Κατηγορίες
MAN OF THE WEEKEND

Man of the Weekend ο Γιώργος Λαμπιθιανάκης: “Στόχος οι γερές βάσεις”

Man of the Weekend” o τεχνικός του Πανακρωτηριακού, Γιώργος Λαμπιθιανάκης!

Η ομάδα του επέστρεψε στις νίκες, αλλά το κυριότερο ότι πρόκειται για μια ομάδα που αποδίδει καλό ποδόσφαιρο.Μην ξεχνάμε ότι ο Πανακρωτηριακός πέρασε ισχυρό “σοκ” λόγω της αποχώρησης του διοικητικού του “ηγέτη”Μανώλη Σβουράκη κι όμως έμεινε “ζωντανός”και ανταγωνιστικός.

Λαμπιθιανάκης και Βαγγέλης Ανδρεαδάκης (που είναι πλέον πρώτος τεχνικός της ΕΘΚ όπως σας είχε ενημερώσει το mirrorsports.gr) έχουν δημιουργήσει ένα ανταγωνιστό σύνολο, με στόχο την 5άδα στην Α’ ΕΠΣΧ.

Διαβάστε τις πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις του Γιώργου Λαμπιθιανάκη στο mirrorsports.gr:

Πετύχατε μια σημαντική για την ψυχολογία σας νίκη. Πόσο αναγκαία ήταν και τι σηματοδοτεί για τη συνέχεια;

Πετύχαμε μια σημαντική νίκη όντως για ψυχολογικούς κυρίως λόγους. Ήταν αναγκαία για εμάς γιατί αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα που ο αντίπαλος ήταν πολύ ανώτερος από εμάς , στα παιχνίδια με το Μινώταυρο, τον Ίκαρο και τον Χάλη θεωρώ ότι μπορούσαμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς. Η νίκη με τον Ιδομενέα σηματοδοτεί για εμάς μια νέα αρχή. Μετά απο καιρό είχαμε πολλές επιστροφές, όχι όμως ακόμα όλους καθώς δύο σημαντικοί ποδοσφαιριστές για εμάς δεν μπορούσαν να αγωνιστούν, παρόλα αυτά, κυριαρχησαμε απόλυτα και αποδώσαμε πολύ ελκυστικό επιθετικό ποδόσφαιρο.

Είστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι στιγμής παρουσία της ομάδας σας στο πρωτάθλημα;

Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη μέχρι στιγμής παρουσία της ομαδας μας στο πρωτάθλημα αν και θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιους βαθμούς ακόμη.

Κόουτς, ποιος ήταν και ποιος είναι ο φετινός στόχος της ομάδας;

Ο αρχικός στόχος που είχε θέσει η διοίκηση όταν έδωσε σε μένα και στον συνεργάτη μου τον Βαγγέλη Ανδρεαδάκη (ο οποίος πλέον είναι πρώτος προπονητής στην ΕΘΚ) τα “κλειδιά” της ομάδας, ήταν ένα πλασάρισμα στην πρώτη 10αδα και να χτίσουμε μια ομάδα πάνω στην δική μας φιλοσοφία. Ο δικός μου στόχος μιας και ήταν η πρώτη μου φορά σε πάγκο αντρικής ομάδας ήταν να περάσω τη φιλοσοφία μου στην ομάδα και η ομάδα μου να έχει ταυτότητα. Μια ομάδα η οποία πάντα θα πηγαίνει στους αγώνες με πλάνο αναλόγως τον αντίπαλο και μία ομάδα που σε βάθος χρόνου θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο τηρουμένων των αναλογιών. Εκεί ταίριαξε η φιλοσοφία μας με τον κ.Βαγγελη ο οποίος με την ηρεμία του και την εμπειρία του με βοήθησε να προσαρμοστώ άμεσα στο αντρικό ποδόσφαιρο και μου έδωσε χώρο να αναπτύξω τις ιδέες μου. Πλέον ο στόχος μας είναι αφενός δεδομένα ένα πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα και αν καταφέρουμε και ακόμα ψηλότερα και αφετέρου στο τέλος της χρονιάς αυτή η παρέα ανθρώπων (ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ, διοίκηση) να είμαστε αγαπημένοι και χαρούμενοι γι’αυτό που εχουμε δημιουργήσει βάζοντας γερές βάσεις για την επόμενη χρονιά.

Υπάρχει μια πολύ καλή διοίκηση που χειρίζεται τα θέματα. Ωστόσο, πιστεύεις ότι ο σύλλογος έχει συνέλθει από την προ 2 ετών αποχώρηση του Μανώλη Σβουράκη;

