Μια φορά την ημέρα αλλά με αύξηση χρονικού ορίου και χωρίς SMS στο 13033 τα ψώνια

Σε μαγαζιά και σούπερ μάρκετ.

Πονοκέφαλο έχουν δημιουργήσει στην κυβέρνηση οι εικόνες συνωστισμού στα καταστήματα ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί το χρονικό όριο αλλά και εφαρμογή για την μέτρηση του χρόνου παραμονής των καταναλωτών στα καταστήματα.

Στο τραπέζι φαίνεται πως βρίσκεται η αλλαγή του χρονικού ορίου στα ψώνια μετά και τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι εξετάζεται να αυξηθεί το όριο από 2 ώρες σε 3 έως 4, ωστόσο ο καταναλωτής θα μπορεί να πηγαίνει μόνο μία φορά την ημέρα για ψώνια.

Το ίδιο φαίνεται πως θα ισχύσει και για τις αγορές στα σούπερ μάρκετ.

Οσον αφορά τους ηλικιωμένους προβλέπεται η μετάβαση με απλό χαρτί.

Έρχεται εφαρμογή με… αντίστροφη μέτρηση για τα ψώνια

Εφαρμογή που θα χρονομετρά τις ώρες που θα είναι οι καταναλωτές στην αγορά για τα ψώνια του, μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis, προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διέψευσε για μία ακόμα φορά τα σενάρια περί «κόφτη» στα SMS προς τον πενταψήφιο αριθμό 13033, σημείωσε ότι «μπορεί να υπάρξουν άλλα συστήματα σε σχέση με το χρονόμετρο από την πλατφόρμα του e-katanaloti, τα οποία συζητάμε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη».

Όπως ανέφερε την πρώτη εβδομάδα «ανοίγματος» του λιανεμπορίου, η αύξηση των SMS ήταν λελογισμένη, κλείνοντας στο +13%. «Υπάρχει και μια υποκατάσταση στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν φόρμες, άρα στην πραγματικότητα το ποσοστό κίνησης είναι λίγο μεγαλύτερο, όμως στον αριθμό των SMS είμαστε μόνο +13%, κατά μέσο όρο δηλαδή περίπου 4.000.000 την ημέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Εξήγησε δε ότι κόφτης στα γραπτά μηνύματα δεν μπορεί να μπει, γιατί το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ισοδύναμο του χαρτιού. «Εκ των πραγμάτων ένα ποσοστό της περιφέρειας χρησιμοποιεί χαρτί, ενώ εξαρχής υπήρχαν συγκεκριμένες διατυπώσεις στις συμφωνίες που είχαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για το πώς δουλεύει αυτό το σύστημα, συνεπώς κόφτης δε θα μπει», επισήμανε.

dikaiologitika.gr