Κατηγορίες
MAN OF THE WEEKEND ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Man of the Weekend ο Γιώργος Μπονατάκης: Ο Ήφαιστος, οι στόχοι και τα “ντόπια” παιδιά

Ο πολύπειρος προπονητής του Ήφαιστου Γιώργος Μπονατάκης επιλέχθηκε αυτή την εβδομάδα για τη στήλη “Μan of the Weekend” του mirrorsports.gr.

Δεν ήταν μόνο η νίκη επί του Ποσειδώνα στο ντέρμπι της Β’ ΕΠΣ Χανίων, αλλά και η επιστροφή του ίδιου στην ομάδα, η αποχώρησή του από την ΑΕ Κυδωνίας αλλά και το πάντα εύστοχο σχόλιο του για τα τεκταινόμενα στο τοπικό Χανίων.

Δείτε τι είπε ο Γιώργος Μπονατάκης

Για τη νίκη της ομάδας του επί του Ποσειδώνα: Ήταν ένα ντέρμπι. Ήταν δύκολο, πρώτον γιατί είχα να διαχειριστώ παίκτες της ομάδας που δεν τους ήξερα. Επίσης υπήρχε κούραση στα παιδιά με 6 ματς σε έναν μήνα και αυτό είναι πολύ βαρύ για παίκτες του τοπικού. Επίσης είχαμε 4-5 απουσίες σημαντικές για εμάς. Το παιχνίδι ήταν δύσκολο εξ αρχής. Ο Ποσειδώνας είναι μια πολύ καλή ομάδα. Μας δυσκόλεψε πολύ. Φαινόταν ότι το ματς θα κριθεί στο γκολ. Κρίθηκε στη δύναμη που μας συνέφερε σαν ομάδα. Όταν προηγήθηκαμε, το διαχειριστήκαμε σωστά. Υπήρξε και η τύχη. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί.

Ποιος ο στόχος του Ήφαιστου: Στόχος της ομάδας είναι να τερματίσει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Προσωπικός στόχος βέβαια είναι να τερματίσει πάνω από την τρίτη θέση που τερματίσαμε το 2019 όταν ήμουν πάλι στον Ήφαιστο. Βασικός στόχος είναι η τετράδα. Τώρα η διοίκηση θέλει άνοδο αλλά δεν είναι και αυτοσκοπός. Και οι παίκτες θέλουν μια τέτοια διάκριση. Υπάρχει βαθμός δυσκολίας και στο Κύπελλο τώρα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη Δόξα. Είναι ομάδα παραπάνω κατηγορίας. Η ομάδα μετέχοντας σε αυτόν τον θεσμό θέλει να το ευχαριστηθεί. Πρέπει να έχουμε σεμνότητα και ταπεινότητα. Ξέρουμε ποιο είναι το “ταβάνι” μας.

Για τη μάχη της κορυφής στη Β’ ΕΠΣΧ: Ο Κισσαμικός θα είναι η μία ομάδα που θα ανέβει. Είναι εξαιρετική ομάδα. Όλοι οι άλλοι έχουμε ίδιες πιθανότητες. Ο Ποσειδώνας είναι πολύ δυνατός και με βάθος ρόστερ. Όποιος το θέλει περισσότερο αυτό θα ανέβει. Χρειάζεται και τύχη.

Για την αιτία που αποχώρησε από τον Αλικιανό και την ΑΕ Κυδωνίας: Ήταν προσωπικός ο λόγος που έφυγα από την ΑΕ Κυδωνίας. Η διοίκηση είναι εξαιρετική και πολύ καλό το κλίμα. Είναι ένας καλός οδηγός για τον οποιονδήποτε να δουλέψει εκεί. Είχαμε άριστη συνεργασία με τη διοίκηση. Δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Στην ουσία θέλαμε και οι δύο να διατηρήσουμε τη συνεργασία μας. Υπερτέρησε το δικό μου καθώς για προσωπικό λόγο ήθελα να φύγω.

Για την επιλογή του Ήφαιστου: Ήξερα τους ανθρώπους του Ήφαιστου και είχαμε αρμονική συνεργασία στην προηγούμενη θητεία μου εκεί. Αυτός ήταν και ο λόγος που προέκυψε αυτή η επιλογή. Δεν με πτόησε το γεγονός ότι παίζει στην Β’ ΕΠΣΧ. Και εκεί τοπικό είναι.

Για το φαβορί στην Α’ ΕΠΣΧ και την αξιοποίηση του ντόπιου στοιχείου: Η Α’ ΕΠΣΧ είναι κούρσα για μια ομάδα. Εύχομαι να προχωρήσει κι άλλο ο Απολλων και να ανέβει στη Γ’ Εθνική. Είναι δύσκολο όμως στα μπαράζ. Θα πρέπει καταρχάς να ενισχυθεί, καθώς θα παίξει με δύσκολες και με ιστορικές ομάδες. Γενικά στο τοπικό υπάρχει πολύ καλή “αύρα” και δουλειά από τους προπονητές των Χανίων και καλό επίπεδο από τα μικρά παιδιά που παίζουν. Παράδειγμα ότι πριν δύο χρόνια κατακτήσαμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στις μεικτές Χανίων με προπονητή τον Γιώργο Ριτζάκη που με αντικατέστησε στον Αλικιανό και είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και πολύ καλός προπονητής. Μακάρι οι ομάδες των Χανίων που παίζουν στις Εθνικές και επαγγελματικές κατηγορίες να αξιοποιούν περισσότερο το “ντόπιο” στοιχείο. Δεν μιλάω φυσικά για τον Άρη Σούδας που το κάνει, αφού διαθέτει πληθώρα παικτών από τα Χανιά. Στα Χανιά πιστεύω θα ‘πρεπε να είναι πιο πολλά ντόπιαπαιδιά στο ρόστερ. Πιστευω πολλά παιδιά το αξίζουν και δυστυχώς, έχει χαθεί το ντόπιο στοιχείο.

mirrorsports.gr