Κατηγορίες
MAN OF THE WEEKEND

Man of the Weekend o Τάκης Διακάκης – “Πρωτάθλημα και άνοδος” – Πού θα κριθεί ο τίτλος

Man of the Weekend o προπονητής των πρωτοπόρων της Α’ ΕΠΣ Χανίων του Γρανίτη, Τάκης Διακάκης.

Μετά από ήττα στο ντέρμπι, ο Γρανίτης επανήλθε στις νίκες, σε ένα δύσκολο ματς με την Σπάθα. Ο τεχνικός της ομάδας της Αγίας Μαρίνας δίνει το στίγμα για το φετινό στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος αλλά και στο γεγονός ότι πρέπει να διεκδικηθεί η άνοδος στη Γ’ Εθνική.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι είναι πολύ άσχημο που το χανιώτικο ποδόσφαιρο δεν εκπροσωπείται σε Εθνικές κατηγορίες (πλην Χανίων).

Αναφέρθηκε επίσης και στις μεικτές Χανίων που για 2η χρονιά είναι προπονητής τους.

Δείτε τι δήλωσε ο Τάκης Διακάκης στο mirrorsports.gr

Κάνατε μια ήττα από τον Νέο Κισσαμικό στο φινάλε της χρονιάς. Πόσο σας επηρέασε και πόσο σας συσπείρωσε περαιτέρω;

Δυστυχως κλείσαμε με ήττα στο τελευταίο ματς της χρονιάς αλλά αυτό δεν μας επηρέασε καθόλου γιατί ξέρουμε πολυ καλά ότι αυτό έγινε λόγω του ότι αγωνίστηκαμε με πάρα πολλές ελλείψεις και με πολύ αέρα κάτι που είναι πολύ γνώριμο για το Κισαμικο. Kάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μετράνε ούτε τακτικές ούτε πλάνα και παίζει μεγάλη σημασία ποιος θα μπει μπροστά στο σκορ, κάτι που το έκανε ο άντιπαλος μας. Ήταν μια μέρα που όλα μας πήγαιναν στραβά από πριν αρχίσει καν το ματς λόγω του ότι ήταν εμβολιμη αγωνιστική και που δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο.

Η νίκη επί της Σπάθας, δύσκολος αντίπαλος, σας δίνει έξτρα αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια;

Το ματς με την Σπαθα ήταν μεγάλης σημασίας για μας για να μπούμε με το δεξί στη νέα χρονιά και όλοι ξέρουμε ότι πάντα αυτοί οι αγώνες κρύβουν παγίδες. Eυτυχώς τα καταφέραμε απέναντι σε ένα αντίπαλο που έχει μεγάλη ικανότητα επιθετικά και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και χωρίς βαθμολογικό άγχος. Το συγκεκριμένο ματς στην αφετηρία του ήταν ακόμα πιο δύσκολο λόγω του ότι τις τελευταίες 10 μέρες αντιμετώπισαμε μεγάλο πρόβλημα λόγω του ότι είχαμε με ίωση και υψηλό πυρετό τουλαχιστον 7-8 βασικούς παίκτες οι οποίοι έπαιξαν τελευταία στιγμή και ήταν εμφανής η έλλειψη δυνάμεων και ενέργειας που είχαμε στο β’ μέρος. Πάρολα αυτά τα παιδιά έδωσαν ό,τι μπορούσαν και κατάφεραν να πετύχουν ακόμα μια σημαντική νίκη.

Είστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Όπως λένε, ζαλίζει η κορυφή; Δέχεσαι τον τίτλο του φαβορί;

Είμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, δίκαια θεωρώ, γιατί έχουμε δείξει σταθερότητα και συνέπεια τόσο στην αποτελεσματικότητα της επίθεσης μας όσο και στην αμυντική μας λειτουργια και αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία λόγω του ότι, όπως όλοι ξέρετε, αγωνιζόμαστε σε ένα γήπεδο που λόγω των διαστάσεων του μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο να βγάλουμε την ποιότητα μας και σε αυτά που δουλεύουμε σαν ομάδα. Πάρολα αυτά είμαστε ταπεινοί και σεβόμαστε κάθε αντίπαλο γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες με ικανότητα και που μπορούν να σου κάνουν ζημιά αν δεν είσαι σοβαρός. Το ότι μας έχουν δώσει το τίτλο του φαβορί λόγω του ότι έγιναν το καλοκαίρι κάποιες πολύ καλές μεταγραφες προσωπικά εμένα δεν με αγγίζει γιατί ξέρω ότι δεν φτάνει μόνο αυτό. Για να γίνεις ομάδα χρειάζεται αρκετός χρόνος και πολλή δουλειά και είναι πολλά πράγματα που πρέπει να δουλεύονται στην προετοιμασία. Εγώ είμαι μόνο δύο μήνες στην ομάδα και με συνεχόμενους αγώνες λόγω των πολλών εμβολίμων, κάτι που δεν ευνοεί στο να βάλω την ταυτότητα μου σε αυτήν. Για μένα φαβορί είναι αυτές οι ομάδες που έχουν ικανό ροστερ, που έχουν ομοιογένεια λόγω του ότι διατηρούν τον ίδιο κορμό και τον ίδιο προπονητη αρκετά χρόνια και υπάρχουν τέτοιες στο πρωτάθλημα μας.

