Κατηγορίες
Στίβος

Νέο ατομικό ρεκόρ από τον Φραντζεσκάκη

Ο Φραντζεσκάκης πέρασε στην κορυφή της Ευρώπης στην κατηγορία Κ23

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπoυλος», που έγινε στην Τρίπολη.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη έστειλε τη σφύρα στα 76μ.85 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 76μ.78 από τις 6 Σεπτεμβρίου του 2020. Ο 21χρονος αθλητής πέρασε στην κορυφή της Ευρώπης στην κατηγορία Κ23 και στην 14η θέση φέτος στον κόσμο, στην κατηγορία των Ανδρών. Παράλληλα με τις εμφανίσεις του δείχνει πως σύντομα θα είναι σε θέση να κυνηγήσει το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι 77μ.50 μέτρα. Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα της σφυροβολίας κατέλαβε ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 72μ.14 μ. και στην τρίτη ο Ιβάν Μενγκλεμπέη (ΟΣΦΠ) με 68μ.71 μέτρα.

Ο Ορέστης Ντουσάκης μετά την επικράτηση του στη σφυροβολία Κ20 αγωνίστηκε και στην κατηγορία των Ανδρών, όπου ήταν τέταρτος με 68μ.44. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ με τη σφύρα Ανδρών, το οποίο ήταν 67μ.60 από τους Διασυλλογικούς Αγώνες.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Τσίτσος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που φαίνεται άφησε πίσω του τα όποια προβλήματα τραυματισμών, που τον κράτησαν πίσω και γύρισε στις επιδόσεις του 2019. Ο νεαρός αθλητής στην τέταρτη βολή του έστειλε το ακόντιο στα 76μ.16 και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ. Ο 21χρονος έπιασε και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, το οποίο ωστόσο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον αέρα, μετά την απόφαση των Νορβηγών να μην το διοργανώσουν, λόγω της πανδημίας.

Καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης), που επικράτησε στη δισκοβολία με 58μ.94.  Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαδόπουλου πέτυχε βελτίωσε το φετινό της. Η Ανδρονίκη Λαδά (Κύπρος) ήταν δεύτερη με 54μ.91 και η 19χρονη Σοφία Κεσσίδη (ΑΣ Κένταυρος) τρίτη με 50μ.64. Στη δισκοβολία Ανδρών, νίκησε ο Κύπριος Χρήστος Γενέθλη με 59μ.19.


Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Κώστας Μπουζάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που ήταν νικητής στη δισκοβολία Κ20 με 55μ.76, επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει στο Ταλίν. Ο αθλητής έχει πετύχει φέτος 57μ.98, επίδοση που αν επαναλάβει σε διοργάνωση όπου θα ισχύουν τα όρια, θα του δώσει το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ναϊρόμπι (όριο 57,00 μ.).

sports3.gr