Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2

Μόρας: «Διαλύονται δύο κατηγορίες. Θα μείνει μόνο η SL1»;

Μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα Λάρισας, Βαγγέλης Μόρας, αναφέρθηκε στις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παίκτες της SL2 εξαιτίας της αποχής από τη δράση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν δικαίως διεξάγεται κανονικά η SL1 και όχι η SL2:

«Με τίποτα δεν είναι δικαιολογημένο. Δεν κατάφερε να τελειώσει πέρσι το πρωτάθλημα. Δεν ξεκίνησε το φετινό. Δεν έχει να κάνει με τον κορωνοϊό. Δεν κατάφεραν οι υπεύθυνοι να συμφωνήσουν ώστε να αρχίσει όταν έπρεπε το Πρωτάθλημα. Μετά ήρθε ο κορωνοϊός, αυξήθηκε ο φόβος και δεν έδωσαν το ΟΚ. Δεν το θεωρώ σωστό. Σαν ΠΣΑΠ και SL2, όπως ΕΠΟ και SL1 έδωσαν να καταλάβουμε πως εφόσον τηρηθεί το πρωτόκολλο όπως παίζουν παντού, μόνο κέρδος έχει μια χώρα. Κάνεις ακριβώς αυτό που ζητούν οι λοιμωξιολόγοι. Αν υπάρχει κρούσμα απομονώνονται».

Τα προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν οι παίκτες της κατηγορίας:

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών είναι στον βασικό μισθό, άντε να είναι λίγο πάνω από αυτόν. Εννοείται κάποιοι παίκτες μπορεί να παίρνουν περισσότερα χρήματα. Ο ποδοσφαιριστής αν παίρνει μια χρονιά 40-50.000 δεν σημαίνει ότι θα τα παίρνει και την επόμενη. Είναι συμβόλαιο μιας χρονιάς, όχι μιας ζωής. Μπορεί να μην έχει την επόμενη σεζόν ομάδα. Σύνταξη σαν ποδοσφαιριστής δεν παίρνεις. Συμβόλαια πέρσι δεν πληρώθηκαν. Υπάρχει πρόβλημα. Κανείς δεν παίρνει χρήματα, λογικό είναι να μην σε πληρώσει μια ομάδα. Δεν μπορούν να επιβιώσουν τα παιδιά. Όλοι δυσκολεύονται, το ζεις καθημερινά, υπάρχει γκρίνια, δεν υπάρχει σιγουριά, δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Δεν υπάρχει κάποιος να μας πει κάτι. Υπάρχουν παιδιά που δουλεύουν. Είναι επαγγελματικό το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας, απλά περιμένουμε και όλα είναι στον αέρα».

Αν καλύπτεται από την αντίδραση των παικτών της SL1:

«Θα έπρεπε να έχουμε επέμβει πολύ νωρίτερα. Είδαμε τι έγινε πέρσι. Πιστέψαμε ότι δεν νομίζαμε να έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα. Αν το γνωρίζαμε θα είχαμε επέμβει πολύ νωρίτερα. Μας ευχαριστεί. Πρέπει να ενωθούμε. Είναι στη χειρότερη στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνολικά. Εφόσον πάει να διαλυθούν 2 επαγγελματικές κατηγορίες, τι θα κάνουμε; Θα μείνει μόνο μια;».

Αν θα έπρεπε να έχουν πιο δραστική αντίδραση:

«Αυτό είπα. Αν ήξερα ότι υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε σε τόσο μεγάλο πρόβλημα θα έλεγα ναι. Κανένας δεν πίστευε ότι θα φτάσουμε ως εδώ. Στο δικό μου το μυαλό μπορεί να μπει οτιδήποτε. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία για ολική διαμαρτυρία. Έχουν γίνει βήματα πολύ καλά από την πλευρά του ΠΣΑΠ. Αν μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος; Δεν μπορώ να πω όχι. Εδώ είμαστε να τον στηρίξουμε».

Τις προπονήσεις που πραγματοποιούν για να είναι σε ετοιμότητα:

«Προπονούμαστε σε γκρουπ. Πολλά παιδιά είναι εδώ από την πόλη, μαζευόμαστε και προπονούμαστε. Δεν είναι σωστό αυτό. Πρέπει να καταλήξουμε οι ομάδες να κάνουν ομαδικές προπονήσεις σύμφωνα με το πρωτόκολλο, για να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε κατευθείαν όταν δοθεί το πράσινο φως και να μην ξαναμπούμε σε διαδικασία προετοιμασίας και να πάμε κι άλλο πίσω 20 ημέρες».

metrosport.gr