Η άφιξη μου στην ομάδα έγινε μετά την αποχώρηση του κ.Σβουρακη συνεπώς δε γνωρίζω πως ήταν οι συνθήκες πριν φτάσω στο Ακρωτήρι. Σίγουρα ο κ.Σβουρακης μαζί με όσους έτρεχαν την ομάδα επιτέλεσαν πολύ σημαντικό έργο και μεγάλωσαν τον Πανακρωτηριακό με αποκορύφωμα πρωτίστως μια Ακαδημία κόσμημα για το Νομό μας και δευτεροντως τη συμμετοχή της στη Γ Εθνική. Επίσης οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές κάτι που κάνει την προπονητική μας ζωή πιο εύκολη. Θεωρώ όμως πως πλέον η ομάδα άλλαξε σελίδα και η νεα διοίκηση έχει κάνει και κάνει πολύ καλή δουλειά και μας προσφέρει ότι χρειαζόμαστε για να γίνει το έργο μας απλό και εύκολο. Ο Πρόεδρος μας ο κ.Ροζακης και ο Γραμματέας μας ο κ.Χριστοφης πραγματικά είναι δυο άνθρωποι οι οποίοι αγαπάνε το σύλλογο και στους οποίους τρέφω μεγάλο σεβασμό που μπήκαν μπροσταρηδες στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας μετά την αποχώρηση του κ Σβουρακη και όχι απλά την κράτησαν όρθια αλλά, οταν όλοι περίμεναν ότι όλα τελείωσαν, την έχουν σε αυτό το επίπεδο. Ακαδημία και αντρικες ομάδες εκπέμπουν υγεία και αυτό πιστώνεται στους δύο αυτούς ανθρώπους και σε όσους άλλους απαρτίζουν τα Δ.Σ της ΕΘΚ και του Πανακρωτηριακου.

Θέλω να μας μιλήσεις λίγο και για τη δουλειά που γίνεται σε επίπεδο Ακαδημιών.

Όσον αφορά τις ακαδημίες μας γινόταν πολλά χρόνια τώρα και συνεχίζει να γίνεται εξαιρετική δουλειά και αυτό το λέω γιατί πέρυσι που ήρθα στην ομάδα και ανέλαβα πόστο στην ακαδημία συνάντησα παιδιά – ποδοσφαιριστές σε πολύ υψηλό επίπεδο ικανοτήτων. Το πιο απτό παράδειγμα είναι οι αντρικές μας ομάδες οι οποίες έχουν πολλά νεαρά παιδιά απο τα σπλάχνα της Ακαδημίας μας. Ο Πανακρωτηριακός έχει 4-5 πολύ ταλαντούχους ποδοσφαιριστές απο 15-17 ετών με αρκετές συμμετοχές όλοι τους στη φετινή πορεία της ομάδας στο Α τοπικό και η ΕΘΚ απαρτίζεται κυρίως απο παιδιά 16-18 ετών. Συνεπώς νομίζω πως η δουλειά που γίνεται στο Ακρωτήρι απο το Δ.Σ, τον Τεχνικό Διευθυντή και τους Προπονητές είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις ομάδες και δείχνουν το σωστό και υγιή δρόμο για την εξέλιξη τη δική τους και των παιδιών – αθλητών τους.

Ένα τελευταίο σχόλιο για το φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΧ και για την κορυφή κα για την “ουρά”

Σε αντίθεση με όσα έχω ακούσει απο κάποιους προπονητές για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος, εγώ βλέπω ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα το οποίο θα έχει σασπένς μέχρι το τέλος για όλες τις θέσεις πλην της πρώτης και της τελευταίας. Ο Απόλλωνας είναι ομάδα ανώτερης κατηγορίας και θα αυξήσει και άλλο τη διαφορά απο τη δεύτερη θέση έως το τέλος της χρονιάς. Ο Χάλης επηρεάστηκε απο το κακό του ξεκίνημα και τον πήρε απο κάτω όμως βλέπουμε όπως σε εμάς την προηγούμενη αγωνιστική μπορεί να κάνει τη ζημιά ανά πάσα στιγμή κάτι που μπορεί να είναι ρυθμιστικός παράγοντας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Από κάτω είμαστε 5-6 ομάδες (Πανακρωτηριακός, Γρανίτης, Σπάθα, Μινώταυρος, Ίκαρος και ΔΑΑΟΧ) που θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατόν πλασάρισμα. Στην ουρά όσον αφορά τον υποβιβασμό υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί κάθε εβδομάδα θα αλλάζει το ποιος θα πέφτει και ποιος όχι. Έχοντας αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες νομίζω ότι οι διαφορές του δεύτερου με τον προτελευταίο αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο μεγάλες ώστε να μιλάμε για σίγουρη επικράτηση σε κάποιο παιχνίδι και με δεδομένη την “αδιαφορία” κάποιων ομάδων στη συνέχεια και το γεγονός ότι 7-8 ομάδες θα καίγονται για βαθμούς απο εδώ και πέρα αυτό καθιστά όλες τις υπόλοιπες αγωνιστικές αμφίρροπες κάτι που έχω επισημάνει στην ομάδα μου ώστε να είμαστε σε εγρήγορση. Μακάρι να δούμε στη συνέχεια ένα ωραίο υπόλοιπο πρωταθλήματος με ωραία παιχνίδια σε αθλητικά πλαίσια και στο τέλος η τελική βαθμολογία να αντικατοπτρίζει την αληθινή εικόνα των ομάδων και της προσπάθειας που αυτές θα έχουν καταβάλλει. Προγνωστικά δε χωράνε.

Και το “ευχαριστώ” του τεχνικού του Πανακρωτηριακού…

Σαν κλείσιμο της συνέντευξης θα ήθελα να ευχαριστήσω το συνεργάτη μου Βαγγέλη Ανδρεαδάκη και τους ποδοσφαιριστές μας χάρη στους οποίους σήμερα μου παίρνεις αυτή τη συνέντευξη. Ειδικά στους ποδοσφαιριστές μας θέλω να πω ότι είναι πραγματικά τύχη να προπονείς τόσο σπουδαίους χαρακτήρες και ταυτόχρονα καλούς ποδοσφαιριστές.

mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.