Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

Με ποιους όρους θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα

Ήδη ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της χώρας έχει ολοκληρώσει την «προστασία» του κατά του Covid-19.

Σε αρκετούς τομείς, η κανονικότητα φαίνεται πως έχει ήδη επιστρέψει και η Κυβέρνηση προχωρά τα πλάνα της για να λειτουργήσει ξανά η καθημερινότητα όπως πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.Σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν προβλέπεται νέο Lockdown τους επόμενους μήνες και η Πολιτεία θα κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει αυτό το ενδεχόμενο. Επιπρόσθετα, πάνω σε αυτό, η Κυβέρνηση σχεδιάζει τους άξονες, πάνω στους οποίους θα επιστρέψει το κοινό σε δραστηριότητες που είχαν… σβήσει μέσα στην καραντίνα ή που απλά λειτούργησαν χωρίς θεατές, όπως και τα και τα γήπεδα, που ήταν άδεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπάρχει η σκέψη να ακολουθηθεί το γαλλικό μοντέλο και πάνω σε αυτό θα οριστεί το εμβόλιο ως «διαβατήριο» εισόδου. Ουσιαστικά δηλαδή, το πιστοποιητικό για τον εμβολιασμό θα είναι υποχρεωτικό για όποιον θέλει να παρακολουθήσει από κοντά έναν αγώνα, ενώ στο πλάνο υπάρχει πρόβλεψη και για φιλάθλους που θα έχουν αρνητικό τέστ PCR μέχρι το πολύ 72 ώρες πριν.

Αυτές οι «ομάδες» θα μπορούν να μπουν στα γήπεδα, μαζί φυσικά με όσα μέτρα προστασίας χρειάζονται, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο ως προς αυτή την κατεύθυνση, όμως το βασικό ερώτημα αφορά το πότε θα εφαρμοστεί το παραπάνω πλάνο. Αυτή την στιγμή, στόχος είναι να υπάρξει έστω και ένα μικρό ποσοστό φιλάθλων στα γήπεδα για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στις 25 Ιουλίου.

Το θέμα της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα και οι όροι αυτής αναμένεται να συζητηθεί στις επόμενες συνεδριάσεις τις “επιτροπής λοιμοξιολόγων”.

soccerplus.gr