Κατηγορίες
MAN OF THE WEEKEND

Man of the Weekend ο Βασίλης Τσαρτσίδης: Η Παλαιόχωρα και η στήριξη στα νιάτα

Ο τεχνικός της Παλαιόχωρας, Βασίλης Τσαρτσίδης είναι ο “Man of the Weekend” του mirrorsports.gr.

Tόσο για το θετικό αποτέλεσμα που πήρε η ομάδα του την Κυριακή στις Μουρνιές επί του δυνατού Μινώταυρου, όσο και για την προσπάθεια που καταβάλλεται στο Σέλινο, με νέα παιδιά και κάτω από αντίξοες συνθήκες, λόγω τις έλλειψης υποδομών.

Ο πρώην παίκτης του Πλατανιά και του ΑΟΧ, συμπληρώνει 7 χρόνια στην Παλαιόχωρα και περνώντας από τα στάδια του παίκτη και του προπονητή υποδομών, το δόθηκε φέτος το “χρίσμα” του προπονητή της ανδρικής, την οποία καλείται αφενός να διατηρήσει στην κατηγορία, αφετέρου να “χτίσει”.

Διαβάστε τι μας είπε:

Για το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Μινώταυρο: Ξέραμε ότι παιζαμε με μια πολύ δυνατή ομάδα, στην έδρα της. Με θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Ήταν δύσκολο το εργο μας. Δουλέψαμε πολύ για αυτό και σε αυτό το παιχνίδι. Αν ήμασταν μάλιστα, πιο προσεκτικοί θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμα και το “τρίποντο”. Είναι δίκαιο πάντως το αποτελεσμα. Σημαντικός ο βαθμός για εμάς για τον πρόσθετο λόγο ότι έπαιξαν πολλά παιδιά νεαρής ηλικίας.

Για το αν βάσει απόδοσης η ομάδα του άξιζε να είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία: Μας χαροποιεί που όλες οι ομάδες λένε θετικά σχόλια για εμάς. Μας τιμά αυτό. Σίγουρα η βαθμολογία δεν αντιπροσωπεύει την απόδοση της ομάδας μας. Επειδή η μπάλα είναι… -γνωστό τι είναι- θα προσπαθήσουμε κοιτάζοντας ξεχωριστά κάθε ματς να κυνηγάμε τους βαθμούς, παρόλο που έχουμε μικρό ρόστερ. Δεν είναι εύκολο το έργο μας. Κρατάμε μικρό καλάθι για τη συνέχεια.

Για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Χανίων: Εμείς θέλαμε να συνεχίσουμε στο Κύπελλο. Ήμασταν όμως άτυχοι, είχαμε απουσίες. Δεν μ’ αρέσουν οι δικαιολογίες. Είχαμε δύο σημαντικούς τραυματισμούς, δεν είχαμε βαθος στο ρόστερ και δυστυχώς χάσαμε στα πέναλτι. Θέλαμε να περάσουμε.

Ο στόχος της Παλαιόχωρας: Πρώτο μας μέλημα είναι να χτίσουμε μια καινούρια ομάδα από τα σπλάχνα της, ανεβαίνοντας δηλαδή παίκτες των υποδομών, στη μεγάλη ομάδα. Αυτό φυσικά, θέλει χρόνο και υπομονή. Θέλει υπομονή η ενσωμάτωση των παιδιών από τις μικρές ηλικίες στις μεγάλη. Σε 2-3 χρόνια μπορεί να χτιστεί κάτι όμορφο.

Για την εμφανή έλλειψη υποδομών στην Παλαιόχωρα: Είναι δύσκολο να δουλεύεις χωρίς εγκαταστάσεις. Αδικούνται τα ταλέντα που βγαίνουν στην περιοχή. Υπάρχουν πολλά ταλέντα στο Σέλινο. Πρέπει κάτι να γίνει. Είναι ούτως ή άλλως δύσκολο το μέρος. Κουράζει κάποιους παίκτες να πηγαινοέρχονται. Προσπαθούμε με τα παιδιά που έχουμε και τα οποία θα ανέβουν στην πρώτη ομάδα, να κρατήσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει και σε βάθος χρόνου να επιδιώξουμε να κάνει το άλμα προς τα πάνω.

Για το γεγονός ότι ο ίδιος “ρίζωσε” στην Παλαιόχωρα: Είμαι για 7η χρονιά εδώ. Δέχομαι αγάπη από τον κόσμο, από τους γονείς λόγω των ακαδημιών. Έχω εισπράξει σεβασμό από το συμβούλιο, από τη διοίκηση που με στήριξαν. Αυτό είναι κάτι που το εκτιμάω πάρα πολύ.

Τέλος, δεν ήταν δυνατόν μην κάνει σχόλιο για την ομάδα που τον έφερε κάποτε στα Χανιά, τον Πλατανιά:

Όταν πρωτοπήγα εκεί ήταν αλλιώς τα πράγματα. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Έβαλα το λιθαράκι μου να ανέβει στα σκαλοπάτια, σε δύσκολα χρόνια. Τώρα δυστυχώς η κατάσταση είναι άσχημη στον Πλατανιά. Λυπάμαι πολύ για αυτό. Είναι δύσκολο για την περιοχή και την ιστορία του Πλατανιά. Ευελπιστω να γίνει κάτι στο μέλλον γιατί υπάρχουν τα κατάλληλα άτομα που θα μπορούσαν να στηρίξουν τον σύλλογο. Υπάρχουν επίσης, οι εγκαταστάσεις.

mirrorsports.gr