Η τετράδα της βαθμολογίας, συν την ΑΕ Κυδωνίας δημιουργούν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα;

θεωρω ότι οι 5 ομάδες που βρίσκονται ψηλά είναι δικαια εκεί γιατί εκτός του ότι διαθέτουν πολύ καλούς παίχτες, έχουν και πολύ ικανούς προπονητές που δουλεύουν πολύ σωστά τις ομάδες τους κάτι που ανεβάζει πολύ το επίπεδο του τοπικου και το κάνει ιδιαίτερα όμορφο και ανταγωνιστικό. Έτσι θα πάει μέχρι το τέλος.

Με τον Γιάννη Πετράκη

Εν τέλει, πού θα κριθεί ο τίτλος;

Ο τίτλος θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στα ντέρμπι των 5 αυτών ομάδων που προηγούνται στην βαθμολογία και επίσης στο ποσό σοβαρές και έτοιμες θα είναι αυτές οι ομάδες σε αγώνες με κάποιες πολύ καλές ομάδες που βρίσκονται μετά την πεντάδα και οι οποίες έχουν ικανότητα και αγωνίζονται και χωρίς άγχος λόγω της βαθμολογικής τους θέσης. Δύσκολα ματς θα είναι και αυτά με τις ομάδες που κινδυνεύουν και ειδικά με κάποιες που δυναμώνουν στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Πιστεύω ότι μεγάλο ρόλο θα παίξει και το βάθος των πρωτοπόρων ώστε να μπορούν να καλύπτουν τα κενά που θα προκύψουν λόγω των καρτών, των τραυματισμών και των ιώσεων.

Αν το πάρουμε συνολικά, πόσο επηρεάζει το χανιώτικο ποδόσφαιρο που, πέραν των Χανίων, δεν έχει εκπρόσωπο σε Εθνική κατηγορία;

Με αυτήν την ερώτηση χτύπησες φλέβα για μένα. Είναι κάτι που σαν Χανιώτης με πονάει στο να μην βλέπω Χανιώτες παίχτες στις Εθνικές κατηγορίες. Ο νομός μας έχει ανάγκη να βγάλει ομάδα στην Γ’ Εθνική και οποιαδήποτε ομάδα θέλει να πάρει το πρωτάθλημα θα πρέπει να σκεφτεί πολύ “σοβαρά και υπεύθυνα” να διεκδικήσει και την άνοδο στα μπαράζ. Προσωπικά, για μένα ο στόχος μου τη φετινή χρονιά και είναι κατι που το στηρίζει και η διοίκηση 100%, είναι η άνοδος στην Γ’ Εθνική ώστε να ανοίξουμε τον δρόμο στους πολύ ικανούς Χανιώτες παίκτες που έχει ο νόμος μας και είναι και σε καλή ηλικία 23-24-25 χρονων και ειδικά σε κάποια πιο νέα παιδιά που διαθέτουν ταλέντο και αυτό το βλέπουμε καθαρά εδώ και δύο χρόνια που βρίσκομαι στις μικτές και είναι άδικο όλα αυτά τα Χανιωτακια να παίζουν στο τοπικό. Για μένα είναι ένα όνειρο μου να φτιάξω μια ομάδα στην Γ’ Εθνική που να αποτελείται από Χανιώτες παίχτες και προπονητές. Γι’ αυτό και εμεις σαν Γρανίτης κοιτάμε να ενισχύσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε την ομάδα μας στις μεταγραφές του Ιανουαρίου για να μπορούμε αν πάρουμε το πρωτάθλημα και να διεκδικησουμε και την άνοδο. Όπως είμαστε τώρα μπορούμε να διεκδικησουμε το πρωτάθλημα αλλά για να βγούμε στην Γ’ Εθνική δεν γίνεται να μην ενισχυθουμε, αφού η διαδικασία είναι σύντομη και επίπονη.

Τι γίνεται με τις μεικτές; Πότε θα ξεκινήσετε; Υπάρχει ενημέρωση; Θα είναι ανταγωνιστικές οι ομάδες μας φέτος;

Όσο αφορά τις μικτές ομάδες του νόμου μας, η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι μέχρι τέλος του μήνα θα ξεκινήσει η διαδικασία των αγώνων. Η μικτή Κ16 που κατέκτησε την τρίτη θέση την προηγούμενη χρονιά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατή ομάδα και δεμένη σαν σύνολο λόγω του ότι συνεχίζει σχεδόν αμέσως για δεύτερη σεζόν η ίδια, με μοναδική απώλεια τον Δασκαλοπουλο που πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ. Ο στόχος μας για φέτος είναι να πάμε στον τελικό και αν μπορούμε να επαναλάβουμε τον άθλο που έκανε η μικτή μας πριν 4 χρονια και να δείξουμε σε όλους ότι οι Χανιώτες παίκτες χρειάζονται καλύτερης τύχης και διαχείρισης. Το μεγάλο μας όπλο είναι ότι τα αρκετά από τα παιδιά του βασικού μας κορμού αγωνίζονται σε καλές ομάδες Α τοπικού και προπονούνται με τους καλύτερους προπονητές του νόμου μας κάτι που τους έχει ανεβάσει επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά όλους αυτούς τους προπονητές που στηρίζουν και δίνουν ευκαιρίες στα παιδιά της μικτής μας. Όσο αφορά την μικτή Κ14 είναι μια ομάδα που έχει κάποια πολύ ταλαντούχα παιδιά που θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια αν έχουν και τύχη θα φτάσουν στο πιο υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο, αλλά σαν σύνολο θέλουμε ακόμα πολλή δουλειά γιατί τώρα χτίζεται αυτή η ομάδα.

mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *