Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ IN THE SPOTLIGHT

Μερικό άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής αν…

Για το πώς και το πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο μίλησε ο υπουργός Aνάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Οι σχετικές συζητήσεις όπως ανέφερε θα γίνουν στις αρχές του 2021.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι αν συνεχίσει η εικόνα της πανδημίας να έχει πτωτική πορεία, θα χαλαρώσουν ορισμένα μέτρα, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν αυτό θα συμβεί από τις 8 Ιανουαρίου.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται και σύμφωνα με αυτό, με τα στοιχεία της πανδημίας και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, θα παρουσιάσει την πρότασή του. Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, «θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου», είπε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας πως «σίγουρα θα υπάρχουν κανόνες».

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις τα μικρά μαγαζιά πήγαν καλά με το click away

Απαντώντας αναφορικά με το πώς κινήθηκαν οικονομικά τα μαγαζιά με τη λειτουργία του click away, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ο τζίρος την περασμένη εβδομάδα έφτασε έως και το 40%. Οι πολύ μεγάλες αλυσίδες δεν δουλέψανε. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις τα μικρά μαγαζιά έκαναν καλύτερο τζίρο, με τη μέθοδο click away.»

dikaiologitika.gr