Μεγάλη συνέντευξη Γιαννακόπουλου! Τι είπε για Σπανούλη, Ομπράντοβιτς, Αλαφούζο

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε θέση και εξέφρασε τις απόψεις του για όλα τα «καυτά» θέματα του Παναθηναϊκού και όχι μόνο.

Μέσα από ζωντανή σύνδεση στο Instagram o Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε θέση για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Παναθηναϊκό. Για 40 περίπου λεπτά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις. Ο Γιαννακόπουλος μίλησε για την πιθανή επιστροφή του στα διοικητικά του συλλόγου, για τη Θύρα 13, την πώληση της ομάδας, τον Βοτανικό, τον Ομπράντοβιτς, τις εκλογές στην ΕΟΚ και άλλα ακόμα.

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία των όσων είπε

«Εγώ ούτε Τσάμπιονς Λιγκ πήρα και δεν έβαλα τα χρήματα στην ομάδα όπως έκαναν άλλοι, ούτε έριξα την ομάδα μου στην Α2. Έχω μάθει από το σπίτι μου να σέβομαι τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Έτσι έκανα και όταν είπα για το PAO Alive και τον Βοτανικό ότι θα φύγω. Πέρυσι τέτοια εποχή βγήκα και ανέφερα όλους τους λόγους, για τους οποίους φεύγω. Όντως, έφυγα. Επειδή, όμως, το αίμα νερό δεν γίνεται. Όμως, με εμπλέκουν διάφοροι, είτε γιατί πληρώνονται από τους Αγγελόπουλους, είτε γιατί θέλουν να δημιουργήσουν ζημιά.

Η κριτική είναι απόλυτα σεβαστή. Έχω αποφασίσει να κάνω πάρα πολλά πράγματα. Λογικό να έχω κριτική. Αλλά την λάσπη δεν την έχω αφήσει ποτέ, ούτε θα την αφήσω τώρα. Είπα ότι δεν θέλω να ασχοληθώ ξανά με τον Παναθηναϊκό. Ούτε το ’12 ήθελα, για λόγους που έχω αναφέρει. Δεν έβλεπα διάδοχη κατάσταση και μπήκα. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Τα αποτελέσματα κρίνουν αν είχες επιτυχία ή αποτυχία. Είναι πάρα πολλά τα θέματα».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να ασχοληθεί ξανά: «Δημιουργήθηκαν εντυπώσεις και προσδοκίες ότι θα ασχοληθώ ξανά. Όχι από εμένα. Με τιμά ότι πολλοί θέλουν να ασχοληθώ ξανά, αλλά δεν έδωσα εγώ τέτοιο δικαίωμα. Μου λένε για τον Χεζόνια. Δεν ήξερα ότι θα έρθει, δεν τον πλήρωσα εγώ. Μόνο υποστήριζα την ομάδα από μακριά, λόγω κορωνοϊού. Δεν πήγαινα στο γήπεδο. Ευχαριστώ όσους ανέλαβαν την ομάδα πέρυσι. Τους μίλησα για ανοιχτά θέματα. Ευρωλίγκα, Θύρα 13, ΕΟΚ, Ολυμπιακός Α2 κλπ.

Είπα ότι με την Ευρωλίγκα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν για το καλό της ομάδας, το ίδιο και με τη Θύρα 13. Ο Παναθηναϊκός ανήκει στον κόσμο του. Ο κόσμος κάνει τις ομάδες. Δεν μπορούσα να στερήσω από χιλιάδες κόσμου κάτι, επειδή καπηλεύονται κάποιοι τη Θύρα 13. Είχα έναν όρο. Στο θέμα του Ολυμπιακού και της Α2 δεν ακουμπάτε, είναι δικό μου θέμα. Δεν θα τον δω ξανά στην Α1 από το παράθυρο. Δεν θα γίνει ό,τι γίνεται στα άλλα αθλήματα, με πέναλτι έξω από την περιοχή και την μπάλα εκτός γραμμής στο βόλεϊ».

Για την εμπλοκή του στα ζητήματα της ΕΟΚ: «Ξεκίνησε η χρονιά, καμία ενασχόληση. Δεν ήθελα. Σκάει το θέμα εκλογές ΕΟΚ. Έχουμε έναν υπουργό ο οποίος είναι σαν να έχει πάρει εντολές να φτιαχτεί και εκεί παράγκα του Ολυμπιακού στο μπάσκετ. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να το πετύχει. Δεν θα το αφήσω, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου. Καμία ενέργεια για την ΕΟΚ δεν έχει βλάψει την ομάδα».

Για την Euroleague και την κατάσταση με τον Μπερτομέου: «Πάμε στο κομμάτι Ευρωλίγκα. Ο Μπερτομέου και η παρέα του κλέβουν. Αυτό θα αποδειχθεί σύντομα. Σε ό,τι έχω πει, έχει αποδειχτεί ότι έλεγα αλήθεια. Θα έρθουν στη δημοσιότητα σύντομα κάποια στιγμή. Υπάρχει ένας τύπος που κλέβει τις τσέπες μας. Ένας τύπος που έχει τον Παναθηναϊκό στη γωνία και τον γαμ… με κάθε τρόπο. Μόλις ξεμπροστιάστηκε ο κλόουν, το πανηγύρισα. Δικαίωμά μου».

Για το ΟΑΚΑ και το μέλλον του στον Παναθηναϊκό: «Όσο για το ΟΑΚΑ, προσπαθώ να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Αφού κανείς δεν μπορεί να έρθει να ρίξει εκατομμύρια.  Με τον Παναθηναϊκό δεν θέλω να ασχοληθώ ποτέ ξανά. Το ποτέ μάλλον είναι βαριά λέξη. Δεν πέτυχε το PAO Alive και ο Βοτανικός, γι αυτό έφυγα. Δεν έφυγα για τη Θύρα 13. Είχαμε τις διαφορές μας και τις έχουμε ακόμα.

Βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα σχετικά με τους ρόλους. Είχα πει πως θα συνεχίσω να υποστηρίζω τον Ερασιτέχνη. Όταν έγινε επίθεση στο σπίτι μου από ηγετικά στελέχη της 13, είπα ότι δεν θέλω καμία σχέση με τον σύλλογο. Μπορεί στο μέλλον αν άλλαζαν τα πράγμα.

Όμως, όσο υφίσταται αυτό το πράγμα που λέγεται Θύρα 13, δεν έχω θέση στον Παναθηναϊκό. Δεν έχουν το θάρρος, το σθένος, το μυαλό να ζητήσουν συγγνώμη για όσα έχουν γράψει όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό θα ήταν ένα καλό πρώτο βήμα, αλλά δεν θα σήμαινε και το οτιδήποτε».

Για το θέμα Ομπράντοβιτς: «Ομπράντοβιτς. Ο άνθρωπος αυτός έφυγε το 2012. Πολλά ακούστηκαν τότε. Η ιστορία απέδειξε γιατί έφυγε. Υπάρχουν πάλι άνθρωποι που λένε γιατί δεν χτυπήσαμε την πόρτα του. Κάνετε ρητορικές ερωτήσεις με υπονοούμενα, είτε σε αντίπαλα sites, είτε στα λεγόμενα παναθηναϊκά, που δημιουργούν ζημιά. Τον ίδιο τον πήρατε να τον ρωτήσετε αν τον προσέγγισε κάποιος από τον Παναθηναϊκό για να έρθει; Μάλλον όχι, ε; Κάποιοι που τον προσεγγίσατε έχετε απάντηση; Και τότε δεν υπήρχε λόγος να βγει κάτι στη δημοσιότητα. Βγήκε γιατί είχαν γραφτεί κάποια πράγματα. Μας ανάγκασαν να έχουμε τη σχέση που έχουμε με τον Ομπράντοβιτς. 

Σε προσωπικό επίπεδο η σχέση μας έχει αποκατασταθεί. Έχουμε μιλήσει, οι σχέσεις μας είναι καλές. Εγώ είμαι εκτός μπάσκετ, εκείνος εντός. Ρωτήστε τον. Τον ρώτησε κανείς αν θα ήθελε να γυρίσει φέτος; Ένας δεν βρέθηκε να τον πάρει να τον ρωτήσει; Δεν θέλατε.

Θέλατε να δημιουργείτε εντυπώσεις, για το πόσο κακός είναι ο Γιαννακόπουλος. Ότι εγώ δεν αφήνω τη διοίκηση να προσεγγίσει προπονητές. Μπορούν να πάρουν όποιον θέλουν. Στεναχωρήθηκα που έφυγε ο Βόβορας, ως φίλαθλος. Του έχω εκτίμηση. Δεν το ήξερα. Ήρθε ο Κάτας, δεν το ήξερα, δεν με ενδιέφερε διοικητικά. Σαν φίλαθλος, όμως, θέλω το καλύτερο».

Για την πώληση της ΚΑΕ: «Είμαι καλός οδηγός, ξέρω να παρκάρω. Οι μετοχές δεν παρκάρονται, είναι προς πώληση. Υπάρχουν δύο συζητήσεις. Η μία με έναν από τους τρεις πιο πλούσιους Έλληνες και η άλλη με μια μεγάλη εταιρεία. Μου είπαν: “Γιαννακόπουλε μπαίνουμε, να αγοράσουμε, αλλά με εσένα μπροστά”.

Όποιος θέλει μπορεί να έρθει να αγοράσει. Δύο συζητήσεις υπήρξαν. Μου είπαν ότι θέλω να μείνω μπροστά. Μου είπαν “Πρόεδρε, όταν σε εσένα κάνουν αυτά είπαν: στο σπίτι σου, πώς να μπούμε εμείς μπροστά; Σε χρειαζόμαστε ως ασπίδα”. Δεν έφυγα γιατί δεν έχω λεφτά. Όσα γουστάρω μπορώ να βάλω. Δεν θέλω να έχω άλλη σχέση. Είναι ασύμβατος ο χαρακτήρας μου με αυτά που γίνονται μέσα στον Παναθηναϊκό.

Δύο Έλληνες μου το είπαν, τους είπα ότι έχω αποφασίσει να απεμπλακώ εντελώς. Η ομάδα είναι προς πώληση, 25 εκατομμύρια ευρώ. Θα έρθει να πάρει κάποιος τον Παναθηναϊκό, ένα από τα μεγαλύτερα brand names της Ευρώπης, που έχει χτιστεί με εκατομμύρια, αίμα, ιδρώτα και υγεία. Όποιος πάρει τον Παναθηναϊκό θα έχει οφέλη, όλοι το καταλαβαίνουμε. Can you imagine? Η ομάδα είναι προς πώληση σε πάρα πολύ καλή τιμή. Η Deloitte μού βγάζει την αξία της ΚΑΕ στα 75 εκατ. ευρώ. Όποιος έχει άλλη εικόνα να βγει να με διαψεύσει. Όσοι λένε ότι δεν πουλάω να βγουν να με διαψεύσουν. Εδώ είμαι. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ στη ζωή μου».

Για την ταινία: «Η ταινία βγαίνει ως φόρος τιμής στους ανθρώπους που δημιούργησαν αυτόν τον μύθο. Για να μείνει στην ιστορία πώς μία μικρή ευρωπαϊκά, αλλά μεγάλη στην Ελλάδα ομάδα ταξίδεψε μακριά. Σε όποιον δεν αρέσει, να μην τη δει».

