Κατηγορίες
Άρης Σούδας IN THE SPOTLIGHT

Μαναρώλης: “H παραμονή του Άρη Σούδας εξαρτάται από εμάς”. Τι είπε για την πρεμιέρα με ΑΟΑΝ

Ανυπόμονοι και στον Άρη Σούδας για την έναρξη της φετινής Γ’ Εθνικής.

Ο Άρης Σούδας φιλοξενείται στον Άγιο Νικόλαο από τον ΑΟΑΝ και ο προπονητής της ομάδας των Χανίων, Νίκος Μαναρώλης μίλησε στον ΣΚΑΪ Γαύδος FM 88,8 και στον Βασίλη Φουντουλάκη για την πρεμιέρα αλλά και τη φετινή πρόκληση της ομάδας της Σούδας.

Τα σημαντικότερα όσων είπε (απομαγνητοφώνηση mirrorsports.gr):

Για τον υποβιβασμό των επτά ομάδων: Σίγουρα είναι μεγάλος αριθμός. Εμείς που είμαστε μέσα στις ομάδες, αυτός ο αριθμός καθορίζει την προοπτική και τους στόχους της χρονιάς. Τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κάθε ομάδα για να σώσει την κατηγορία. Ελπίζουμε οι προσπάθειες να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν, να καρποφορήσουν.

Η ενδεχόμενη απόφαση για μείωση των υποβιβασθεισών ομάδων αναμένεται να καθυστερήσει και αυτό πόσο θα επηρεάσει τον Άρη Σούδας: Στο οργανωτικό κομμάτι σκεφτόμαστε πάντα το χειρότερο σενάριο που θα προκύψει για να είμαστε καλυμμένοι. Έχουμε θέσει, εξ αρχής, τους στόχους μας. Έχουμε οργανώσει από νωρίς την ομάδα, σε θέματα μπάτζετ και ρόστερ.

Πόσο έτοιμη είναι η ομάδα για την έναρξη της Γ’ Εθνικής: Δεν είμαι σίγουρος για αυτό. Αισθάνομαι ότι η ομάδα είναι έτοιμη γιατί ήμασταν εντός πλάνων. Ωστόσο, θα πω ένα παράδειγμα για να τονίσω τον προβληματισμό μου. Παίξαμε στην αρχή της προετοιμασίας ένα φιλικό με τον Απόλλωνα στη Σούδα και τώρα καλούμαστε τη 2η αγωνιστική που θα είναι εμβόλιμη να ξαναπαίξουμε στην έδρα μας. Στο ενδιάμεσο δεν παίξαμε κανένα παιχνίδι στη Σούδα, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν, εξαιτίας του κορωνοϊού. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε φιλικά και δεν τα καταφέραμε. Στην έδρα μας δηλαδή όλο αυτό το διάστημα παίξαμε μόνο ένα φιλικό και κάναμε μόνο προπονήσεις.

Πόσο καλό έκαναν στην ομάδα τα δύο “επίσημα” ματς Σούπερ Καπ και Κυπέλλου Χανίων: Σίγουρα μας έκαναν καλό. Ήταν ματς που στόχος ήταν το αποτέλεσμα και αυτό μας βοήθησε να δοκιμάσουμε και να αντιληφθούμε πράγματα και καταστάσεις.

Για το γεγονός ότι η ομάδα του δέχτηκε γκολ σε όλα τα φιλικά, παρά τις καλές εμφανίσεις που έκανε: Το αξιολογούμε, αλλά το βάζουμε στη σωστή διάσταση. Βλέπουμε τι φταίει και προσπαθούμε να το λύνουμε το πρόβλημα στην προπόνηση. Δεν είναι το πρόβλημα μας ότι δεχτήκαμε γκολ και όντως είχαμε καλή παρουσία σε όλα αυτά τα παιχνίδια. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Για το αν ο Άγιος Νικόλαος ήταν ο ιδανικός αντίπαλος για πρεμιέρα: Αξιολογούμε το παιχνίδι βάσει αποτελέσματος. Αν θες ένα εύκολο ματς για αρχή και αυτό “στραβώσει” δεν είναι καλό για την ψυχολογία, ενώ ένα δύσκολο θεωρητικά ματς που θα πάει καλά, θα σου δώσει ώθηση. Τις κληρώσεις δηλαδή τις αξιολογώ βάσει του αποτελέσματος. Δεν υπάρχει καλή και κακή κλήρωση.

Που θα κριθεί η παραμονή: Σε πρωτάθλημα με 6 δυνατές ομάδες του Ηρακλείου, ο κύριος στόχος μας είναι η σωτηρία. Η παραμονή μας εξαρτάται από εμάς. Δηλαδή κατά πόσο θα προσαρμοστούμε γρήγορα στην κατηγορία, πόσο έτοιμοι θα είμαστε. Έχουμε παιδιά έμπειρα στην κατηγορία αλλά και άπειρα σε τέτοιες συνθήκες ανταγωνισμού. Και για αυτά τα παιδιά που θα δοκιμάσουν πρώτη φορά τις δυνάμεις τους στη Γ’ Εθνική πήραμε την απόφαση για να παίξει η ομάδα σε αυτή την κατηγορία.

Για την πρώην ομάδα του τον Πλατανιά: Χαίρομαι που δεν πήγε παρακάτω από τη Γ’ Εθνική. Οι άνθρωποι που την περιβάλλουν θα κάνουν το καλύτερο για την ομάδα. Δεν θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό.