Κατηγορίες
MAN OF THE WEEKEND

Man of the Weekend o Σταύρος Δρικάκης! Η δικαίωση, τα μπαράζ, η στιγμή που θα τα παρατούσε

Για πρώτη φορά η στήλη μας (που παρεπιπτόντως έχετε “αγκαλιάσει” πολύ και σας ευχαριστούμε για αυτό) “Man of the Weekend” επιλέγει – και δικαιωματικά- έναν παράγοντα, έναν πρόεδρο ομάδας…

Ο Σταύρος Δρικάκης ανέλαβε το 2011 τον Απόλλωνα Αγίου Ιωάννη, σε μια περίοδο που η ομάδα ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Εκείνος, πέραν από επιχειρηματίας, ήταν γνωστός για τη δράση του στο μπάσκετ και στην αρχή φάνηκε λίγο περίεργη η εμπλοκή του με το ποδόσφαιρο…

Χτίζοντας όμως “βήμα βήμα” την ομάδα της γειτονίας, έχοντας γευτεί πολλές χαρές αλλά και πολύ περισσότερες, ίσως, λύπες, έφτασε πλέον στην πηγή. Ο Απόλλωνας είναι και μαθηματικά, πρωταθλητής Χανίων και ρίχνεται, οσονούπω, στη μάχη των μπαράζ ανόδου στη Γ΄Εθνική.

Με χαρά δέχτηκε να μας απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις τόσο για τη φετινή πορεία, όσο και για παλαιότερες στιγμές, ενώ δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στη μεγάλη αγάπη του, στο μπάσκετ…

Συνηθισμένοι φέτος, πανηγυρισμοί…

Διαβάστε τι απάντησε το mirrorsports.gr, όντας πλέον, ανακουφισμένος για την κατάκτηση του τίτλου, μέχρι να …ξανα αγχωθεί όταν ξεκινήσουν τα μπαράζ:

Αν και ο τίτλος από νωρίς φάνηκε να είναι δεδομένος, θέλω να μου πεις ποια είναι τα αισθήματα σου για την κατάκτηση του τίτλου.

Σίγουρα στη ζωή δεν υπάρχουν δεδομένα. Ήμασταν πολύ προσεκτικοί στην προσπάθεια μας μέχρι να εξασφαλίσουμε τον τίτλο. Είμαι χαρούμενος, είμαι συγκινημένος και είμαι ανακουφισμένος.

Ο τίτλος ήρθε μετά από μια πρσπάθεια 11 ετών επί δικής σου θητείας; Είναι αυτό που λένε “καλώς τον κι ας αργησε”;

Αν εξαιρέσεις την τριπλή ισοβαθμία που είχαμε πριν τρία χρόνια, που ίσως τότε να ήταν κάποια στιγμή που αξίζαμε τον τίτλο, ήρθε στην ώρα του.

Εύλογη η ερώτηση. Ποια είναι η άποψή σου για τα μπαράζ; Υπάρχουν πιθανότητες ανόδου;

Θα προσπαθήσουμε στα μπαράζ. Θέλουμε να ανέβουμε, θέλουμε τα Χανιά να έχουν εκπρόσωπο στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Πάμε σε άγνωστα νερά. Ξέρουμε μόνο τη Νίκη Σητείας. Περιμένουμε την κλήρωση και στη συνέχεια να κάνουμε το πρόγραμμά μας, όπως κάνουμε σε όλα μέχρι σήμερα.

Σε όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησής σου με το ποδόσφαιρο, υπήρξε περίοδος που είπες “τα παρατάω”;

Θα τα παρατούσα μόνο τη χρονιά της τριπλής ισοβαθμίας. Ψυχολογικά το διαχειρίστηκα όπως έπρεπε, με πείσμωσε και νομίζω ότι τώρα φαίνονται τα αποτελέσματα του πείσματος. Είμαι άνθρωπος που γενικά στη ζωή δεν τα παρατάω εύκολα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.

Πώς είναι να είσαι παράγοντας μιας ερασιτεχνικής ομάδας κάτω από τόσο δύσκολες οικονομικά συνθήκες ειδικά τα τελευταία 2-3 χρόνια;

Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ειδικά στα Χανιά που δεν υπάρχουν μεγάλες επιχειρήσεις να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα του ερασιτέχνη παράγοντα, είτε λέγεται προσπάθεια, είτε στήσιμο ομάδα. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια και με την πανδημία είμαστε σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, οπότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα.

Αν η ομάδα ανέβει στη Γ’ Εθνική θα επιδιώξεις ένα ευρύτερο άνοιγμα στην τοπική κοινωνία; Μια μεγαλύτερη στήριξη;

Αν η ομάδα ανέβει, μόνος μου δεν ξέρω που μπορώ να φτάσω. Δεν λέω ότι θα τα παρατήσω, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσω να κάνω άνοιγμα, αλλά οικονομικά και με τον τρόπο που θα στηθεί η νέα Γ’ Εθνική, με πολλά ταξίδια, θα χρειαστούμε σαν ομάδα, οποιαδήποτε βοήθεια.

Κλείνοντας, σου λείπει το μπάσκετ; Όχι σαν άθλημα, αλλά σαν ενασχόληση με αυτό.

Το μπάσκετ πάντα ήταν, είναι και θα είναι η μεγαλύτερη αγάπη μου. Δεν σου κρύβοω ότι μου ξαναπέρασε να ασχοληθώ προπονητικά, αλλά ευτυχώς ήταν γρήγορη σκέψη. Την άφησα να φύγει. Παρακολουθώ τα τεκταινόμενα και τοπικά. Είναι μια αγάπη που δεν φθείρεται από τον χρόνο. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα μπασκετικός!

Και η αυθόρμητη επισήμανση του Σταύρου Δρικάκη για τη συγκεκριμένη στήλη του mirrorsports.gr

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στη στήλη σου “Man of the Weekend”. Δεν νομίζω ότι εγώ είμαι αυτός, αλλά θα προτιμούσα να ισχύσει ότι είμαστε “Team of the Weekend”. Αυτή η ομάδα πέτυχε πάρα πολλά μεσα σε αυτή την εβδομάδα, αφού προκρίθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου. Δεν είναι προσπάθεια ενός, αλλά όλων, προπονητών, παικτών και παραγόντων. Όλοι μαζί είμαστε μια ομάδα!

mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.