Για την αγάπη του προς την ομάδα: «Την πονάω την ομάδα και θα την πονάω όλη μου τη ζώη. Βοηθάω την ομάδα, γι’ αυτό προσπαθώ να πάρω το ΟΑΚΑ. Γι’ αυτό ζήτησα από Διαμαντίδη και Αλβέρτη να είναι μπροστά. Γι’ αυτό έβαλα το πιο μεγάλο στέλεχος των επιχειρήσεών μου, τον Τριαντόπουλο στην ομάδα».

Για τις συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές: «Συζητήσεις έχουν γίνει με επενδυτές, με δύο Έλληνες. Ήθελαν να είμαι μπροστά. Δεν το συζητάω. Μιλάμε και με 15 ομίλους εκτός Ελλάδας. Υπήρχε κορωνοϊός, γίνονται πράγματα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σύντομα θα υπάρξουν νέα, είμαι ο πρώτος που το θέλω. Το δικό μου κομμάτι της έμπρακτης στήριξης προς την ομάδα έχει κλείσει».

Για το μέλλον της ομάδας: «Δεν θέλω να παραμείνω στην ομάδα, καθόλου. Μακάρι να βρεθεί ένας σοβαρός άνθρωπος, με όρεξη. Μακάρι να έρθει και ο Λάτσης. Ήρθε ένας από τους τρεις πιο δυνατούς Έλληνες οικονομικά. Αλλά, μου ζήτησε να είμαι μαζί του. Δεν μπορώ να είμαι σε αυτόν τον Παναθηναϊκό, με τίποτα».

Για τον Βοτανικό: «Θα τα μάθετε στη Γενική Συνέλευση. Θα σας τα πουν, αν σας τα πουν. Εγώ ό,τι είχα να πω για τον Βοτανικό τα είπα. Από εκεί και πέρα… Δεν ξέρω τι θα ψήφιζα για τον Βοτανικό, έχω χάσει τις εξελίξεις. Αυτό που βλέπω να γίνεται δεν έχει σχέση με το τι είχα συμφωνήσει εγώ στις αρχές».

Για το κόκκινο εσώρουχο στον πάγκο του Ολυμπιακού: «Ήταν λάθος, το μετανιώνω».

Για το αν ήθελε ο Ομπράντοβιτς να αγοράσει την ομάδα: «Μακάρι να έρθει να την πάρει. Πωλείται η ομάδα. Προκαλώ έναν να πει ότι ο Γιαννακόπουλους του είπε όχι σε πώληση της ομάδας. Για όλη αυτή τη λάσπη που πετάτε, να βρεθεί ένας να πει την αλήθεια. Εδώ είμαι». 

Για τη συμφωνία του με τον Αλαφούζο στο ποδόσφαιρο: «Είχαμε δώσει τα χέρια για την ομάδα. Δυο μέρες μετά μου είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα την έδινε στον Παϊρότζ ή θα την άφηνε και ας καταστρεφόταν. Άλλαξε γνώμη. Δικαίωμά του. Με βρίσκει αντίθετο σαν Παναθηναϊκό. Τι να κάνουμε; Ήταν η απόφασή του».

Για τον Σπανούλη: «Μιλάμε, βεβαίως και μιλάμε. Έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις μας, τα έχουμε ξαναπεί».

Για τις εκλογές της ΕΟΚ: «Στηρίζω τον γιατρό, τον Παπανικολάου. Θεωρώ ότι ο Φασούλας και ο Λιόλιος θα είναι καταστροφή για το μπάσκετ. Δεν τον ξέρω τον Παπανικολάου, αλλά μου φαίνεται σοβαρός».

Για τον Μήτογλου: «Στεναχωρήθηκα που έφυγε ο Ντίνος. Νομίζω πως κάνει λάθος επιλογή. Μου είπαν ότι του προσφέραμε καλύτερα χρήματα από την Αρμάνι. Αλλά, θέλει να πάει να δοκιμάσει το εξωτερικό. Δικαίωμά του».

sports3.gr