Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα IN THE SPOTLIGHT

“Να καταργηθεί το χαράτσι των 5 ευρώ στο Στάδιο”

Η ανακοίνωση των βουλευτών του ΚΚΕ Χανίων.

Την αγανάκτηση γονέων και αθλούμενων της πόλης των Χανίων έχει προκαλέσει η επιβολή του  χαρατσιού των 5 ευρώ για την έκδοση κάρτας εισόδου αθλητή στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων, που υπάγεται στη ΓΓ Αθλητισμού.

Η παραπάνω απόφαση βάζει εμπόδια στην πρόσβαση στο ΕΑΚ, δηλαδή στην άθληση, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες είναι τσακισμένες οικονομικά και βλέπουν το εισόδημα τους να δέχεται τη χαριστική βολή από το μεγάλο κύμα ακρίβειας. Επιπλέον, η επιβολή ενός ακόμη χαρατσιού για τα λειτουργικά έξοδα του ΕΑΚ είναι άδικη, σημαίνει στην ουσία διπλή φορολογία για υπηρεσίες  που ο λαός των Χανίων ήδη έχει πληρώσει αρκετά και πληρώνει στο κεντρικό κράτος με τη φορολογία.

Η διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων, ενώ θα έπρεπε να διεκδικεί από το υπουργείο γενναία αύξηση των κονδυλίων για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, την αναβάθμισή τους και τις προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού, ζητά από τις λαϊκές οικογένειες να γίνουν οι χρηματοδότες του κατ’ όνομα  δημόσιου ΕΑΚ, τη στιγμή, μάλιστα, που δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και τις συνδρομές τους στα σωματεία, οι οποίες δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες. Συνάμα, η ασφαλής λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, δεν επιτυγχάνεται από την παρακολούθηση με την κάρτα αθλητή όσων χρησιμοποιούν τους χώρους, αλλά με προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού και γενναία αύξηση των κονδυλίων για το ΕΑΚ Χανίων.

Η απαράδεκτη αυτή λογική της ανταποδοτικότητας ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων αθλητικών χώρων, το να θεωρούνται οι αθλητές πελάτες και να γίνεται το δικαίωμα στον αθλητισμό πανάκριβο εμπόρευμα, το οποίο θα απολαμβάνουν μόνο όσοι έχουν οικονομική δυνατότητα. Είναι συνέπεια της υποχρηματοδότησης και απαξίωσης διαχρονικά από τις κυβερνήσεις του τομέα του Αθλητισμού, με σκοπό την παράδοση της λειτουργίας του σε ιδιώτες, σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε., με σοβαρές συνέπειες στον λαό και στη νεολαία, που αναγκάζονται να στερούνται το αναγκαίο δικαίωμα στην άσκηση και τη Φυσική Αγωγή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για:

  • Την κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ ανά αθλητή στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων.
  • Την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ΕΑΚ Χανίων στο ύψος των αναγκών, για την άμεση συντήρηση των εγκαταστάσεων του Εθνικού Σταδίου και του Κολυμβητηρίου, τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης στα ερασιτεχνικά σωματεία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ανάπτυξης του κάθε αθλήματος και την ανάγκη να υπάρχουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού δωρεάν για όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *