Κατηγορίες
Τοπικό IN THE SPOTLIGHT

Μεικτές Χανίων: Τι κάνουν σήμερα οι πρωταθλητές Ελλάδας Κ16 του 2019!

Πολύ λόγος γίνεται για το αν αξιοποιούνται τα χανιωτάκια που, δόξα το θεώ, έχουν μπόλικο ποδοσφαιρικό ταλέντο.

Είναι μια διαχρονική κουβέντα που πάντα καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή ο Χανιώτης ποδοσφαιριστής διαθέτει ταλέντο, ποιότητα, αθλητικά προσόντα, αλλά, δυστυχώς, δεν αξιοποιείται διότι οι ομάδες μας εδώ, ενδεχομένως δεν τους εμπιστεύονται (αφενός), αφετέρου όμως και για να είμαστε δίκαιοι, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές κάπου τα “χαλάνε” στην πορεία τους και δεν βλέπουν το άθλημα με την ίδια “ζέση” όπως όταν ξεκινούσαν την καριέρα τους.

Λίγες οι περιπτώσεις που Χανιώτες παίκτες ξεφεύγουν και κάνουν καριέρα σε πολύ υψηλό επίπεδο, με τελευταία παραδείγματα τους δύο Κωνσταντίνους, τον Τζολάκη (Ολυμπιακός) και τον Κουλιεράκη (ΠΑΟΚ) αλλά και τον Νώντα Παντελάκη (ΠΑΣ Γιάννενα και πριν Παναθηναϊκό). Αμφότεροι οι πρώτοι διέπονται από εμπιστοσύνη από τις ομάδες τους και πλέον εξαρτάται και από τους ίδιους να κάνουν την καριέρα που ονειρεύτηκαν. Ο τρίτος στα 27 του δείχνει ότι έχει πλέον καθιερωθεί σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ, φορώντας τη φανέλα του ΠΑΣ.

Υπήρξαν και άλλοι Χανιώτες, λίγο πιο παλιάς γενιάς, εν ενεργεία ακόμα, Μαρτσάκης, Σεληνιωτάκης (μόνο φέτος θα παίξει τοπικό με τον Άρη Σούδας), Καλογεράκης κτλ που παίζουν σε επαγγελματικό επίπεδο (κυρίως στη Β’ Εθνική) και ακόμα παλαιότερα (όχι τόσο πίσω όμως) Πάγκαλος, Μποτωνάκης, Δρακάκης κ.α. που έκαναν καριέρα σε Β’ και Γ’ Εθνική.

Η αλήθεια είναι ότι η “χρυσή εποχή” του Πλατανιά αλλά και τα πολύ καλά χρόνια του Α.Ο.Χανιά έδωσαν ώθηση ώστε να αναδειχτούν περισσότερα ταλέντα, το θέμα είναι ότι, μάλλον, ένα πολύ μικρό ποσοστό ταλαντούχων και ικανών ποδοσφαιριστών αξιοποιήθηκε.

Πανηγυρισμοί για τον τίτλο του 2019

Το “χρυσό” 2019!

Το αποκορύφωμα της επιτυχίας του χανιώτικου ποδοσφαίρου σε επίπεδο υποδομών έγινε το 2019! Η τότε μεικτή Κ16 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας σημειώνοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία του χανιώτικου ποδοσφαίρου, μια διάκριση που λίγα χρόνια, μόνο, νωρίτερα, ουδείς θα μπορούσε να φανταστεί. Η Κ16 επικράτησε στα πέναλτι της μεικτής Ηρακλείου – τότε-, αλλά αυτό ήταν και το τέλος των Ενωσιακών πρωταθλημάτων αφού μετά “έσκασε η βόμβα” του κορωνοϊού, πριν ξαναρχίσει την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο το πρωτάθλημα μεικτών ομάδων (πάλι με διάκριση για τα Χανιά, 3η θέση στην Ελλάδα στην Κ15).

Επειδή όμως το πρωτάθλημα Ελλάδας του 2019 “έγραψε και δεν ξέγραψε” επιδιώξαμε, με τη βοήθεια του τότε προπονητή της πρωταθλήτριας ομάδας (και νυν της ΑΕ Κυδωνίας) Γιώργου Ριτζάκη (τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά) , να δούμε πού βρίσκονται σήμερα τα 24 παιδιά που χάρισαν, πριν 3 μόλις χρόνια, στα Χανιά τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική τους επιτυχία!

Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι, ότι ελάχιστοι από αυτούς έχουν κάνει ή έχουν προσεγγίσει επαγγελματικό συμβόλαιο (αν και οι περισσότεροι πλέον γύρω στα 20 χρόνια τους), ενώ κάποιοι έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρο. Όπως προείπαμε βέβαια, ο κορωνοίός έπαιξε τον ρόλο του (πολύ σημαντικό), αλλά προβληματίζει ότι οι περισσότεροι παίκτες δεν εξελίχθηκαν όπως ίσως θα μπορούσαν.

