Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις για την ολιστική και η απροθυμία Αυγενάκη…

Yπό την απειλή του οικονομικού αποκλεισμού και χωρίς να έχει βρεθεί η χρυσή τομή στις πολύωρες διαπραγματεύσεις με τις UEFA την περασμένη Πέμπτη, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδριάζει το βράδυ της Κυριακής για να αποφασίσει τι θα εισηγηθεί στη ΓΣ της Δευτέρας 19/7.

Στην ημερήσια διάταξη έχει περιληφθεί θέμα για την ΓΣ, το καταστατικό και την τελευταία επιστολή των FIFA/UEFA.Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τις υπερθνικές αρχές και την απροθυμία του υφυπουργού Αθλητισμού να κάνει αλλαγές στο νόμο, οι τάσεις που έχουν διαμορφωθεί είναι είτε η ψήφιση του καταστατικού να μετατεθεί για τη ΓΣ της 27ης Αυγούστου, είτε να ψηφιστεί με βάση όσα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή. Στη πρώτη περίπτωση θα υπάρξει χρόνος για έναν ακόμα κύκλο διαπραγματεύσεων.

Στη δεύτερη η ομοσπονδία πιθανόν να αντιμετωπίσει την υλοποίηση των απειλών των FIFA/UEFA και της κυβέρνησης.

Όσον αφορά τις διαφωνίες που υπάρχουν, οι σημαντικότερες αφορούν στην εκπροσώπηση των διαιτητών στην ΕΕ και στη ΓΣ της ΕΠΟ και στον αριθμό των ψήφων (έξι) της SL2 στη ΓΣ. Σε αυτά τα δύο θέματα οι FIFA/UEFA δεν φαίνεται να υποχωρούν.

Επίσης υπό συζήτηση είναι το θέμα των αρμοδιοτήτων  και της σύνθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και του Εκτελεστικού Διευθυντή.

soccerplus.gr