Κατηγορίες
Αυτοδιοίκηση

Νέα “φυντάνια” για τον Δήμο Χανίων;

Δύο χρόνια (και κάτι) απέμειναν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023…

Κι όμως, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αρχίζει, ήδη, να αποκτά ιδιαίτερο χρώμα και η προεκλογική “οσμή” να αρχίζει να κάνει (δειλά δειλά) την εμφάνισή της…

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η “οσμή” μας έλειψε την περίοδο του Lockdown. Το Lockdown “πάγωσε” μεταξύ άλλων και το “αυτοδιοικητικό ενδιαφέρον”, αφού αυτό χάθηκε ή περιορίστηκε στα δημοτικά συμβούλια μέσω τηλεδιάσκεψης, ελέω κορωνοϊού. Σημείωση ότι σε κάποιες περιπτώσεις, αυτή η κατάσταση βόλεψε πολύ, πολλούς “άρχοντες” της αυτοδιοίκησης, ανά την Ελλάδα!

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Χανίων πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι στις επικείμενες εκλογές του Οκτώβρη του 2023 αναμένεται να έχουμε …εντυπωσιακή (;) “είσοδο” στην προεκλογική σκηνή νέων ονομάτων, προσώπων που έχουν ξανασχοληθεί με τα “κοινά”, αλλά θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν τον “δημαρχιακό θώκο”. Πρόκειται για γνωστά πρόσωπα στην τοπική κοινωνία, τα οποία δείχνουν “ζεση” να θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου, ωστόσο είναι σαφές ότι βρίσκονται σε διαδικασίας “ζύγισης” των δεδομένων. Χρόνος εξάλλου υπάρχει ακόμα αρκετός, ενώ θα πρέπει να διευκρινιστεί και το πολιτικό σκηνικό που θα υπάρχει σε έναν (τουλάχιστον) χρόνο από τώρα. Είναι πάντως, μάλλον δύσκολο να έχουμε το “χάος” υποψηφιοτήτων που είχαμε στις εκλογές του 2019, καθώς, μη λησμονούμε, ότι αλλάζει (η καλύτερα επανέρχεται) ο εκλογικός Νόμος.ADVERTISING

Σε ό,τι αφορά τις φήμες περί “καθόδου” της Ντόρας Μπακογιάννη ως υποψήφια Δημάρχου Χανίων, μάλλον κρίνονται ως “ανυπόστατες”. Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει εκδηλώσει (ούτε πρόκειται όπως φαίνεται) ενδιαφέρον για τη θέση του Δημάρχου Χανίων, καθώς δεν δείχνει διατεθειμένη να εγκαταλείψει την κεντρική πολιτική σκηνή.

Εν κατακλείδι, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και τις εξελίξεις που αναμένεται να προκύψουν στη “συμμαχία” (ευάλωτη από την πρώτη της ημέρα), Σημανδηράκη-Βάμβουκα. Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Δημάρχου Χανίων αφήνουν σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε σύντομα “φινάλε” στην “συμπόρευσή τους”, ακόμα και νωρίτερα από τον  ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Κοντός ψαλμός, αλληλούια…

Flashnews.gr