Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαλτάκος: “Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι πόλεμος”

Απαισιόδοξος για το τέλος της τοξικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΑΣΠΟΡ και στον Δημήτρη Μαλισιώβα στο πλαίσιο της εκπομπής “Τελευταία Σελίδα”.

«Στην Ευρώπη το ποδόσφαιρο είναι γιορτή το είδαμε και στον τελικό του Champions League στην Πόλη και στο Παρίσι με την Εθνική. Αντίθετα στη χώρα μας δεν μπορούμε να βρούμε μια ισορροπία, ώστε να το απολαμβάνουν οι φίλαθλοι. Θεωρώ πως αυτός ο εφιάλτης δύσκολα θα τελειώσει μέχρι το τέλος της θητείας μου και για αυτό ευθύνεται η καχυποψία των παραγόντων μεταξύ τους», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ο Τάκης Μπαλτάκος κάνοντας έναν μίνι απολογισμό για τον έναν χρόνο θητείας στον προεδρικό θώκο στην ΕΠΟ χαρακτήρισε βάλσαμο την έξτρα χρηματοδότηση των Ενώσεων, υλοποιώντας έτσι την προγραμματική του δήλωση, καθώς βοήθησε στην καλύτερη λειτουργία των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων. Επεσήμανε παράλληλα την καλή πορεία των Εθνικών ομάδων αποκαλύπτοντας τις εξελίξεις για το μείζον θέμα του προπονητικού Κέντρου.

«Πρόκειται για το μεγάλο στοίχημα μου, ώστε στη διάρκεια της θητείας μου να ξεκινήσει η κατασκευή του. Οι εκτάσεις έχουν βρεθεί, όμως δεν μπορώ να τις αποκαλύψω. Στις 4 Οκτωβρίου ευελπιστώ να παρουσιάσουμε έναν πλήρη φάκελο στη συνεδρίαση της επιτροπής της ΟΥΕΦΑ, ώστε να εγκριθεί η χρηματοδότηση της για να ακολουθήσει και η FIFA. Μακάρι ως του χρόνου, να καταφέρω να θεμελιώσω αυτό το σπουδαίο εγχείρημα».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αποκάλυψε επίσης, πως ο επόμενος τελικός Κυπέλλου θα είναι μονός σε γήπεδο που θα έχει παραχωρηθεί στην Ομοσπονδία πριν την έναρξη του θεσμού, ενώ για τη διαιτησία έκανε γνωστό πως στη προσεχή ΓΣ θα δοθεί το πράσινο φως για τη συμμετοχή των ενεργεία διαιτητών στην Ένωση Διαιτητών. Ξεκαθάρισε δε, πως η συμμετοχή της στην Ε.Ε της ΕΠΟ θα γίνει το 2024 βάσει καταστατικού, ενώ για την επαγγελματική διαιτησία επανέλαβε, πως πρώτα να ξεκαθαριστεί αν την επιθυμούν άπαντες σημειώνοντας, πως όταν γίνει, λόγο δε θα έχουν οι ομάδες βάσει του καταστατικού της FIFA.

Τέλος γνωστοποίησε πως το συμβόλαιο του Στιβ Μπένετ λήγει του χρόνου, ενώ αναμένουν την εισήγηση του για τη συνέχιση της συνεργασίας του με τους Έλληνες της ΚΕΔ.

ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *