Κατηγορίες
Γ' Εθνική IN THE SPOTLIGHT

Να συνεχιστεί η Γ΄ Εθνική αποφάσισε η ΕΕ της ΕΠΟ – Πώς θα γίνει το πρωτάθλημα

Με ημερομηνία έναρξης την 28η Μαρτίου.

Σε αυτό βέβαια συνέβαλε και το “μπάχαλο” που προέκυψε με την εισήγηση των λοιμωξιολόγων και την επικείμενη έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Σύμφωνα με τη mikriliga.com, το μοντέλο που θα ακολουθηθεί στη Γ’ Εθνική είναι το εξής: Με την ολοκλήρωση ενός γύρου του πρωταθλήματος θα δημιουργηθούν 2 όμιλοι των 5 ομάδων (σύνολο 10 ομάδες) με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς: Όμιλοι 1-5 – Νότος: Όμιλοι 6-10) κι από εκεί θα βγουν 2 από κάθε όμιλο (σύνολο 4 ομάδες) που θα πάρουν και την άνοδο.

Συνολικά για την επανέναρξη δήλωσαν 129 ομάδες συμμετοχή και θα ισχύσει ότι αναφέρει η προκήρυξη για προβιβασμό και υποβιβασμό.

Η μόνη διαφοροποίηση που θα υπάρξει αφορά στο άρθρο 15.4 παράγραφος III το οποίο αναφέρει: «Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν δέκα (10) αγωνιστικές σε κάθε Όμιλο».

Οι αγώνες του «ειδικού πρωταθλήματος» δεν θα είναι διπλοί αλλά μονοί. Για κάθε ομάδα, δηλαδή, που θα παίξει στο «ειδικό πρωτάθλημα» των 2 ομίλων αντιστοιχούν 4 μονά ματς, κάτι που θα επισημοποιηθεί στη επόμενη συνεδρίαση της ΕΠΟ.