Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT Γ' Εθνική ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Μηνάς Τζανής: “Τα καλύτερα μου χρόνια στον Πλατανιά – Ο Γιούχτας μοιάζει με εκείνον”

Τι είπε ο Μηνάς Τζανής για τον Στέλιο Βαρουξάκη, αλλά και τον Σταύρο Αρναουτάκη.

Τι είπε ο Μηνάς Τζανής για τον Στέλιο Βαρουξάκη, αλλά και τον Σταύρο Αρναουτάκη.

Για πολλά θέματα μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον “Γαύδος FM 88,8” και στον δημοσιογράφο Βασίλη Φουντουλάκη, ο αμυντικός του Γιούχτα Μηνάς Τζανής.

Αναφέρθηκε στην νυν ομάδα του, στην μεγάλη αγάπη του τον Πλατανιά, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ έκανε ιδιαίτερες αναφορές στον πρώην πρόεδρο του Πλατανιά Στέλιο Βαρουξάκη και στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξής του όπως τα παρουσιάζει το mirrorsports.gr:

Για τον Γιούχτα: Περνάω καλά στον Γιούχτα. Μου θυμίζει τα ξεκινήματα του Πλατανιά. Μια οικογένεια, που σου παρέχει τα πάντα. Σημαντικό ότι κατάγεται από κει και ο Σταύρος Αρναουτάκης που βοηθάει τον αθλητισμό της Κρήτης. Θέλω να περνάω καλά και να ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε αυτοσκοπό να ανέβουμε κατηγορία, αλλά να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Είναι ομάδα “κόσμημα”. Για άνοδο, “τρώγοντας έρχεται η όρεξη”… Εμένα μ’ αρέσει ο πρωταθλητισμός.

“Ανάμεσα στις ομάδες της Κρήτης υπάρχει σεβασμός πλέον”

Για το “προφίλ” της νέας Γ’ Εθνικής: Το πρωτάθλημα των 9 ομάδων δεν υπάρχει πουθενά. Τώρα με τις 16 ομάδες θα είναι πολύ καλό πρωτάθλημα. Θα γλυτώνουν και έξοδα αφού δεν θα υπάρχουν μετακινήσεις εκτός Κρήτης. Με αθηναϊκές ομάδες θα ήταν βέβαια πιο ανταγωνιστικό. Ελπίζω από αυτό το πρωτάθλημα να βγουν νέα παιδιά και νέα ταλέντα. Σημαντική και η συνεισφορά Αρναουτάκη να στηρίξει χορηγικά τις ομάδες της Γ’ Εθνικής. Θετικό ότι πλέον ανάμεσα στις ομάδες της Κρήτης υπάρχει σεβασμός πλέον.

Για την καριέρα του: Πιστεύω ότι η σταθερότητα που επέδειξα οφείλεται στο γεγονός ότι έμενα για αρκετό καιρό στις ομάδες που αγωνιζόμουν και δενόμουν με αυτές. Θεωρώ πάντως ότι θα μπορούσα να παίξω ακόμα περισσότερα χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο.

Για μετά το τέλος της καριέρας του: Θα μου άρεσε μετά που θα σταματήσω να ασχοληθώ με την προπονητική, είτε ως παράγοντας. Θα ‘θελα να είμαι στο ποδόσφαιρο.

“Ο Στέλιος Βαρουξάκης είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας των Χανίων”

Για το μέλλον του Πλατανιά: Εκεί πέρασα τρία από τα ωραιότερα χρόνια της καριέρας μου. Ομάδα οικογένεια, με πρώτο τον Στέλιο Βαρουξάκη. Πετύχαμε το ακατόρθωτο. Ανεβήκαμε κατηγορία, παράλληλα με τον ερχομό της κόρης μου. Είμαστε στενοχωρημένοι για την πορεία της ομάδας τώρα. Ο Στέλιος Βαρουξάκης είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας των Χανίων, παράγοντας “κόσμημα”. Αν μπορεί και τώρα ακόμα να κάνει κάτι για την ομάδα, ας το κάνει. Ο Πλατανιάς είναι ένα χωριό που αγαπάω και με αγαπάει. Πέρασα ωραία εκεί και δεν ανταλλάσσεται με τα χρήματα.

Για την ΠΑΕ Χανιά και την αναδιάρθρωση: Στον Κισσαμικό για 5 μήνες πέρασα καλά. Θέλω να ευχηθώ σαν κρητικός να ανέβουν τα Χανιά στην Σούπερ Λιγκ. Δεν ξέρω τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση. Θεωρώ ότι έχουν τις πιθανότητές τους. Ό,τι έκανε ο Πλατανιάς να αποτελέσει “φάρο” και για αυτούς.

Απομαγνητοφώνηση, σύνταξη συνέντευξης: mirrorsports.gr