Κατηγορίες
MAN OF THE WEEKEND

Man of the Weekend ο Μάριος Σεργάκης! Ο κόουτς της …ευχάριστης έκπληξης της Α’ ΕΠΣΧ (Vid)

H επιλογή της στήλης του mirrorsports.gr, “Man of the Weekend” για αυτή τη βδομάδα είναι ένας προπονητής και συγκεκριμένα, ο κόουτς του Ιδομενέα Γαλατά, Μάριος Σεργάκης.

Ο “Χαλεπιανός” Μάριος Σεργάκης βρίσκεται για έκτη χρονιά στον πάγκο του Ιδομενέα και φέτος έχει κατορθώσει να φέρει την ομάδα του Γαλατά στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΧ με το …3 στα 3 στο ξεκίνημα και με “0” παθητικό (5-0 τέρματα).

Φυσικά, ούτε ο ίδιος, ούτε οι άνθρωποι της ομάδας εθελοτυφλούν, αφού στόχος είναι μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα, ωστόσο, τα φετινά δείγμα γραφής του Ιδομενέα είναι εξαιρετικά και αποδεικνύουν την καλή δουλειά που γίνεται.

Σημαντική συγκυρία, η επιστροφή του Ιδομενέα στον Γαλατά μετά από 17 σχεδόν χρόνια!

Δείτε τι είπε στο mirrorsports.gr, ο Μάριος Σεργάκης:

Για το γεγονός ότι η εξαιρετική πορεία του Ιδομενέα συνδυάζεται με την επιστροφή στο γήπεδο Γαλατά: Το περιμέναμε χρόνια να μπούμε στο γήπεδό μας. Μολονότι υπήρχε ο χλοοτάπητας δεν υπήρχε η αδειοδότηση για να χρησιμοποιήσουμε το γήπεδο. Η αναμονή έφερε πάθος και όρεξη και αυτό μας βγαίνει στο γήπεδο. Τα νέα παιδιά που ήρθαν, μαζί με τον παλιό “κορμό”, με την όρεξη και τη διάθεση για δουλειά και με τις προπονήσεις που κάνουμε (μαζί με τις έξτρα που ζητάνε τα ίδια τα παιδιά), όλα αυτά οδήγησαν σε αυτή την καλή εικόνα μας.

Για το γεγονός ότι ο ίδιος παραμένει στην ομάδα για έκτη χρονιά: Έχω προσαρμοστεί στην ομάδα όπως και τα παιδιά στον δικό μου τρόπο σκέψης. Με συνεχή δουλειά ξεπερνάμε τις δυσκολίες και βγαίνουμε πιο δυνατοί.

Ο στόχος της ομάδας για φέτος: Ο αρχικός στόχος μας ήταν μια θέση στην 10άδα. Κίνητρο είναι να δέσουν οι νέοι ποδοσφαιριστές με τους παλιούς. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Απαγορεύεται να κοιτάμε το μεθεπόμενο παιχνίδι, παρά μόνο το επόμενο.

Για το αν περιμένε το ιδανικό ξεκίνημα και για το γεγονός ότι η άμυνα παραμένει στο “0”: Προσπαθήσαμε στο αμυντικό κομμάτι όλα τα χρόνια. Αυτό αποδεικνεύει ότι η άμυνά μας είναι χρόνια στην ομάδα. Ήταν προσπάθεια ετών. Φέτος είμαστε τυπικοί στο τακτικό κομμάτι και μας έχει βοηθήσει πολύ.

Για το γεγονός ότι το νέο γήπεδο θα βοηθήσει και το κομμάτι των ακαδημιών: Ένας μεγάλος στόχος είναι να μαζέψουμε πολλά παιδιά της περιοχής στο νέο γήπεδο. Το νέο γήπεδο αποτελεί κίνητρο, με τη συνδρομή φυσικά του προέδρου του Γιώργου Κορκίδη. Μέρα με τη μέρα το ενδιαφέρον των παιδιών αυξάνεται. Πάντα υπήρχε και φυσικά υπάρχει ταλέντο.

Για τον ποιο θεωρεί φαβορί τίτλου: Θεωρώ ότι είναι ο Απόλλωνας. Νομίζω ότι δεν θα υπάρξουν ομάδες που θα έχουν τον ρυθμό του, για συνεχείς αγωνιστικές. Ο Απόλλωνας έχει περισσότερο βάθος από τους ανταγωνιστές του, παίκτες “πρώτης γραμμής”. Αν ο Απόλλωνας πάρει το πρωτάθλημα έχει πιθανότητα, μέσω των μπαράζ, να πάρει την άνοδο.

Οι προσωπικές του φιλοδοξίες: Η προπονητική είναι χόμπι, ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Αγαπάω την προπονητική. Θα το κάνω όσο μπορώ και όσο είναι εφικτό βάσει των οικογενειακών μου υποχρεώσεων και της άλλης μου δουλειάς φυσικά που κάνω. Για να ασχοληθείς επαγγελματικά με την προπονητική είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να κάνει πολλές θυσίες.

Ως “Χαλεπιανός” και πρώην παίκτης του Αστέρα Χαλέπας, η άποψή του για την ομάδα αυτή: Αν δεν υπάρξει γήπεδο που συζητιέται πολλά χρόνια, είναι δύσκολο να αναπτυχθεί ποδοσφαιρικά η περιοχή. Αν προχωρήσει το ζήτημα του γηπέδου, η Χαλέπα είναι μια μεγάλη περιοχή που θα τραβήξει πολύ κόσμο.

ΒΙΝΤΕΟ: Η άποψη του Σεργάκη για το χανιώτικο ποδόσφαιρο

mirrorsports.gr