Κατηγορίες
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Μπαρί Αλή Ογλού στο “ms” : “Αν είχα μυαλό θα έπαιζα Α’ Εθνική! Αγάπησα τον ΑΟΧ και τον κόσμο του” (pics+vid)

Αστείρευτο ταλέντο, “δεκάρι” παλαιάς κοπής, ξεσήκωνε τα πλήθη με τις μαγικές του ενέργειες! Το 2009 ήρθα στα Χανιά (επί προεδρίας Σταύρου Πάτερου) από τον Ορφέα Ξάνθης και ήταν από τους ηγέτες της ανόδου του ΑΟ Χανιά στη Γ’ Εθνική, σε μια εποχή που οι ομάδες της πόλης έβλεπαν με το …κιάλι τις Εθνικές κατηγορίες. Έμεινε δύο χρόνια στον ΑΟΧ (Δ’ και Γ’ Εθνική) και αγαπήθηκε από τον κόσμο, τον οποίο και εκείνος αγάπησε όπως και την πόλη μας γενικά.

Ο Μπαρί Αλή Ογλού είναι πλέον στα 36 και η τύχη τον έφερε να παίζει στην Ολλανδία στην ερασιτεχνική HMSH, ενώ πέρυσι αγωνιζόταν στην επίσης ερασιτεχνική Quik. Μετά τον ΑΟΧ έπαιξε σε Ηράκλεια Σερρών, Ιάλυσο, Απόλλων Παραλιμνίου και Κεραυνό.

Ο ίδιος δηλώνει στο mirrorsports.gr ότι “αν είχα μυαλό θα έπαιζα στην Α’ Εθνική” !

Δείτε τι μας είπε…

(Συνέντευξη: Βασίλης Φουντουλάκης)

Πώς είναι η ζωή σου στην Ολλανδία; Χαίρεσαι το ποδόσφαιρο εκεί;

Ομολογουμένως το ποδόσφαιρο στην Ολλανδία δεν είναι κάτι σημαντικό σε ό,τι αφορά το επίπεδό του και στη δυναμική του ιδίως στις μικρότερες κατηγορίες. Εκείνο βέβαια που είναι πολύ σημαντικό και διαφορετικό από την Ελλάδα είναι η άψογη οργάνωση. Οι ομάδες σου τα παρέχουν όλα και είναι απόλυτα συνεπείς στις πληρωμές τους. Νιώθεις σιγουριά στην Ολλανδία, κάτι που στην Ελλάδα δε συμβαίνει πάντα.

Θεωρείς ότι έκανες την καριέρα που ήθελες ή πιστεύεις ότι θα μπορούσες να κάνεις περισσότερα πράγματα;

Νομίζω ότι δεν έκανα την καριέρα που ήθελα και βάσει του ταλέντου μου. Εξαιτίας του μυαλού δεν πήγα ψηλά και δεν μπόρεσα να παίξω στην Α’ Εθνική ας πούμε. Δυστυχώς κάποια πράγματα δεν έρχονται όπως τα υπολογίζεις…

Τι θυμάσαι από τις 2 χρονιές που αγωνίστηκες στον ΑΟΧ; Ήταν από τα καλύτερα σου χρόνια;

Εκείνα τα δύο χρόνια στα Χανιά ήταν από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου! Την αγάπησα πολύ αυτή την ομάδα. Τον ΑΟΧ. Ο κόσμος διψούσε για διακρίσεις και φυσικά για την άνοδο και εμείς του τη δώσαμε. Ήταν πολλές και μεγάλες οι στιγμές που ζήσαμε.

Ο κόσμος εδώ στα Χανιά σε αγάπησε. Ήταν και η χρονιά της ανόδου στη Γ’ Εθνική…

Νομίζω ότι με τον κόσμο ήταν αμοιβαία τα αισθήματα. Αγάπησα τον κόσμο του ΑΟΧ και νομίζω ότι με αγάπησε και αυτός. Το σημαντικό είναι ότι δεν με ξέχασαν και δεν τους ξέχασα. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές στα Χανιά! Δεν ξεχνώ το μεγάλο ματς με τον Γιούχτα, σε ένα κατάμεστο Εθνικό Στάδιο Χανίων που πήραμε τη νίκη και την άνοδο.

ΔΕΙΤΕ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΟΧ-ΓΙΟΥΧΤΑΣ (ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ)

Τι άλλο θυμάσαι από εκείνον τον ΑΟΧ;

Θυμάμαι τους συμπαίκτες που είχα τότε. Ήταν όλοι τους παιχταράδες και είχαμε μια δεμένη ομάδα. Ήμασταν μια οικογένεια. Το σημαντικό ήταν ότι υπήρχε σεβασμός ανάμεσά μας. Τους αγαπάω και θα τους έχω για πάντα στην καρδιά μου. Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ και το εννοώ.

Παρακολουθείς το τι γίνεται στα Χανιά;

Εννοείται ότι παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στα Χανιά. Χαίρομαι που η ομάδα ΠΑΕ Χανιά είναι στη Σούπερ Λιγκ 2 και ελπίζω να καταφέρει να ανέβει στην Σούπερ Λιγκ 1.

BINTEO AΠΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΗ ΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