Κατηγορίες
MAN OF THE WEEKEND

Man of the Weekend o Μανώλης Τζωρτζάκης – Η ποδοσφαιρική “ανάσταση” των Σφακίων

Για αυτή την εβδομάδα, “Μan of the Weekend” επιλέχθηκε ο προπονητής των Σφακίων Μανώλης Τζωρτζάκης.

Για να εξηγηθούμε, η επιλογή δεν έγινε επειδή η ομάδα του κέρδισε με 5-0 τον Γαλατά, αλλά επειδή στα Σφακιά γίνεται μια προσπάθεια να επανέλθει ποδοσφαιρικά ο τόπος αυτός.

Τα Σφακιά χάθηκαν από τα δρώμενα και επανεμφανίζονται, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους φέτος, στη Γ’ ΕΠΣΧ. Φιγουράρουν στην τρίτη θέση, η άνοδος μάλλον μοιάζει δύσκολη, αλλά η αρχή έγινε.

Το ζήτημα είναι τα μικρά παιδιά να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.

Μεταφερόμαστε λοιπόν στα Σφακιά…

Διαβάστε στο mirrorsports.gr τι μας είπε ο τεχνικός των Σφακίων Μανώλης Τζωρτζάκης:

Πετύχατε μια ευρεία νίκη. Γενικά κάνετε μια καλή πορεία. Μίλησέ μας για αυτήν.

Το φετινό πρωτάθλημα με όλες τις δυσκολίες που είχε από τις συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας και την μακρά αποχή από την αγωνιστική δράση είναι από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων με πολύ αξιόλογες ομάδες. Τα Σφακιά και φέτος είμαστε μια πολύ νεανική ομάδα αποτελούμενη κατά βάση από παιδιά της Ακαδημίας μας και έμπειρους παίκτες οι οποίοι δίνουν σε κάθε αγώνα τον καλύτερο τους εαυτό και είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος από την απόδοση τους.

Είναι εφικτή η άνοδος; Είστε στην 3η θέση.

Αγωνιστικά ο Κρητικός Αστέρας και οι Νέοι Μινωταύρου ήταν οι πιο σταθερές ομάδες και δίκαια βρίσκονται στις 2 πρώτες θέσεις. Θεωρώ ότι έχουν εξασφαλίσει την άνοδο και πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να τους απειλήσουμε!

Ήταν πρωταρχικός στόχος σας η άνοδος;

Ο μόνος στόχος που έχουμε θέση με την νέα διοίκηση που αποτελείτε από γονείς της Ακαδημίας μας και παλαίμαχος παίκτες που διαχρονικά έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο σύλλογο μας, ήταν και είναι να φέρουμε κοντά στον αθλητισμό τα παιδιά και τους νέους του τόπου μας! Η ομάδα μας πάντα κ σε κάθε παιχνίδι αγωνίζεται για την νίκη, άλλωστε δεν ταιριάζει τίποτα λιγότερο στην νοοτροπία μας αλλά ποτέ δεν ήταν αυτοσκοπός μας η άνοδος!

Tα Σφακιά επέστρεψαν στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Τι συνέβη και χάθηκαν και πώς βλέπεις το μέλλον.

Πάντα είμαστε μέσα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα άλλοτε με μεγαλύτερη επιτυχία και άλλοτε με λιγότερη! Η ομάδα μας με δεδομένο ότι βασίζεται σε Σφακιανούς παίκτες από επιλογή και όχι από ανάγκη και μάλιστα πλέον παίκτες που έχουν βγει από τα τμήματα των ακαδημιών μας, προμηνύεται να έχει ένα πολύ ευοίωνο μέλλον!

Η περιοχή έχει ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο; Τα νέα παιδιά το αγαπούν;

Τα Σφακιά λατρεύουν το ποδόσφαιρο και ο Α.Γ.Σ.Σφακίων έχει καταφέρει να έχει την καθολική αποδοχή και στήριξη από όλους τους Σφακιανούς! Η πλειονότητα των παιδιών βρίσκεται στα τμήματα των ακαδημιών μας και στα πλάνα μας είναι να δημιουργήσουμε νέα τμήματα στις απομακρυσμένες περιοχές όπου η Αντιπεριφέρεια Χανίων σε συνεργασία με τον Δήμο Σφακίων ολοκληρώνουν την κατασκευή 3ων γηπέδων 5×5! Ειδικά για τα παιδιά των ακαδημιών μας είναι μια ιδιαίτερη χρονιά καθώς ενταχθήκαμε στο Δίκτυο των Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά και ο ενθουσιασμός είναι πολύ μεγάλος!

Πώς είναι να δουλεύεις σε μια περιοχή όπως τα Σφακιά;

Το να δουλεύεις σε μια περιοχή όπως τα Σφακιά έχει πολλές δυσκολίες αλλά ότι δίνεις σου επιστρέφει πολλαπλάσιο και αξίζει κάθε στιγμή που αφιερώνεις! Δεν σας κρύβω ότι νιώθω ιδιαίτερη τιμή που μπορώ να προσφέρω στον Αθλητικό Σύλλογο του τόπου μου και θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δ.Σ. και τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν και πάνω απ’ όλα, όλους τους ποδοσφαιριστές μου για τις θυσίες που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια καθώς είναι η ψυχή και ο λόγος ύπαρξης του Συλλόγου μας!

mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.