Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαλτάκος: “Όποιος νομίζει ότι πήγα στην ΕΠΟ για να γίνω φερέφωνο ή να κάνω τη γλάστρα έκανε λάθος”

Μιλώντας στη “Δίκη στο OPEN” o πρόεδρος της ΕΠΟ, Π. Μπαλτάκος, είπε, μεταξύ άλλων τα εξής:

“Εγώ δεν τα χάλασα με τον Μελλσανιδη. Αν τα χάλασε αυτός μαζί μου ρωτήστε τον ίδιο. Οι σχέσεις μας είναι ελαφρώς διαφορερικές. Από τότε που άρχισε το πρωτάθλημα άρχισαν και οι προστριβές. Τους παράγοντες τους ενδιαφέρει ο διαιτητής της Κυριακής. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα (σ.σ. εννοεί τον επηρεασμό διαιτητών) αλλά νομίζουν ότι μπορώ να κάνω.

Δεν έχω πει ποτέ ότι θα είναι τιμή μου αν πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα επί των ημερών μου. Να πάνε να κοιταχθούν αυτοί που λένε ότι το είπα. Είναι αστείο. Μόνο ανόητος θα το έλεγε αυτό.Κανένας αγώνας δεν θα έπρεπε να διεγάγεται χωρίς απινιδωτή και γιατρους. Αυτό σκέφτομαι… Οι δήμοι δεν κάνουν αυτό που λέει ο νόμος. Η ΚΥΑ υπάρχει από το 2017 και είναι γνωστή σε όλους. Καμια δειξαγωγή αγώνα χωρίς γιατρό και απινιδωτή στο γήπεδο για να κοπεί ο γόρδιος δεσμός.

Η ΕΠΟ θα ζητήσει από τη FIFA οι διεθνείς Έλληνες διαιτητές να έχουν καλύτερους ορισμούς την Ευρώπη. Αν γινόταν αυτό με ποιο θάρρος θα έλεγαν οι ελληνικές ομάδες ότι δεν θέλουν έναν διαιτητή που σφύριξε τον τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης; To πρόβλημα δεν είναι οι διαιτητές, είναι οι παράγοντες που προσπαθούν να επηρεάσουν τους διαιτητές. Υποστήριξα την επαγγελαμτική διαιτησία διότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπορούν να κληθούν ξένοι διαιτητές.

Πρέπει οι διαιτητές να εκπροσωπούνται στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Θα έπρεπε να έχουν ήδη μπει. Η UEFA θέλει στην ένωση διαιτητών να μην είναι μόνο οι μη ενεργεια. Θέλει να είναι οπωσδήποτε οι εν ενεργεία διαιτητές. Δεν υπάρχουν η ενενργεια στην ΟΔΠΕ γι΄ αυτό δεν βάζουμε την ΟΔΠΕ. Υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ ΕΠΟ και UEFA. Δεν έχω πρόβλημα ότι και να γίνει. Χρειάζεται τροπολογία. Αν δεν αλλάξει ο νόμος μέχρι τις 3/2 ώστε οι διαιτητές να μπορούν να είναι μέλη της ΕΠΟ το θέμα δεν θα εισαχθεί στη ΓΣ.

Μιλάω με τον Αλαφούζο. Γιατί να μην μιλάω; Παράνομος είναι; Δεν έχω μιλήσει με τον Μαρινάκη σε ιδιωτικό επίπεδο, αλλά γιατί να μην το κάνω; Είναι πρόεδρος της Super League και του Ολυμπιακού. Εκλέχθηκα για να μιλάω με δύο προέδρους μόνο και να μη μιλάω με τους άλλους; O Mαρινάκης κατάλαβε ότι υπάρχει θέμα και ήρθε στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ (σ.σ. στη συνρδρίαση που επιχειρήθηκε τεχνητή έλλειψη απαρτίας). Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου είναι για πλάκα μπροστά στην ΕΠΟ και τους big-4.

Εγώ δεν τα σπάω με κανέναν, εκείνοι τα σπάνε. Εγώ δεν πήγα στην ΕΠΟ για μια και δύο ομάδες. Όποιος νομίζει ότι πήγα στην ΕΠΟ για να γίνω φερέφωνο του οποιουδήποτε ή να κάνω τη γλάστρα ή να στήνω ομάδες, και να είμαι υπέρ κάποιων και κατά κάποιων άλλων, έκανε λάθος στην επιλογή προσώπου. Ας πρόσεχε.Δεν υπάρχει διαρχία στην ΕΠΟ. Υπάρχει καταστατικο που λέει ότι η ΕΠΟ δοικείται από την εκτελεστική επιτροπή. Υπάρχει η μοναρχία της εκτελεστικής επιτροπής. Οτιδήποτε άλλο είναι για το βιβλίο Γκίνες.Εγώ δεν ασχολούμαι με τη διαρχία. Ασχολούμαι με το προπονητικό κέντρ που πρεπει να βρέθει για την Εθνική ομάδα. Σε 15 ημέρες θα πρέπει ν’ αδειάσουν οι αποθήκες μας από τον Άγιο Κοσμά.”

Πηγή: soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *