Κατηγορίες
Basket Corner

Να πέφτει μια ομάδα ζητάει ο ΕΣΑΚΕ!

Ενδιαφέροντα θέματα είχε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ για το 2023, που έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη (10/1).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ertsports.gr, η διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ εξέτασε (εκτός όλων των άλλων) μια σειρά προτάσεων που αφορούσαν τόσο στον αριθμό των ομάδων που θα αγωνίζονται στην Basket League, όσο και στα οικονομικά κριτήρια της συμμετοχής τους σ αυτή.

Έπειτα, λοιπόν, από μια διεξοδική συζήτηση το Δ.Σ. της λίγκας, αποφάσισε να στείλει επιστολή στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και να ζητήσει να παραμείνει ο μαγικός αριθμός 12 για τις ομάδες που συμμετέχουν στη μεγάλη κατηγορία. Στην ίδια επιστολή, συνεπώς, ο ΕΣΑΚΕ θα εκφράζει την επιθυμία του να προβιβάζεται από την παλιά Α2, νυν Elite League, μία ομάδα, καθώς επιθυμία του είναι να υποβιβάζεται μόνο μία από την Basket League. Την απόφαση (για το τι θα ισχύσει) θα την λάβει η Ε.Ο.Κ., καθώς είναι καθαρά στη δικαιοδοσία της. Θυμίζουμε, πάντως, ότι (μετά την ένταση στις σχέσεις ΕΟΚ – ΕΣΑΚΕ, του περασμένου καλοκαιριού) , η Ομοσπονδία είχε ανακοινώσει ότι φέτος θα αποβιβαστούν (εφόσον πληρούν τα κριτήρια) τέσσερις ομάδες από την Elite League. Άρα, θα έχει ενδιαφέρον η απόφασή της, τώρα που οι σχέσεις μεταξύ των δυο φορέων έχουν εξομαλυνθεί.

Παράλληλα, το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε και μερικές αλλαγές ως προς την αδειοδότηση των ΚΑΕ, με βασικότερη εκείνη που έχει να κάνει με τον υπολογισμό του μίνιμουμ ποσού των 800.000 ευρώ, το οποίο πρέπει να δικαιολογεί με παραστατικά κάθε ΚΑΕ, προκειμένου να εξασφαλίζει άδεια συμμετοχής.

Εξυπακούεται, ότι όλες οι αποφάσεις του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ θα τεθούν προς έγκριση και στην ερχόμενη γενική συνέλευση του Συνδέσμου.

ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *