Κατηγορίες
Υποδομές IN THE SPOTLIGHT

Μήνυμα σεβασμού από παιδιά ακαδημιών των Χανίων

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ακαδημίας Νέας Κυδωνίας.

Με αφορμή τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή Γιώργου Ναζίφι  σε παιχνίδι του πρωταθλήματος Κ14 η Ακαδημία Νέας Κυδωνίας  στέλνει ένα μήνυμα για το πώς αντιλαμβάνεται ότι θα πρέπει να είναι το παιχνίδι του ποδοσφαίρου  ειδικά στο χώρο των παιδικών αναπτυξιακών ηλικιών.

Γι αυτό  λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού της περασμένης Κυριακής του πρωταθλήματος Κ14, προέβει σε μια συμβολική κίνηση έχοντας τυπώσει μπλουζάκια και βγάζοντας φωτογραφίες με την αντίπαλη ομάδα  μέσα από το μήνυμα… 

«Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι»!!!

ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ  – ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ – ΥΓΕΙΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ

Στην εποχή που ζούμε όταν  όλες οι αξίες έχουν ισοπεδωθεί στο βωμό της πρωτιάς, του κέρδους και του συμφέροντος,  λέξεις όπως: η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ,  η ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ, ο ΥΓΕΙΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ, έχουν χάσει εντελώς το νόημα που είχαν κάποτε….

Το στενάχωρο είναι ότι αυτό συμβαίνει και στο παιδικό ποδόσφαιρο στις μικρές τοπικές μας κοινωνίες. Δηλαδή στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Σε έναν χώρο λοιπόν που οι μελέτες σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο λένε ότι το 99,98% δεν θα καταφέρει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο…..

….σε έναν χώρο που οι μελέτες λένε ότι περίπου το 70% των παιδιών έως τα 13-16 σταματά τον αθλητισμό λόγω αυτών των φαινομένων, εξακολουθούν να υπάρχουν στάσεις και συμπεριφορές που δίνουν χώρο, στην πόρωση, στον αθέμιτο ανταγωνισμό και στη μη έντιμη συμπεριφορά στο παιδικό ποδόσφαιρο, ακόμα και στις μικρές τοπικές μας κοινωνίες…

Στην «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ» συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι, το ποδόσφαιρο ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !!!

Ένα παιχνίδι που έχει πολύ μεγάλη δύναμη και επιρροή και πρέπει να προετοιμάζει τα παιδιά μας με τις αρχές και τις αξίες που θα θέλαμε να έχουν στην ζωή τους!!!

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ που δεν είναι απλώς όπως θέλουν κάποιοι να μας πλασάρουν, μια ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ της κοινωνίας μας  αλλά θα πρέπει να είναι ένας ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ της κοινωνίας μας!!!

«ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ» το ποδόσφαιρο είναι ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *