Κατηγορίες
MAN OF THE WEEKEND

Man of the Weekend o Γιώργος Ζερβουδάκης: “Ερασιτεχνικη ομάδα με επαγγελματική συμπεριφορά”

Αναμφίβολα ο Ποσειδώνας Τσικαλαριών πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής!

Όχι μόνο γιατί κέρδισε τον Νέο Σαμψόντα, παραμένοντας σε τροχιά ανόδου. Κυρίως γιατί διαχειρίστηκε την κρίση των όχι τόσο θετικών αποτελεσμάτων και επανήλθε στις νίκες απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, που έπαιζε τα “ρέστα” του για την άνοδο!

Ο τεχνικός του Ποσειδώνα Γιώργος Ζερβουδάκης λαμβάνει τον τίτλο του “Man of the Weekend” γιατί σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, ένας προπονητής λαμβάνει όλη την πίεση της διαχείρισης.

Διαβάστε τι είπε στο mirrorsports.gr

Μετά από κάποια συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, σας πείσμωσαν; Εμφανιστήκατε πολύ δυνατοί με τον Νέο Σαμψόντα!

Δεν βλέπουμε τις δύο ισοπαλίες σαν αρνητικά αποτελέσματα ,όταν κάνεις πρωταθλητισμό κάθε παιχνίδι θέλει σωστή προσέγγιση, δεν υπάρχει βατό παιχνίδι παίρνεις ό,τι μπορείς καλύτερο από κάθε αγώνα και στο τέλος κάνεις ταμείο. Αν τα βλέπαμε σαν αρνητικά τα αποτελέσματα θα κινδυνεύαμε να μην σηκώναμε κεφάλι.Στο ματς του Σαββάτου με τον Νέο Σαμψών ήταν ένα ντέρμπι στην έδρα μας που έπρεπε να το κερδίσουμε , δουλέψαμε σωστά τακτικά πάνω στο παιχνίδι ,δεν έπρεπε ο αντίπαλος να μας βρει ανοικτούς στην αρνητική μετάβαση έπρεπε να είχαμε αμυντική ισορροπία, ώστε να περιορίσουμε τα δυνατά τους σημεία και για αυτό επιλέξαμε ένα σετ παιχνίδι και σε πιο αργό ρυθμό. Όταν χρειάστηκε να τρέξουμε προς την άμυνα είχαμε καλές επιστροφές με ευθύνη από τους παίκτες μας. Δεν κινδυνέψαμε σε στατικές φάσεις έχοντας συγκεντρώσει από όλους. Εδώ θέλω να αφιερώσω εγώ και όλη η ομάδα την νίκη μας στον άτυχο Δημήτρη Παπακαστρήτσιο αλλά και στον Αντώνη βροντακη που θα χάσουν το υπόλοιπο της σεζόν και θα τους περιμένουμε τον Αύγουστο στην προετοιμασία μας με αγάπη και χαρά .

Η αγωνιστική που πέρασε σας επανέφερε σε πλεονεκτική θέση για την προσπάθεια που κάνετε για άνοδο. Τι συναισθήματα σας δημιουργεί αυτό;

Είναι σπουδαίο να ανεβάζεις μια ομάδα κατηγορία και αυτό προσπαθώ να περάσω στα παιδιά διότι φτιάχνω αυτή την ομάδα ενάμιση χρόνο. Μια ομάδα -παρέα χωρίς να παίρνουν χρήματα κάνεις τους. Έχουμε γεμάτο και δυνατό ρόστερ 27 παικτών και όλων στόχος είναι ο πρωταθλητισμός και τα έχουμε καταφέρει εξαιρετικά. Μείναμε πίσω 6 βαθμούς από τον τίτλο αλλά πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τέλος να είμαστε στο κυνήγι του πρώτου και με αυτό τον τρόπο να καταφέρουμε έστω να βγούμε δεύτεροι διότι η πρώτη θέση δεν είναι στα πόδια μας πλέον.

Με εξαίρεση τον Νέο Κισσαμικό, τι πιθανότητες δίνεις στην ομάδα σου και τι στους υπόλοιπους διεκδικητές για τη 2η θέση;

Εμείς και ο Κισσαμικος ήμασταν οι μοναδικές ομάδες που από την αρχή είπαμε ότι στόχος είναι ο τίτλος και η άνοδος. Οι ομάδες φτιάχτηκαν για αυτό τον λόγο από το καλοκαίρι με κάποιες διορθώσεις τον Ιανουάριο. Οι άλλες τρεις ομάδες παρουσιάζονται πλέον πολύ δυνατές και φτιάχτηκαν κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος αλλάζοντας στόχο και βάζοντας στόχο την άνοδο μέσα στην χρονιά. Θεωρώ ότι τις δύο πρώτες θέσεις αν δεν γίνει κάτι συνταρακτικό θα τις πάρουμε εμείς και ο Κισσαμικός.

