Κατηγορίες
Super League IN THE SPOTLIGHT

Μπαλτάκος: “Κανείς από την ΕΠΟ δεν πήρε πρόσκληση για να είναι στην κλήρωση της SL!”

Ολοένα και μεγαλώνει η κόντρα της ΕΠΟ με την Σούπερ Λιγκ και τούμπαλιν.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, σχολίασε στο Metropolis 95.5 το γεγονός ότι κανείς από την Ομοσπονδία δεν κλήθηκε στην κλήρωση της Super League 1, αλλά και την μείωση του ποσοστού από τα τηλεοπτικά που δικαιούται η ΕΠΟ.

Mox Player«Δεν ήμουν στην κλήρωση της γιατί δεν έλαβα πρόσκληση. Όχι μόνο εγώ, κανένας από την ΕΠΟ. Να ρωτήστε τους ανθρώπους της Λίγκας το γιατί. Ουτε καν το είχα σκεφτεί. Οταν ρώτησα τελευταία μέρα μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόσκληση. Εγώ δεν θέλω να οξύνω τα πράγματα, ούτε να ρίχνω επιθετικές κορώνες. Το αφήνω στην κρίση του κόσμου» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν είναι θέμα προσωπικό με τον κ. Μαρινάκη. Είναι κάτι που αφορά την Λίγκα. Δεν έχω καμία όρεξη να έχω αντιπαλότητα με κανέναν. Ο κάθε άνθρωπος, η κάθε ομάδα έχει έναν ρυθμό. Όταν ακολουθείς τον δικό σου ρυθμό δεν χάνεις ποτέ. Αν ακολουθήσεις τον ρυθμό του άλλου θα χάσεις. Δεν μπαίνω ποτέ στον ρυθμό του άλλου. Αν απαντήσεις, θα απαντήσει και ο άλλος και θα μπεις στον ρυθμό του. Ολοι οι προπονητές που γνωρίζω λένε το ίδιο.»

Τόνισε, ακόμη, ότι: «Δεν είναι στο χαρακτήρα μου να κάνω τον… τροχονόμο. Θα εφαρμόσω το καταστατικό της ΕΠΟ. Ρωτήστε τον Αυγενάκη γιατί ήταν αυτός στην κλήρωση και όχι κανείς από εμάς. Εξέπληξε πολύ κόσμο ότι δεν κλήθηκε κανείς από την ΕΠΟ και δίνει ένα τέμπο αντιπαλότητας που εγώ δεν θέλω να μπω. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν θα υπάρξει καμία υποχώρηση σε θέματα της Ομοσπονδίας. Η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ. Αν του χρόνου αποφασίσουμε να γίνει επαγγελματική τότε θα το δούμε. Προσωπικά συμφωνώ και εγώ. Το καταστατικό της ΕΠΟ λέει ότι δικαιούται 5% από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Εμείς θα πούμε στην UEFA ότι είναι ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης στην ΕΠΟ. Θα ρωτήσουμε τι έχουν να πουν για την παρέμβαση στο καταστατικό, το οποίο το έχουν εγκρίνει.»

Για το αν υπάρχει σύμπραξη Μαρινάκη-Αυγενάκη απάντησε: «Το βλέπουν όλοι, αλλά δεν θέλω να μπω σε τέτοια αντιπαράθεση.»

Για την επιλογή του Μπένετ σημείωσε: «Για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα θα είναι αρχιδιαιτητής ο Μπένετ. Θα υπάρξει και ένας σύμβουλος, ένας Αυστριακός αρχιδιαιτητής. Θα παίρνει όλες τις εκθέσεις, θα βλέπει τα βίντεο και θα κρίνει τις διαιτησίες. Από εκεί και πέρα, θα υπάρχουν άλλοι τρεις ή τέσσερις, οι οποίοι θα ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το γυναικείο και την εκπαίδευση των διαιτητών.»

metrosport.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *