Κατηγορίες
Τοπικό IN THE SPOTLIGHT Καθρέπτη Καθρεπτάκι Μου

Mητρώο ΓΓΑ – Τοπικό ποδόσφαιρο: “Κύριε Αυγενάκη, 5 και σήμερα”

Πολύ μεγάλο ζήτημα προκύπτει (το ξέραμε άλλωστε) με τη διαδικασία εγγραφής των ερασιτεχνικών ομάδων ποδοσφαίρου στο μητρώο της ΓΓΑ.

Το πρόβλημα για να μην εθελοτυφλούμε υφίσταται, για διάφορους λόγους, σε όλο το φάσμα του αθλητισμού, καθώς, για διάφορους λόγους, σύλλογοι αδυνατούν να εγγραφούν.

Εν προκειμένω, μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα με τις ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου και δη στην Κρήτη, αλλά και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά που αδυνατούν να εγγραφούν και ενώ είναι “προ των πυλών” η έναρξη της προετοιμασίας τους και των τοπικών πρωταθλημάτων.

Ήδη, εδώ και μέρες το mirrorsports.gr σας είχε ενημερώσει για το ποιες ομάδες που ανήκουν στο δυναμικό της ΕΠΣ Χανίων έχουν εγγραφεί (είναι μόλις 28) στο μητρώο της ΓΓΑ, αριθμός που έως και σήμερα, 26 Ιουλίου 2022, δεν έχει αλλάξει.

Βρισκόμαστε λοιπόν 5 μέρες (και σήμερα) πριν εκπνεύσει η προθεσμία (στις 31 Ιουλίου) που είχε δώσει η ΓΓΑ αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, για την εγγραφή τους στο μητρώο και όπως ο ίδιος είχε τονίσει, “ομάδα που δεν εγγραφεί δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στο εκάστοτε πρωτάθλημα αλλά και να χρησιμοποιεί τα δημοτικά γήπεδα”!

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι αυτή τη στιγμή Αυγενάκης, δήμοι (ιδιοκτήτες των γηπέδων) αλλά και Ενώσεις (ο καθένας φυσικά για διαφορετικούς λόγους) έχουν στα χέρια τους μια ωρολογιακή βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί!

Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, από 1η Αυγούστου πολλές ομάδες (και στα Χανιά) δεν θα μπορούν να παίξουν στο τοπικό πρωτάθλημα και να χρησιμοποιούν τα γήπεδα του δήμου στον οποίο ανήκουν.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στα Χανιά που έχουν εγγραφεί μόλις 28 ομάδες. Στο Ρέθυμνο έχουν εγγραφεί 15, στο Ηράκλειο 34 και στο Λασίθι 6!

Τι θα κάνει λοιπόν ο υφυπουργός και η ΓΓΑ; Θα το δούμε σε λίγες μέρες. Ήδη οι πιέσεις είναι πολλές και θα γίνουν πολύ περισσότερες αν δεν υπάρξει, πχ. κάποια παράταση στην προθεσμία.

Κυρίως όμως θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι (υφυπουργός, ΓΓΑ, Ενώσεις, δήμοι), χωρίς “κρυφτούλια” και σκοπιμότητες, να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν επί των πραγματικών προβλημάτων. Για να δοθεί μια και καλή λύση σε αυτό το ζήτημα.

mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *