θα είναι αδικο.

Βλέπεις βελτίωση στο χανιώτκο ποδόσφαιρο, γενικά, τα τελευταία χρόνια;

Βελτίωση θα θεωρήσω όταν θα δω στα Χανιά να αγωνίζονται Χανιώτες ποδοσφαιριστές. Εννοώ στη Β’ Εθνική. Το επίπεδο ειναι ανεβασμένο των ποδοσφαιριστών, εξαιτίας της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες όλων των ομάδων.

Και η ερώτηση… κλειδί: Το κάπνισμα πότε σκοπεύεις να το κόψεις;

Το … σκέφτομαι, αλλά δε θέλω να καταστραφούν οι καπνοβιομηχανιες (χαχα!) και συνεχίζω να τους στηριζω. Άλλωστε η ζωή είναι λίγη και λήγει! Ας την ζήσουμε όπως μας ευχαριστεί.

mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.