Υπάρχει βέβαια και το θετικό συμπέρασμα ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους έχει εισαχθεί σε σχολές (κυρίως Πανεπιστημιακές) συνεπώς θα αποτελέσουν πολύ παραγωγικά μέλη της κοινωνίας μας στο εγγύς μέλλον, αλλά ακόμα και αυτοί που δεν σπουδάζουν έχουν δρομολογήσει πολύ καλά τη ζωή τους.

Απλά το ποδόσφαιρο μάλλον για τους περισσότερους έχει περάσει σε… δεύτερη και τρίτη “μοίρα”.

Σημειώνεται επίσης ότι μαζί με τον Γιώργο Ριτζάκη, προπονητής τότε των Μεικτών ήταν ο Γιώργος Μουριζάκης που φυσικά διατηρείται έως και σήμερα στο πόστο του, δίπλα πλέον στον Τάκη Διακάκη.

Δείτε αναλυτικά την μεικτή ομάδα της ΕΠΣ Χανίων της περιόδου 2018-2019 και τι κάνει κάθε παίκτης της τώρα!

 1. Αθανασάκης Γιώργος – Αγωνίζεται ανά διαστήματα στον Παγχανιακό/ΔΑΑΟΧ – Σπουδάζει Φυσικοθεραπεία στο Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας
 2. Ανδρουλάκης Μανώλης – Έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο – Σπουδάζει ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής
 3. Αποστολάκης Ευάγγελος – Έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο – Είναι στη Σχολή Ικάρων
 4. Γιακουμάκης Αλέξανδρος – Παίζει στην Κ19 του ΟΦΗ – Σπουδάζει ΤΕΦΑΑ
 5. Γκολόσι Ματέο – Παίζει στην ΠΑΕ Χανιά
 6. Δάλλας Χρήστος – Αγωνίζεται σε ομάδες τοπικού – Σπουδάζει στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Ηράκλειο
 7. Ζαχαράκης Ιωάννης – Αγωνίζεται στη Δόξα Σιδηροχωρίου (Ροδώπη) – Σπουδάζει ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής
 8. Κουτσοκολάκης Ιωάννης – Έπαιξε πέρυσι στα Άπτερα – Ετοιμάζεται να κάνει τη στρατιωτική του θητεία
 9. Κρεμασμενάκης Μάρκος – Αγωνίζεται στον Φοίνικα Τούμπας (Β’ Θεσ/νίκης) – Σπουδάζει Οικονομικά στο ΑΠΘ.
 10. Λεουνάκης Γιάννης – Έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο – Σπουδάζει Πληροφορική στο Χαροκόπειο
 11. Μπερικάκης Μιχάλης – Αγωνίζεται στην Επισκοπή (υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο)
 12. Μπιτζανάκης Αλέξανδρος – Αγωνίζεται στο Μελιδόνι (Α’ ΕΠΣ Ρεθύμνου) – Σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στο Παν/μιο Ρεθύμνου
 13. Μυφτάρι Κλέιντι – Αγωνίζεται στην ΠΑΕ Χανιά
 14. Νικολιουδάκης Γιώργος – Αγωνίζεται στον Θησέα – Σπουδάζει Γεωπονία στο Ηράκλειο
 15. Οικονομόπουλος Παναγιώτης – Αγωνίζεται στην Κ20 της ΠΑΕ Χανιά
 16. Παρασκάκης Ιωάννης – Αγωνίζεται στην Κ20 του Εργοτέλη – Σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων
 17. Πατελάκης Βαγγέλης – Αγωνίστηκε πέρυσι στην Κ20 του Εργοτέλη
 18. Πόντα Γιάννης – Αγωνίζεται στην Αγγλία στην Worthing FC (National League South κατηγορία)
 19. Πρωτοπαπαδάκης Νίκος – Αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό Ηρακλείου (Α2 κατηγορία Ηρακλείου) – Σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων και τουρισμού στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
 20. Σελάμης Γιώργος – Αγωνίζεται στον Άρη Σούδας (πέρυσι δανεικός στην Ιωνία) – Σπουδάζει στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης
 21. Ταγιάρη Κωνσταντίνος – Αγωνίστηκε πέρυσι στην Κ20 του Εργοτέλη
 22. Τριφύλλης Φώτης – Αγωνίστηκε πέρυσι στην Παλαιόχωρα – Κάνει τη στρατιωτική του θητεία
 23. Φανδριδάκης Νίκος – Σπουδάζει Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Παν/μίου Μακεδονίας – Θα αγωνιστεί σε ομάδα του τοπικού Θεσσαλονίκης
 24. Χριστοφής Στέλιος – Έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο – Σπουδάζει σε ΙΕΚ

Βασίλης Φουντουλάκης – mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *