Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Με νέα απόφαση Μητσοτάκη “άκυρη” η επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα

Δεν πρόκειται τελικά να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στις εξέδρες των ποδοσφαιρικών γηπέδων.

Yπήρξαν ζωηρές ενστάσεις από το Υπουργείο Υγείας για το αν θα έπρεπε να εφαρμοστεί η χθεσινή απόφαση για μερική παρουσία κόσμου στις κερκίδες.

Κατόπιν συνεννόησης λοιπόν του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τους αρμόδιους λοιμωξιολόγους, κρίθηκε ασφαλέστερο ν’ ανασταλεί το μέτρο και να μην εφαρμοστεί στην παρούσα φάση.

Κάτι που σημαίνει φυσικά πως ούτε τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, ούτε τα ματς πρωταθλήματος θα διεξαχθούν με κόσμο.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει

«Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες».

Για τους λόγους που οδήγησαν την Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην απόφαση στην ανάκληση της σχετικής απόφασης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, Γιάννης Καντέλης: «Υπάρχει μία ανησυχία γενικότερη για την πορεία του κορωνοϊού, τη στιγμή που συζητάμε για περισσότερα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη να πάει από το επίπεδο 2 στο 3. Και στην Αθήνα υπάρχει εξάπλωση του ιού στη χώρα.

Μπορεί να εκκληθεί ως λάθος απόφαση από την κοινωνία για το άνοιγμα των γηπέδων. Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού όλων και όλοι σκέφτονται πως δεν είναι καλύτερο να μαζευτεί 3.500 κόσμου στο γήπεδο. Υπάρχει ο κίνδυνος να μην τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Τα επιδημιολογικά μέτρα δεν είναι καλά και στη Θεσσαλονίκη αν αυξηθούν τα κρούσματα μπορεί να αλλάξει επίπεδο. Θα ήταν λάθος μήνυμα, αν άνοιγαν τα γήπεδα σε μία τέτοια συγκυρία. Υπήρχαν ενστάσεις από τους λοιμοξιολόγους.

Έγινε κατά πλειοψηφία και δεν ήταν ομόφωνη απόφαση. Το θέμα του κορωνοϊού πάει μέρα με τη μέρα. Υπάρχει φόβος από τα 500 να πάει στα 600. Βλέπουν τα κρούσματα παραμένουν ψηλά και υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσεις, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Αρχίζει να δυσκολεύει η κατάσταση με τον κορωνοϊό, και για αυτό πάρθηκε αυτή η απόφαση. Προκειμένου να μην υπάρξει αύξηση κρουσμάτων στη χώρα. Υπήρξαν επιφυλάξεις από τον πρωθυπουργό και τους λοιμοξιολόγους.

Χθες υπήρξε μία αισιόδοξη τάση και σήμερα να άλλαξε αυτή η εικόνα που είχε δημιουργηθεί μέχρι χθες το απόγευμα. Η απόφαση να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα μπορεί να στείλει το μήνυμα “χαλαρώνουμε”».

sport-fm.gr