Κατηγορίες
MAN OF THE WEEKEND

Man of the Weekend o Μ. Μπασιάς: “Χτίζουμε ομάδα για το μέλλον στο τοπικό”

Για αυτή την εβδομάδα είχαμε αρκετές επιλογές αλλά ο τεχνικός του Παγχανιακού/ΔΑΑΟΧ Μανώλης Μπασιάς μπορεί να χαρακτηριστεί “Μan of the Weekend” της αντίστοιχης στήλης του mirrorsports.gr.

Στο πρόσωπο του Μανώλη Μπασιά αναδεικνύεται η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην ομάδα της Νέας Χώρας που φυσικά είναι σε συνεργασία με τον ΔΑΑΟΧ. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ο Παγχανιακός/ΔΑΑΟΧ είναι από τις πολύ καλές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος.

Η νίκη το Σάββατο επί της Σπάθας στο Κολυμπάρι δείχνει ότι αυτή ομάδα (που κέρδισε το δεύτερο μεγάλο φαβορί του τίτλου) έχει πολλές δυνατότητες.

Δείτε τι μας είπε ο Μανώλης Μπασιάς

Για τη μεγάλη νίκη στο Κολυμπάρι επί της Σπάθας: Αυτή η νίκη πιστώνεται στα παιδιά. Έκαναν υπέρβαση με τον Απόλλωνα στο Κύπελλο, παίζοντας 120 λεπτά, έχοντας κάνει και ροτέισον. Δείξαμε πολύ καλή εικόνα με τον Απόλλωνα που είναι δουλεμένη ομάδα. Κάναμε δεύτερη υπέρβαση με τον δεύτερο διεκδικητή του τίτλου, την Σπάθα. Ανταποκρίθηκαν τα παιδιά σε πολύ μεγάλη πίεση. Και στα δύο παιχνίδια έπαιξε καθοριστικό ρόλο η διοίκηση. Έχουμε μια διοίκηση που έχει ηρεμία και έχει στηρίξει πολύ τα παιδιά.

Για τον αντικειμενικό στόχο της ομάδας του στο πρωτάθλημα: Η θέση μας στη βαθμολογία δεν προσδιορίζεται. Χτίζουμε ομάδα για το μέλλον στο τοπικό. Έχουμε σε κάθε θέση έναν μικρό και έναν μεγάλο που κι αυτός δεν είναι πολύ μεγάλος ηλικιακά. Δίνουμε βάση στο αναπτυξιακό. Εμείς ως Παγχανιακός/ΔΑΑΟΧ θα έχουμε επόμενη μέρα στο τοπικό. Φέτος έχουμε ποιοτικό ρόστερ και μας αδικεί η θέση μας στη βαθμολογία, αλλά στόχος μας είναι να παίζουμε σωστό ποδόσφαιρο και παράλληλα να έχουμε κλίμα που να θυμίζει οικογένεια και να είναι ευχάριστο. Το έχουμε καταφέρει.

Για το γεγονός ότι είναι προπονητής σε μια ιστορική ομάδα των Χανίων: Γνωρίζω ότι ο Παγχανιακός έχει πολύ βαριά φανέλα. Από αυτή την ομάδα δημιουργήθηκε κάποτε ο Α.Ο.Χανιά.Έχει βαριά ιστορία, έχει μεγάλο γεωγραφικό εύρος που ξεκινά από το παλιό λιμάνι και φτάνει μέχρι τους Αγίους Αποστόλους. Είναι ιστορική ομάδα. Είναι συγκυριακή η κατάσταση για μενα που ανέλαβα αυτή την ομάδα. Όταν τέλειωσα τις σπουδές μου, ο Παγχανιακός ήταν η πρώτη ομάδα που δούλεψα. Ήταν σημαντική συγκυρία.

Για τις υποδομές και τη συνεργασία με τη Νέα Κυδωνία: Είναι σε πολύ καλόδ ρόμο η συνεργασία Παγχανιακού- Νέας Κυδωνίας. Είχαμε συμφωνήσει να μπει και το ΣΥΝΚΑ και να είμαστε τρεις. Δεν επετεύχθη. Υπάρχουν όλα τα σκαλοπάτια σε αυτή τη συνεργασία. Τι χρειάζονται τα νέα παιδιά; Τα παιδιά χρειάζονται ταλέντο, δουλειά και ευκαιρίες να παίξουν στο Β’ ή Α’ τοπικό. Φτιάξαμε αυτό το “σκαλοπάτι” για να μπορέσουν μετά να κάνουν το κάτι παραπάνω. Υπάρχει κοινή φιλοσοφία σε ανδρική ομάδα και Κ16. Ο λόγος είναι ότι πρεπει να εγκλιματιστούν και να “ψηθούν” τα παιδιά.

Για τη μάχη του τίτλου στην Α’ ΕΠΣΧ: Νομίζω ότι οπως είναι τα πράγματα ο Απόλλωνας έχει τεράστιο προβάδισμα, βαθμολογικό και αγωνιστικό. Το Σάββατο βέβαια είναι σημαντικό ματς με τη Σπάθα. Υπολογίζω και τον Γρανίτη που είναι ποιοτικός. Ο Ιδομενέας επίσης είναι ευχάριστη έκπληξη και δουλεύουν και τις ακαδημίες τους. Δεν νομίζω όμως ότι κοντράρεται ο Απόλλωνας. Είναι άλλης κατηγορίας ομάδας.

Για το αν είναι αισιόδοξος για το χανιώτικο ποδόσφαιρο: Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο. Όπως είχε πει όμως ο αείμνηστος Σάκης Δόκας (επικεφαλής ακαδημιών Ολυμπιακού): “Η οικονομική κρίση, αν οι παράγοντες την εκμεταλλευτούν, θα επανεφέρει το ποδόσφαιρο εκεί που είναι”. Την ανάδειξη του τόπου και των νεαρών παικτών, ντόπιων παικτών. Χρειάζεται να βοηθηθόύν οι Χανιώτες παίκτες. Πρέπει να είναι δομημένες αναλόγως και οι ομάδες ώστε να το πράξουν αυτό. Δεν είμαι αισιόδοξος πάντως για το ποδόσφαιρό μας. Αν μεσα από την κρίση οι Χανιώτες έπαιρναν ευκαιρίες θα ήμασταν σε καλό δρόμο. Η Σούδα πχ έχει την υποδομή προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και ο Μινώταυρος να στηρίξουν δηλαδή το ντόπιο και το χανιώτικο στοιχείο. Το έχουν στο Dna τους.

mirrorsports.gr