Πώς κρίνεις το φετινό πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας από άποψης ενδιαφέροντος και ποιότητας;

Είναι το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα με 5 ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο με μεγάλα ντέρμπι και καλό ποδόσφαιρο από πλευράς ποιότητας και με πολλή προβολή στην κατηγορία. Όλες οι ομάδες εκτός μια εχουν πάρει βαθμό ή βαθμούς από τους πρώτους 5 και αυτό δείχνει ότι όλα τα ματς είναι δύσκολα.

Βλέπουμε ότι γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια στα Τσικαλαριά, σε όλα τα επίπεδα. Πού οφείλεται και πού πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιωθείτε;

Ο Ποσειδώνας είναι σε καλό δρόμο έχουν μπει νέα παιδιά στην διοίκηση, άνθρωποι που έχουν όραμα και έχουν πλαισιώσει τον πρόεδρο Σπύρο Μουμούρη που έχει δώσει την ψυχή του από την ημέρα που η ομάδα ιδρύθηκε. Περιμένουμε με μεγάλη χαρά να επιστρέψουμε και για επίσημα παιχνίδια στο γήπεδο μας στην φυσική μας έδρα και από εκείνη την στιγμή να μας δώσει το έναυσμα για να κάνουμε βήματα οργανωτικά ακόμα πιο πολλά που είδη ετοιμάζουμε . Η νέα μέρα σε όποια κατηγορία και να μας βρει είτε Α είτε Β ο Ποσειδώνας θα έχει ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση και μια πολύ καλή ομάδα που θα ήθελε κάθε ποδοσφαιριστής να είναι μέλος της και αυτός είναι ο στόχος μας. Να έρχονται δηλαδή τα παιδιά και να τους αγκαλιάζει η ομάδα να τους κανει να νιώθουν όμορφα στο σύλλογο και να τον αγαπήσουν .

Εδώ και λίγα χρόνια ασχολείσαι με την προπονητική. Ποιες είναι οι πρώτες σου εμπειρίες και ποιες οι φιλοδοξίες σου;

Eίμαι 9 χρόνια στο χώρο της προπονητικής έζησα πολύ όμορφα χρόνια δίπλα σε ανθρώπους δασκάλους που χρωστάω πολλά όπως ο Βασίλης ο Παπαδάκης που ήμασταν 4 χρόνια μαζί, παίρνοντας τον τίτλο με την Παλιόχωρα και με βοήθησε πολύ να μπω στον χώρο και να μάθω πώς να οργανώσω μια ομάδα και πως να κάνω πρωταθλητισμό αλλά και δύο χρόνια με τον Αστέριο Θέμελη έναν ανθρώπο που με πήρε δίπλα του στην Γ’ Εθνική και γνώρισα την επαγγελματική προσέγγιση των παιχνίδιων και στην προετοιμασία σε δύσκολες καταστάσεις. Κατακτήσαμε ενα Σούπερ Καπ με το ΣΥΝΚΑ. Δύο τεράστιες προσωπικότητες που τους οφείλω πολλά και είμαι ευγνώμων και τυχερός που έκατσα δίπλα τους, έμαθα πολλά, είναι φίλοι μου και ακόμα μιλάω μαζί τους και ξέρω ότι με παρακολουθούν και με βοηθάνε με τον τρόπο τους. Πλέον τα όνειρα μου και οι φιλοδοξίες μου είναι ο Ποσειδώνας. Επιθυμώ να φτάσω τον Ποσειδώνα όσο πιο ψηλά μπορώ να οργανωθούμε και να λειτουργούμε σωστά να είμαστε ερασιτεχνικη ομάδα με επαγγελματική συμπεριφορά όσο γίνεται περισσότερο. Είμαι ευτυχισμένος στην ομάδα μου γιατί απολαμβάνω την εμπιστοσύνη που μου έχουν και μετα την πορεία αυτά τα χρόνια σε αρκετές και καλές ομάδες κατάλαβα ότι αυτό είναι το σπουδαίο πράγμα σε ένα προπονητή να τον εμπιστεύονται και να του δίνουν χώρο να δημιουργεί και αφού το έχω αυτό τότε είναι πολύ καλά!

Με τον Αστέριο Θέμελη στην Παλαιόχωρα
Με τον Βασίλη Παπαδάκη και τον τίτλο του πρωταθλητή

mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.