Κατηγορίες
Υγρός στίβος

ΝΟΧ: Ανοιχτή επιστολή Αλ. Δεληογλάνη για τις επικείμενες εκλογές

Να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων”, αναφέρει ο ίδιος.

Η ανακοίνωση του Αλ. Δεληογλάνη που μαζί με τον Δημήτρη Λειψάκη είναι υποψήφιοι για την προεδρία της νέας διοίκησης του ΝΟΧ:

Οι, κατά παράβαση του Νόμου και του καταστατικού, άκυρες αποφάσεις του Δ.Σ. του Ν.Ο.Χ. με τις οποίες μεθοδεύονταν μια εκλογική διαδικασία – παρωδία με αποκλεισμό από την Γ.Σ του … 82% των μελών του σωματείου, οδηγούν τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων σε μια πρωτόγνωρη, για την ιστορία του, διοικητική κρίση.

Κρίση που θα μπορούσε να αποφευχθεί αν η διοίκηση του Ν.Ο.Χ. ανακαλούσε, όπως έγκαιρα της είχαμε υποδείξει με εξώδικο μας, τις αποφάσεις αυτές και διενεργούσε, σε νέα ημερομηνία, εκλογές τηρώντας τις επιταγές του νόμου, χωρίς αποκλεισμούς, αλλά με ουσιαστική ενημέρωση, κατάθεση προγραμμάτων και διάλογο μεταξύ των μελών, ώστε αυτά να μπορέσουν να διαμορφώσουν άποψη  και με την τελική ψήφο τους να αποφασίσουν με μόνο κριτήριο το συμφέρον και το μέλλον  του ομίλου.

 Δεν το έπραξε όμως, γιατί (προ)έκρινε ότι με το «συγκεκριμένο εκλεκτορικό σώμα» του 18%  μπορούσε να εξασφαλιστεί η εκλογή του «εκλεκτού της διοίκησης» που έχει, με τις ευλογίες τους, λάβει το «δαχτυλίδι» εναλλαγής της εξουσίας.

 Αναφερόμαστε σε διοικητική κρίση γιατί το Δ.Σ. δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται για ποιους λόγους η Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Χανίων, με την προσωρινή διαταγή της 30ης.06.2021, ανέστειλε τις παράνομες αποφάσεις του Δ.Σ. και, ως εκ τούτου, ματαιώθηκε η διενέργεια εκλογών την ίδια μέρα. Ούτε (φαίνεται να αντιλαμβάνεται) πως πρέπει να ενεργήσει τώρα.

 Διαφορετικά δεν θα  υποστήριζε και θα παραπληροφορούσε, στο παρασκήνιο, με λάσπη στον ανεμιστήρα, όπως πάντα έχει συνηθίσει να λειτουργεί, ότι αυτές ανεστάλησαν μόνο για τον λόγο ότι έπρεπε να πραγματοποιηθούν με ψηφιακά μέσα ή θα διέρρεε ότι «εκλογές θα γίνουν εν καιρώ και οπωσδήποτε μετά την έκδοση απόφασης επί της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων, οπότε, μέχρι τότε, θα παραμένει η ίδια διοίκηση.»!!!!!!!

Το Δ.Σ. ανέγνωσε σφαλερά την προσωρινή διαταγή: Οι αποφάσεις του Δ.Σ. ανεστάλησαν για τους αναφερόμενους στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων λόγους καθώς ΚΑΙ «σύμφωνα με τις.. [ Κ.Υ.Α] που ίσχυαν τότε …οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται με ψηφιακά μέσα». Αυτές οι Κ.Υ.Α. ίσχυσαν όταν ελήφθησαν οι αποφάσεις του Δ.Σ. συνεχίζουν να ισχύουν και σήμερα.

Ως εκ τούτου ΤΙΠΟΤΑ  δεν εμποδίζει το Δ.Σ. να αποφασίσει σήμερα για την διενέργεια εκλογών, ακόμα και εντός Ιουλίου, τηρώντας κατά γράμμα το Νόμο και το καταστατικό, ή αν επιθυμούν να μην διαταράξουν «τα μπάνια του λαού» να προχωρήσουν τις διαδικασίες και να ορίσουν ημερομηνία διεξαγωγής το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει τότε, όπως ακριβώς αποφασίστηκε για τις εκλογές της ΕΟΚ και μάλιστα από προσωρινή διοίκηση και όχι αιρετή όπως η ισχύουσα του ομίλου.

Αν δεν το πράξει αφενός θα συνεχίζει να παρανομεί και αφετέρου με αποκλειστική της και μόνο ευθύνη θα στερήσει τον Όμιλο από νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Και μάλιστα σε μια περίοδο που ο Όμιλος έχει, περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ για να αντιμετωπίσει και να αναμετρηθεί με τις προκλήσεις των καιρών, ώστε πιο δυνατός να φθάσει ακόμα  ψηλότερα αξιοποιώντας όλα τα μέλη του και όχι μόνο αυτά που είναι «δεδομένα» για την τελετή παράδοσης και παραλαβής  του «δαχτυλιδιού».     

Η αληθινή πρόκληση και το ζητούμενο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ πρέπει να είναι ένας ουσιαστικός προγραμματικός διάλογος, η κατάθεση σκέψεων και απόψεων για το μέλλον του ομίλου και των αθλητών και  η τήρηση των προϋποθέσεων του νόμου ώστε να οδηγηθούμε με δημοκρατικές διαδικασίες στην ανάδειξη μιας διοίκησης ικανότερης και αποτελεσματικότερης, με διαφορετικές  ιδέες και νοοτροπία,

  • χωρίς τις αγκυλώσεις «της μονιμότητας» και της «στατικότητας»,
  • χωρίς «διαχωρισμούς»,
  • χωρίς «νικητές και ηττημένους»
  • αλλά με τον «αέρα» του νέου, του άφθαρτου , του καινοτόμου και του δυναμικού,

προς όφελος του Ομίλου και μόνο.

Η μέχρι τώρα στάση μας, όπως επιβεβαιώθηκε και από την απόφαση του Δικαστηρίου, δείχνει ότι είμαστε ικανοί να αντιμετωπίζουμε και τις προκλήσεις και τα εμπόδια.

Αποδείξαμε πως δε συμμετέχουμε σε παιχνίδια και μάλιστα  με «σημαδεμένη τράπουλα» και δε διστάζουμε να ανατρέπουμε «σικέ» αγώνες.

Δεν είμαστε λοιπόν οι θεατές αλλά οι πρωταγωνιστές

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς να φέρουμε στον όμιλο τον αέρα και την πνοή του νέου και άφθαρτου, ακόμα και αν χρειάζεται να αναμετρηθούμε με το παλιό και ξεπερασμένο.

ΕIΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧIΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡOΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝAΠΤΥΞΗ ΤΟΥ Ν.Ο.Χ.