Κατηγορίες
Αυτοδιοίκηση Υποδομές

Μιχαηλάκης: “Ο Δήμος Χανίων δεν θα επιβαρύνει με επιπλέον χρέωση την παραχώρηση αγωνιστικών χώρων”

Ο Δήμος Χανίων δεν θα επιβαρύνει με επιπλέον χρέωση τα αθλητικά σωματεία για την παραχώρηση αγωνιστικών χώρων. 

Αυτό αναφέρεται στην επιστολή του αντιδημάρχου Αθλητισμού Στέλιου Μιχαηλάκη προς τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Χανίων.

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης, με επιστολή, που απέστειλε σήμερα, Πέμπτη 9/7/2020, στα αθλητικά σωματεία του Δήμου Χανίων ενημερώνει ότι ο Δήμος δεν θα επιβαρύνει με επιπλέον χρέωση την παραχώρηση αγωνιστικών χώρων, όπως αρχικά είχε προσχεδιαστεί, έως το τέλος του 2020. “Στον τομέα του αθλητισμού στοχεύουμε στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και ζητάμε από τα σωματεία την ανάλογη κατανόηση, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες αλλά και τις χρονοβόρες διαδικασίες. Παράλληλα είναι αναγκαία η κατανόηση των δύσκολων αυτών ημερών, όσον αφορά στις απαιτήσεις των σωματείων για συνδιοργανώσεις ή επιχορηγήσεις”, επισημαίνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Μιχαηλάκης.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος γνωστοποιεί ότι ξεκινώντας τη διαδικασία για την κατανομή των ωρών για τη νέα σεζόν 2020-2021 τυχόν προτάσεις για τη βελτίωση των κριτηρίων μοριοδότησης μπορούν να υποβληθούν έως την Πέμπτη 16.7.2020 (g-athlitismos@chania.gr), οι οποίες στη συνέχεια θα εξεταστούν από την Επιτροπή Αθλητισμού. Επίσης ξεκινά η διαδικασία παραχωρήσεων αγωνιστικής έδρας και τα σωματεία, που επιθυμούν παραχώρηση, μπορούν να στείλουν έως τις 31.7.2020 την αίτηση τους στο Γραφείο Αθλητισμού. Για την ορθή δε αξιολόγηση των σωματείων, που αιτούνται προπονητικούς χώρους, παραχωρήσεις εδρών και επιχορηγήσεις, από το Δήμο Χανίων, τα στοιχεία τους θα πρέπει να καταγράφονται στην ηλεκτρονική φόρμα.

“Ως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού θα ήθελα να προτείνω στα σωματεία και στους ανθρώπους, που ανιδιοτελώς ασχολούνται με τον αθλητισμό, να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να προωθήσουμε το «ευ αγωνίζεσθαι» και η όποια ανταγωνιστικότητα να διοχετευθεί στον αθλητικό χώρο και μόνο κατά τη διάρκεια του όποιου αγωνίσματος. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα σωματεία για την αγαστή συνεργασία τους μέχρι σήμερα και εύχομαι να συνεχίσουμε”, καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Μιχαηλάκης.