Κατηγορίες
MAN OF THE WEEKEND Παλαιόχωρα ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Man of the Weekend o Μανώλης Πηγουνάκης – Η σπουδαία νίκη της Παλαιόχωρας που της δίνει ώθηση

Μια από τις νίκες της αγωνιστικής πέτυχε η Παλαιόχωρα απέναντι στην ΑΕ Κυδωνίας (την άλλη ο Μινώταυρος) και μάλιστα εκτός έδρας.

Μια νίκη που δίνει άλλη ψυχολογία και, ενδεχομένως, άλλη προοπτική στην Παλαιόχωρα που ξεκίνησε τη χρονιά με πολλά προβλήματα και προσπαθεί να βρει την ισορροπία της. Μια νίκη όπως επί της πρωτοπόρου ΑΕ Κυδωνίας οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο τεχνικός της ομάδας Μανώλης Πηγουνάκης έχει δύσκολο έργο και για αυτό, τη νίκη επί της ΑΕ Κυδωνίας την πιστώνεται όπως φυσικά και οι παίκτες του αλλά και ο γκολκίπερ Κόλα που έκανε σπουδαία εμφάνιση (κάνει αναφορά σε αυτόν).

Διαβάστε τις ενδιαφέρουσες επισημάνσεις του Μανώλη Πηγουνάκη σαν Man of the Weekend της στήλης του mirrorsports.gr.

Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη επί των πρωτοπόρων. Πού κρίθηκε το ματς και πόσο θα σας δώσει ώθηση για τη συνέχεια;

Πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο που ήταν αήττητος και με μηδέν παθητικό παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Η νίκη μας οφείλεται στη πίστη εφαρμογή του πλάνου μας και στην αυτοθυσία και υπερπροσπάθεια των παιχτών μας. Οι απουσίες μας σε αυτό το παιχνίδι μας οδήγησαν να είμαστε μόνο 14 παίχτες στην αποστολή του αγώνα κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο αποτέλεσμα που καταφέραμε. Ξέραμε ότι θα δεχτούμε πίεση αλλά και ότι θα έχουμε χώρους για να παίξουμε άμεσο παιχνίδι κάτι που το εκμεταλευήκαμε και σκοράραμε. Καταφέραμε να έχουμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία και επίσης τον τερματοφύλακά μας Κόλα σε ακόμα μία πολύ καλή μέρα, κάτι που μας βοήθησε να κρατήσουμε το μηδέν με αποκορύφωμα την απόκρουση του πέναλτι. Η νίκη αυτή έρχεται να πιστοποιήσει ότι είμαστε σε καλό δρόμο και χρειάζεται απλά να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να δουλεύουμε βάση του σχεδίου που από την αρχή έχουμε καταστρώσει και να δείχνουμε πίστη στην ομάδα για να καταφέρουμε τους στόχους μας.

Πού οφείλεται το κακό ξεκίνημα της ομάδας σου; Πολλοί θεωρούν ότι έχετε μια ομάδα για παραπάνω.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα κακό ξεκίνημα που αποκλειστικά είναι αποτέλεσμα της ελλιπούς προετοιμασίας που έγινε λόγω πόλλών απουσιών και με κανένα φιλικό πριν από το 1ο επίσημο παιχνίδι κυπέλλου . Έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ φτιαγμένο για τις ανάγκες τις ομάδος. Χρειάζεται υπομονή από όλους μας γιατί η ομάδα ακόμα είναι σε φάση ολοκλήρωσης και θεωρώ ότι χρειαζόμαστε ακόμα 1 μήνα για αποδώσουμε αυτό που μπορούμε.

Πώς είναι το κλίμα που συνάντησες στην Παλαιόχωρα; Υπάρχουν ιδιαιτερότητες λόγω και της απόστασης;

Έχω πει παλιότερα πηγαίνοντας για διακοπές πολλές φορές στην Παλαιόχωρα ότι αισθάνεσαι σαν να είσαι κάπου διαφορετικά σε ένα άλλο νησί . Αυτή η διαφορετικότητα υπάρχει διάχυτη στη περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες που όντως κάποιες φορές θέλει να καταλάβεις τους ανθρώπους και μπορέσεις να συνεργαστείς μαζί τους για να έχεις το θεμιτό αποτέλεσμα. Πάντως υπάρχει πολύ καλό κλίμα και πολύ φιλότιμο από όλους κάτι που βοηθάει να δουλεύεις σωστά. Είναι μια περιοχή με μεγάλη τουριστική κίνηση μέχρι και σήμερα κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στο πλάνο της ομάδος ειδικότερα στη περίοδο της προετοιμασίας και μέχρι τέλη Οκτωβρίου. Η απόσταση όντως είναι ένα θέμα κάτι που βέβαια δημιουργεί πρόβλημα στους παίχτες που έρχονται από τα Χανιά γιατί αντικειμενικά υπάρχει κόπωση και πολύ χρόνος στην μετακίνηση αλλά είναι κάτι που το ξέραμε και προσπαθούμε να το διαχειριζόμαστε ώστε να μη είναι τόσο πρόβλημα και ταυτόχρονα να το βλέπουμε σαν μια βόλτα έχοντας παράλληλα και διάφορες ευχάριστες εκδηλώσεις με την ομάδα ώστε να είμαστε πραγματικά μια ομάδα – μια περιοχή .

Πώς κρίνεις που στο πρωτάθλημα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και μεγάλος ανταγωνισμός;

Είναι δείγμα υγείας και ποδοσφαιρικής ανάπτυξης θα έλεγα. Υπάρχουν πολλές ομάδες που στοχεύουν το πρωτάθλημα και αυτό από μόνο του δημιουργεί μια συνθήκη υψηλού ανταγωνισμού σε κάθε αγωνιστική. Από την άλλη, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, υπάρχουν αρκετές ομάδες που είναι σωστά δομημένες και δουλεύονται σωστά από τους προπονητές τους που δεν έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά θέλουν να αποδείξουν και να αποδώσουν αυτά που οι προπονητές τους ζητάνε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές υποτιθέμενες εκπλήξεις κάτι που δημιουργεί ένα ευχάριστο πρωτάθλημα στον φίλαθλο με ενδιαφέρον και αγωνία σε κάθε αγωνιστική. Φυσικά είναι πολύ νωρίς ακόμα και κάποιες ομάδες ψάχνουν ακόμα το βηματισμό τους και θεωρώ με τις προσθήκες που έγιναν στις τελευταίες μέρες θα δούμε και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις. Χαίρομαι γιατί η πρόοδος που ευαγγελιζόμαστε για το χανιώτικο ποδόσφαιρο σίγουρα ξεκινάει από τις ακαδημίες και περνάει υποχρεωτικά από το τοπικό μας πρωτάθλημα, άρα ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μας κάνει να πιστεύουμε ότι γίνεται σωστή δουλειά σε όλα τα επίπεδα και από προπονητικής απόψεως που σίγουρα οι Χανιώτες προπονητές είναι αρκετά υψηλού επιπέδου αλλά και σε επίπεδα οργάνωσης και διοικήσεων.

Πολλοί θέτουν τελευταία το ζήτημα με τους κακούς αγωνιστικούς χώρους στα Χανιά. Ποια η άποψή σου και τι θεωρείς ότι πρέπει να γίνει;

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και πολυεπίπεδο . Χρειάζεται ομαδική προσπάθεια και συνεργασία αλλά κυρίως πρόβλεψη και μελέτη κάτι που πάσχουμε συνολικά. Υπάρχουν γήπεδα που είναι επικίνδυνα για άθληση ούτε καν για αγώνες και αυτό επεκτείνεται και στους περιβάλλοντες χώρους που και εκεί λείπουν βασικά πράγματα ασφαλείας και καλής λειτουργίας. Δε νοείται να υπάρχουν αθλητικοί χώροι που στερούνται ανθρωπίνων αποδυτηρίων με ζεστό νερό και σωστές συνθήκες υγιεινής. Πιστεύω ότι όλοι που εμπλεκόμαστε με τα αθλητικά δρώμενα στα Χανιά συνολικά και όχι μόνο με το ποδόσφαιρο πρέπει να ενεργοποιηθούμε μαζί με Δήμο – Περιφέρεια – ΕΠΣΧ – Σύνδεσμο Προπονητών και τα σωματεία ώστε να έχουν τα παιδιά μας και όλοι όσοι θέλουν να αθληθούν, χώρους που αρμόζουν σε κάθε άνθρωπο που θέλει να γυμναστεί ή να αγωνιστεί με ασφάλεια και ευχαρίστηση.

mirrrosports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *