Man of the Weekend o Γιώργος Λαζαρίδης! Ο “φύλακας άγγελος” του Μινώταυρου

Έχει κλείσει πλέον τα 40, έχει διαγράψει μια σπουδαία επαγγελματική καριέρα και πλέον διαπρέπει στο τοπικό Χανίων.

Ο γκολκίπερ Γιώργος Λαζαρίδης που τον γνωρίσαμε στις μεγάλες στιγμές του Πλατανιά, αλλά και από το θετικό πέρασμά του από τον τότε, ΑΟΧ/Κισσαμικό, “κατεβάζει ρολά” στο τοπικό Χανίων και αποτελεί τον “φύλακα άγγελο” του Μινώταυρου στο φετινό πρωτάθλημα, όντας εγγυητής μιας εξαιρετικής άμυνας.

Με Λαζαρίδη γκολκίπερ, η ομάδα των Μουρνιών πήρε διπλό από τον Γρανίτη και σπουδαία εντός έδρας νίκη επί του Ιδομενέα. Ο ίδιος το διασκεδάζει και το χαίρεται, αφού παράλληλα δουλεύει σε επίπεδο ακαδημιών με παιδιά και ζει χαρούμενος στα Χανιά με την οικογένειά του.

Ο Λαζαρίδης που έχει διαγράψει μεγάλη επαγγελματική καριέρα θα ήταν πρωταγωνιστής πολλών… Σαββατοκύριακων, αλλά εμείς τον επιλέξαμε για αυτό το Σ/Κ ως “Man of the Weekend” της αγαπημένης σας και καθιερωμένης στήλης εδώ και 3 χρόνια του mirrorsports.gr.

Δείτε τι μας είπε, αναπολώντας μεταξύ άλλων, και τα όμορφα χρόνια στον Πλατανιά

Τον τελευταίο καιρό δείχνεις την αναμφισβήτητη κλάση σου στα γκολπόστ του Μινώταυρου. Τελικά η θέση του τερματοφύλακα δεν μετρά ηλικία;

Σίγουρα για μας τους τερματοφύλακες είναι κάπως διαφορετικά, αν μπορώ να το πω έτσι, τα δεδομένα ωστόσο όλα έχουν να κάνουν με το επίπεδο στο οποίο αγωνίζεσαι και βεβαίως την σωματική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. Από την στιγμή που η φυσική μου κατάσταση μου το επιτρέπει και με την εμπειρία που έχω αποκτήσει τόσα χρόνια, αντέχω ακόμη. Να προσθέσω βέβαια ότι εδώ στον Μινώταυρο, το κλίμα είναι οικογενειακό, περνάμε καλά και αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που με βοηθάει να ανταποκρίνομαι.

Πώς νιώθεις που βοηθάς την ομάδα σου να φτάνει σε επιτυχίες στο τοπικό πρωτάθλημα;

Στην φάση της ζωής μου που βρίσκομαι, αλλά και μετά από τόσα χρόνια επαγγελματικής καριέρας, αυτής που έχω κάνει, προσωπικά νιώθω υποχρέωση και προνόμιο του να μπορώ να βοηθάω όσο και όπως μπορώ την ομάδα αλλά και τα νεαρά παιδιά γενικότερα.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης

Πολλοί μιλούν για ανταγωνιστικό φέτος τοπικό πρωτάθλημα. Είναι έτσι τα πράγματα όμως; Ο πιθανός πρωταθλητής θα είναι σε θέση να διεκδικήσει άνοδο στη Γ’ Εθνική;

Φέτος είναι ένα πάρα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αυτό το βλέπουμε κάθε αγωνιστική, όλες οι ομάδες είναι κοντά βαθμολογικά και κάθε σαββατοκύριακο, μέχρι στιγμής, βλέπουμε ανακατατάξεις στη βαθμολογία. Πιστεύω ότι, όποιος βγει πρωταθλητής έχει την δυνατότητα να κερδίσει την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία.

Στον Μινώταυρο ασχολείσαι και με τις ακαδημίες. Πώς είναι η ενασχόλησή σου με τα παιδιά;

Είναι κάτι που με ενδιέφερε να ασχοληθώ εδώ και αρκετά χρόνια. Παράλληλα με τον Μινώταυρο έχουμε την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΧΑΝΙΩΝ μαζί με τον Γιώργο Μουντάκη και τον Κώστα Γκολέμη που μας ενώνει μια φιλία 13 ετών, καθώς ταυτίζονται οι απόψεις μας, σε όλα τα σημεία. Επίσης έχουμε συνεργασία και με άλλες ακαδημίες. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι το παιδί να απολαμβάνει αυτό που κάνει και μετά να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να τους δώσουμε την απαιτούμενη ώθηση ώστε να κάνουν το βήμα παραπάνω και την ευκαιρία να ανέβουν επίπεδο. Να κάνουν, όσο μπορούμε περισσότερα παιδιά, πραγματικότητα τα όνειρα τους.

Αναπολείς τα χρόνια τα παλιά; Στον Πλατανιά πχ;

Σίγουρα αναπολώ τα χρόνια που πέρασαν κ είναι μια ευχάριστη ανάμνηση όπως κάνουν όλοι οι βετεράνοι ( χαχαχαχα). Πέρα από την πλάκα ήταν πολύ ωραία χρόνια με πολλές επιτυχημένες χρονιές με αποκορύφωμα την άνοδο στην super league με τον ΠΛΑΤΑΝΙΑ αλλά και τα χρόνια που πέρασα σε ΚΙΣΣΑΜΙΚΟ-ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ είναι από τα ποιο όμορφα κεφάλαια της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Γι’ αυτό άλλωστε εγώ και η οικογένεια μου παραμείναμε στα Χανιά.

mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *